20-11-2021  - MCH Presse

Genbrugstanken i højsædet: Retrojægere og loppelystne atter samlet på Loppe- og stumpemarked

Genbrugstanken i højsædet: Retrojægere og loppelystne atter samlet på Loppe- og stumpemarked

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Lørdag 20. november kunne besøgende atter gå på jagt efter alt fra loppe- og retrofund til stumper og reservedele, da Loppe- og stumpemarked for første gang i to år fyldte otte store messehaller med guld fra gemmerne i MCH Messecenter Herning. 6.804 besøgende lagde vejen forbi markedspladsen.

Otte messehaller på tilsammen 23.000 kvadratmeter spækket med antikviteter, kræmmervarer, genbrugstøj og reservedele til alle former for motoriserede køretøjer - det var, hvad stumpe- og antikjægere, motorentusiaster samt loppelystne besøgende kunne gå på opdagelse i, da MCH Messecenter Herning lørdag 20. november var forvandlet til Danmarks største indendørs marked.

I alt 6.804 besøgende lagde vejen forbi markedspladsen i jagten på gode kup blandt de 400 stadeholdere, der havde medbragt et overflødighedshorn af store og små fund. Og der var stor gensynsglæde at spore blandt både besøgende og stadeholdere, som langt om længe igen kunne mødes og handle efter aflysninger af de seneste tre markeder som følge af covid-19-pandemien.

- Det var med en helt særlig glæde igen at kunne danne ramme om Danmarks største indendørs marked og samle genbrugsglade danskere - udstillere såvel som besøgende - efter to års ufrivillig coronapause. Messehallerne emmede af gensynsglæde og højt humør. Der blev handlet stumper og loppeguld på kryds og tværs, og vi mærker, at genbrugstanken fortsat blomstrer, siger projektchef i MCH Messecenter Herning Anders L. Mortensen.

En tradition siden 1984
Siden 1984 har danskere kunne gå på genbrugsrov i Herning, og den store markedsplads samler fortsat loppelystne fra nær og fjern.

På loppemarkedet kunne de besøgende udforske et skatkammer med loppe, retrovarer og genbrugsmode, ligesom de fire stumpemarkedshaller traditionen tro bød på et univers af nostalgiske køretøjer, unikke traktorer, alverdens reservedele samt gamle og nye stumper.

Den næste udgave af Loppe- og stumpemarked finder sted 9. april 2022 i MCH Messecenter Herning.


Se flere billeder