26-04-2022  - MCH Presse

Generalforsamling i MCH: 2021 var det umuliges kunst

Generalforsamling i MCH: 2021 var det umuliges kunst

Bestyrelsesformand i MCH A/S Poul Sand (tv.) og administrerende direktør Georg Sørensen (th.) fremlagde ved den årlige generalforsamling tirsdag aften resultaterne fra det forgangne år og gav tillige en status på virksomhedens aktuelle situation. Foto: MCH/Tony Brøchner

MCH A/S så ved årets ordinære generalforsamling tirsdag 26. april tilbage på et kontrastfyldt år med både tvangslukning og hektisk aktivitet.

Tal fra 2021

  • Det samlede besøgstal for 2021 for alle fire MCH-lokationer – Jyske Bank Boxen, MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena – lød på 323.000 mod 300.646 besøgende året før og i gennemsnit en million om året tidligere.

  • De 323.000 besøgende var fordelt på i alt 189 arrangementer på tværs af lokationer.
    Årets omsætning blev 167 mio. kr. mod 134 mio. kr. i 2020. Til sammenligning omsatte MCH i 2019 for 347 mio. kr.

  • MCH beskæftigede i løbet af året gennemsnitligt 200 helårsansatte. Samlet set har virksomheden i coronaperioden sagt farvel til 99 ansatte svarende til 40 procent, mens der siden genåbningen er kommet 52 nye til.

  • Tredje etape af Fremtidens MCH stod i efteråret færdig. Via midler fra Realdania og Herning Kommune blev udearealerne samt facaden og førstesalen på messecentrets hovedbygningen renoveret, så den arkitektonisk matcher ankomstbygningen foran Jyske Bank Boxen.

”En ordinær generalforsamling i en ekstraordinær tid.” Sådan har bestyrelsesformand i MCH A/S Poul Sand indledt de seneste to generalforsamlinger, og han gentog ordene med et tilføjet ”kontrastfyldt” tirsdag aften på den årlige generalforsamling, der både indebar en status på den nuværende situation i koncernen samt et tilbageblik på 2021.

2021 var i særdeleshed et kontrastfyldt år i MCH. Årets første halvdel bød på tvangslukning, begrænset åbning og minimal indtægtsgivende aktivitet, hvilket blev efterfulgt af få måneders hektisk aktivitet, der blev afløst af endnu en nedlukning i december som følge af coronakrisen. Første halvårs mange udsættelser og aflysninger resulterede i en tætpakket efterårskalender med otte messer mod normalt fire og dertil mange møder og fester samt 35 procent flere kulturarrangementer i kongrescentret end normalt. Alt sammen blev gennemført med 30 procent færre medarbejdere – en indsats, som formanden flere gange i sin beretning betegnede som ”det umuliges kunst”.

- Det er imponerende, hvad der er blevet præsteret både i efteråret og igen her i foråret. Det var og er det umuliges kunst, som har krævet en helt ekstraordinær indsats inden for alle faggrupper og forretningsområder i MCH, sagde Poul Sand og sendte en varm tak til alle MCH-medarbejdere og samtidig en ros til administrerende direktør Georg Sørensen.

- Du er kendt for udvikling og fremdrift. Som jeg nævnte sidste år, er jeg imponeret over din styrke, også i modvind; du har i dén grad kæmpet for virksomheden, og det gør du fortsat. En stor tak og kæmpe respekt herfra.

Resultatet bedre end forventet
Aktiviteten i efteråret betød, at omsætningen i 2021 landede på 167 mio. kr. mod 134 mio. kr. året før. Resultatet før skat blev et minus på 24,3 mio. kr. mod minus 39,7 mio. kr. året før. Administrerende direktør Georg Sørensen kunne under regnskabsgennemgangen berette, at resultatet var bedre end det forventede underskud på niveau med året før.

- Kombinationen af høj aktivitet i efteråret, besparelser og 43 mio. kr. fra kompensationsordninger har forbedret resultatet. Uden hjælpepakkerne ville underskuddet i 2020 og 2021 sammenlagt have været 167 mio. kr., konstaterede Georg Sørensen og gav i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen en aktuel status, hvor han også beskrev medarbejdersituationen, der indebærer en gennemsnitlig anciennitet på over ti år.

- Siden corona ramte, har vi måttet sige farvel til 99 ud af 257 medarbejdere. Det er 40 procent, og selvom vi siden har ansat 52 nye, tager det tid at genopbygge, hvad der svarer til mere end tusind års erfaring. Det vil presse enhver virksomhed, og medarbejderne fortjener til fulde den ros og respekt, som formanden har udtrykt i aften.

Lars Krarup nyvalgt til bestyrelsen
Bestyrelsen blev på generalforsamlingen udvidet med et nyt medlem, den tidligere Herning-borgmester Lars Krarup. I den forbindelse udtalte Poul Sand:

- Efter 18 år på posten vil jeg gerne prioritere min tid anderledes, og derfor er tidspunktet rigtigt til at tage det sidste år som formand. Det meddelte jeg vores ejere og pegede samtidig på Lars Krarup som en styrkelse af bestyrelsen nu og en mulig formand næste år. Det glæder mig og den øvrige bestyrelse, at Lars takkede ja til at modtage valg, sagde Poul Sand.

Generalforsamlingen nyvalgte Lars Krarup og genvalgte Sten Andersen og Emilia van Hauen. Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Poul Sand som formand og Sten Andersen som næstformand.

 

Foto: Bestyrelsen i MCH A/S pr. 26. april 2022
Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen sammen med bestyrelsen, der (fra venstre) tæller Lars Krarup, Hans Henrik Okstrøm, Emilia van Hauen, Poul Sand, Sten Andersen, Esben Amorsen og Peter Frahm. 


Se flere billeder