22-10-2018  - MCH Presse

Glædeligt gensyn med Mark Knopfler i Herning

Glædeligt gensyn med Mark Knopfler i Herning

Mark Knopfler gæster Jyske Bank Boxen 13. juni 2019. Pressefoto.

Mark Knopfler, der anses for at være en af de mest kritikerroste kunstnere nogensinde, lægger sammen med sit band vejen forbi Jyske Bank Boxen torsdag 13. juni 2019 på touren ”Down The Road Wherever”.

Mark Knopfler, der indspillede ”Down The Road Wherever” i sit studie i London, tager på tour med et udvidet ti-personers band, hvoraf de fleste har arbejdet sammen med ham i mere end to årtier: Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennett (guitar), Jim Cox (klaver), Mike McGoldrick (fløjte), John McCusker (violin og citar), Glenn Worf (bas), Danny Cummings (percussion) og Ian Thomas (trommer). Nye tilføjelser er Graeme Blebins (saxofon) og Tom Walsh (trompet).

Det bliver et glædeligt gensyn, når Mark Knopfler går på scenen i Jyske Bank Boxen 13. juni som en del af sin verdensturné i 2019. Dire Straits-guitaristen gæstede senest Herning i 2011 i følgeskab med Bob Dylan med en anmelderrost dobbeltkoncert, der høstede fem stjerner fra flere anmeldere. Når Mark Knopfler i 2019 indtager scenen i Jyske Bank Boxen, kan publikum se frem til at opleve bandet spille et udvalg af nye sange blandet med kendte guldkorn fra Mark Knopflers eminente bagkatalog og en eller to overraskelser fra hans repertoire.

Nyt soloalbum

Mark Knopfler, der udgiver sit niende solo-studiealbum "Down The Road Wherever" til november, har altid set dét at turnere som en integreret del af processen ved at udgive et nyt album, hvor man går fra sangskrivning til indspilning og slutter på landevejen, hvor man optræder med både gamle og nye sange.

- Mine sange er skabt til at blive spillet live. Jeg elsker hele processen med at skrive sangene alene og indspille dem med bandet, men den bedste del er helt klart at spille sangene live for et publikum. Jeg nyder livet på landevejen, hvor vi rejser fra by til by. Jeg ser virkelig frem til det, siger Mark Knopfler om touren.

Mark Knopfler har et poetisk øje for at fortælle detaljeret, og samtidig er hans varme vokal samt fingernemme og helt igennem melodiske guitarspil både betagende og gribende, og det kommende album er ingen undtagelse. ”Down The Road Wherever” indeholder 14 nye sange inspireret af en lang række emner, herunder hans tidlige dage i Deptford med Dire Straits, en omstrejfende fodboldfan fortabt i en fremmed by, en musiker, der slænger sig hjem gennem sneen og en mand, der er stagneret i sin lokale café.

En af de største guitarister nogensinde

Mark Knopfler anses som en af de største guitarister nogensinde. Han har solgt mere end 120 millioner albums gennem sin Dire Straits- og solokarriere, og mange af hans sange har status som klassikere, herunder ”Money For Nothing”, ”Sultans Of Swing”, ”Romeo & Juliet” og ”Walk of Life”. Han har udgivet otte soloalbums samt indspillet ”Neck And Neck” med den suveræne guitarist Chet Atkins og samarbejdet med Emmylou Harris på ”All The Roadrunning”. Udover at producere sine egne plader har Mark Knopfler også produceret albums for blandt andet Bob Dylan og Randy Newman. I 1999 fik Mark Knopfler en OBE (britisk orden), og i 2012 modtog han den prestigefyldte Lifetime Achievement Award ved Ivor Novellos.

Mark Knopfler giver koncert i Jyske Bank Boxen torsdag 13. juni 2019. Billetter kan købes på mch.dk fra torsdag 1. november kl. 09.00. Det vil være muligt at skrive sig op til billetter fra mandag 22. oktober via tour.markknopfler.com.