12-02-2019  - MCH Presse

Georg Sørensen 60 år: Passionen for det personlige driver ham

Georg Sørensen 60 år: Passionen for det personlige driver ham

Georg Sørensen fylder 60 år den 12. februar 2019. Foto: MCH/Lars Møller

Administrerende direktør Georg Sørensen og hans medarbejdere samler hvert år op mod en million gæster til messer, musik, mesterskaber og møder i MCH under devisen ”Det personlige møde går aldrig af mode”. Direktøren, som mange er på fornavn med, er visionær, passioneret og får ting til at ske. Den 12. februar fylder han 60 år.

FAKTA

Født d. 12/2 1959 i Viborg.

Søn af forretningsfører Flemming Borath Sørensen (død 1986) og sygehjælper Kirsten Sørensen, født Bertel (død 2005). Har to yngre brødre Claus født 1962 og Michael født i 1969.

Opvokset i Hammerum ved Herning.

Bor i Herning og danner par med Anette Buhl.

Sammen har de to drenge, Bertel på 6 år og Johan på 4 år.

Uddannelse:

1996: DBU Trænerkursus, Prof.1.

1979: Højere Handelseksamen, Herning Handelsgymnasium

Karriere:

2005- Adm. direktør for MCH A/S

1995-2005: Direktør for Messecenter Herning

1986-1995: Projektleder i Messecenter Herning.

1985-1986: Salgsleder i A/S Herning-Hallen

1983-1985: Salgsassistent i A/S Herning-Hallen (MCH A/S’ tidligere navn)

1979-1983: Regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Døren A/S

Tillidsposter og initiativer (udpluk og nuværende):

2017- Jyske Bank, repræsentantskabsmedlem

2016- Olympisk Idrætsforum under Danmarks Idrætsforbund

2016- Horesta, bestyrelsesmedlem

2014 - Frandsen Group, bestyrelsesmedlem

2007-2010: Visit Denmark, formand

2006-2008: Idrætsfonden Danmark (I dag Sport Event Danmark) bestyrelsesmedlem

2004- Horesta, repræsentantskabsmedlem

2002-2010: Visit Denmark, bestyrelsesmedlem

2000: Idémand bag Vision 2025, visionsplan for Messecenter Herning (Præsenteret 1. november 2000 )

1998-2002: Formand for Infrastrukturgruppen under Landsdelscenter MidtVest (Gruppen arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet)

Priser og anerkendelser:

Georg Sørensen har for sin indsats som direktør i MCH gennem årene personligt modtaget følgende priser:

2011: Europæisk Oplevelsesøkonomi Pris, HOTREC og EHF

2011: Årets Havfruepris, Danske Rejsejournalister

2011: Ridder af Dannebrog, H. M. Dronning Margrethe II

2009: Gulvbranchens Initiativpris

2008: Børsens Personlige Gazellepris, Dagbladet Børsen

2003: Årets initiativpris, Herning-Ikast-Brande-Åskov Erhvervsråd

2001: Merkonomprisen, Dansk Merkonomforening

2001: DA Hernings Jubilæumspris, DA Herning

Det lå på ingen måde i kortene, at Georg Sørensen skulle blive administrerende direktør i MCH A/S, da han for 60 år siden blev født i Viborg og siden voksede op i Hammerum ved Herning sammen med sin mor Kirsten og sine to yngre brødre Claus og Michael.

Hans første lederjob var som fodboldtræner i Hammerum IF, hvor han allerede som 13-årig trænede to ungdomshold, samtidig med at han selv spillede fodbold. Han kom i 1983 til Herning Fremad og spillede på 1.divisionsholdet (nutidens Superliga, red.). Efterfølgende blev han træner i Hammerum IF og bestod i 1996 DBU Trænerkursus, Prof.1.

Erhvervsmæssigt startede Georg Sørensen sin karriere efter Højere Handelseksamen i 1979 som regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Døren A/S. Sidste år fejrede han 35 års jubilæum i MCH A/S. Her begyndte han i det daværende A/S Herning-Hallen som salgsassistent i 1983. Fra 1985 fungerede han som salgsleder, og fra 1986 som projektleder med ansvar for bl.a. HI-messen, Interfair og Nordbag (de to sidstnævnte forenede han senere sammen med Hotel og Restaurantmessen til Foodexpo, red.) og i 1988 startede han Transport-messen. I 1995 blev han direktør for Messecenter Herning, og fra 2005 administrerende direktør for koncernen MCH A/S, der består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Georg Sørensen har store visioner, hvilket blandt andet viste sig i 2000, da han præsenterede Vision 2025, en visionsmasterplan for MCH, som indtil videre bl.a. har resulteret i en forbedret infrastruktur og opførelsen af Hal M, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. Han er en mand, der formår at gøre visioner til virkelighed, og som selv ofte fremhæver et godt samarbejde med borgmester, byråd og kommune, formand og bestyrelse samt kunder og samarbejdspartnere som en afgørende faktor for succes – kombineret med dygtige og dedikerede medarbejdere, som han værdsætter højt.

Visioner, passion og dedikation har drevet Georg Sørensen til at lede et af Danmarks største oplevelsescentre, MCH A/S. Her mødes cirka en million mennesker om året, og flagalléen uden for hovedindgangen vidner om besøg fra hele verden, senest fra 29 lande til Formland-messen. Gæsterne kommer bl.a. til et bredt udbud af messer, musik, internationale mesterskaber samt møder, kongresser og større fester. ”Oplevelser for alle” er koncernens motto, og uanset om motivet for besøget er fagligt, forretning, fritid og/eller fornøjelse, så handler det for Georg Sørensen hver gang om at skabe unikke øjeblikke, hvor mennesker mødes.

Hans vision om at skabe en multiarena opstod i Colosseum i Rom i 90’erne. I 2010 stod Danmarks første multiarena færdig til stor overraskelse for mange, fordi byggeriet var foregået uden de store armbevægelser. Jyske Bank Boxen blev indviet af Lady Gaga 20.10. 2010 og har siden huset koncerter med en perlerække af verdensnavne. Den lever op til sit navn som multiarena og har undergået mange forvandlinger til så forskellige formål som internationale mesterskaber i håndbold, ishockey, svømning, supercross-bane, ridebane til gallashow, dressur og spring, Dansk Melodi Grand Prix og MGP, Sportens Gallashow og meget mere. Hver dag arbejder Georg Sørensens 250 fastansatte medarbejdere og i løbet af et år mere end 1.000 freelancere dedikeret på at omstille rammerne og byde velkommen til koncernens næste arrangement. Både kunder og gæster nævner ofte MCH-ånden: de ansattes imødekommenhed, hjælpsomhed og passion for det personlige.

Georg Sørensen bygger også videre på virksomhedens historie, og messerne er stadig hovedhjørnestenen i koncernen. Med ca. 20 messer om året har han og MCH A/S et tæt samarbejde med mange forskellige brancher, og han nyder stor respekt blandt kunder, gæster og samarbejdspartnere. Mange er på fornavn med Georg, fordi han tager sig tid til de mennesker, han møder.

Georg Sørensen er kendt for at bevare roen og have modet til at turde. Han bruger visioner og værdier som en drivkraft for sig selv og som en retningsgiver for sine medarbejdere. Hans mål er altid at gøre tingene bedre og give folk lidt mere end de forventer. Hele vejen igennem er det for Georg Sørensen passionen og det personlige, der er omdrejningspunktet. Da han 31. januar åbnede design- og interiørmessen Formland Spring, var det med ordene: ”Vores passion i MCH er det personlige, og mødet mellem mennesker, hvor der skabes ægte relationer, er en hjertesag for os. Nogle har hørt mig sige det før, og jeg lover, at jeg siger det igen: Det personlige møde må aldrig gå af mode.”

Georg Sørensen har siddet i en lang række bestyrelser og repræsentantskaber, blandt andet som bestyrelsesmedlem og –formand for Visit Denmark. Han har været formand for Infrastruktur-gruppen under Landsdelscenter MidtVest, som arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet, hvilket har udmøntet sig i nye motorveje i det midt- og vestjyske.

Georg Sørensen har for sin indsats som engageret direktør for MCH A/S gennem årene modtaget en lang række priser og anerkendelser, heriblandt Europæisk Oplevelsesøkonomi Pris i 2011, Børsens Personlige Gazellepris i 2008, og han blev i 2011 slået til Ridder af Dannebrog.

Privat danner han par med Anette, og sammen har de to drenge på 4 og 6 år.

Den runde fødselsdag fejres privat og siden med en reception den 2. maj i den nye ankomstbygning foran Jyske Bank Boxen.