05-10-2022  - MCH Presse

Godt gensyn med violinvirtuosen André Rieu i Jyske Bank Boxen

Godt gensyn med violinvirtuosen André Rieu i Jyske Bank Boxen

Den hollandske stjerneviolinist André Rieu og hans 60 mand store Johann Strauss-orkester vender tilbage til Jyske Bank Boxen i sommeren 2023. Foto: Marcel van Hoorn.

Den ultrapopulære hollænder André Rieu, der siden 2001 har spillet ni koncerter i Herning for i alt 70.000 publikummer, vender tilbage til en tiende omgang, når han sammen med sit 60 mand store Johann Strauss-orkester gæster Jyske Bank Boxen 17. juni 2023.

Violinvirtuosen André Rieu er en højt elsket herre i Danmark, hvor han tæt på årligt trækker tusindvis af fans til sine koncerter i Jyske Bank Boxen. Og nu melder han sig klar til endnu et besøg i multiarenaen, som han kender så godt, og som han således med stor forventningsglæde vender tilbage til næste sommer.

- Følelser er nøglen. Alle er velkomne til mine koncerter. Vi åbner vores hjerter for publikum, og publikum åbner deres hjerter for os. Hver aften ser mit orkester og jeg folk danse og synge i gangene, entusiastiske og ubekymrede. Sammen tilbringer vi aftener, som vi ikke glemmer. Når folk skriver til mig, at de har brug for to uger til at komme ned efter mine koncerter, gør det mig til den lykkeligste mand i verden, udtaler André Rieu.

Og spilleglæden er åbenlys for enhver, når den mildest talt succesfulde musiker indtager scenen. Hans koncerter er romantiske og glade og udgøres af en blanding af lette klassikere, valse, musik fra film og opera samt popsange fremført af hans Johann Strauss-orkester – det største private orkester i verden, som han etablerede i 1987.

Beundret af flere årsager
Glæden er også betragtelig hos administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der både beundrer André Rieu for hans musik og evne til gang på gang at sprede glæde blandt sine utallige fans.

- Det er en særlig glæde at kunne byde André Rieu velkommen i MCH-universet for tiende gang siden 2001 til stor fornøjelse for hans dejlige, feststemte og tusindtallige publikum. Jeg er personligt imponeret over Rieus faglige kunnen som artist, entertainer og violinvirtuos – og fascineret af, hvordan han hvert eneste år formår at fremkalde smil og tryllebinde en halv million mennesker på sin verdensturné. Rieus seneste optræden i en tætpakket Jyske Bank Boxen tidligere i år var i særdeleshed ingen undtagelse, og vi ser alle frem til et rigtig godt gensyn i juni måned næste år, lyder det fra Georg Sørensen.

Et sceneshow langt ud over det sædvanlige
André Rieu har gjort klassisk musik tilgængelig for millioner af mennesker verden over, og hans turnéer udkonkurrerer jævnligt verdens største pop- og rockstjerner. Koncerterne er visuelle godbidder – lige fra synet af ham og hans musikere, der kommer ind gennem mængden og op på scenen i begyndelsen af koncerten, til de overdådige kostumer og den store skærm bag orkestret, der viser smukke billeder skræddersyet til hver sang. En magisk oplevelse for hele familien.

Også på andre platforme gør André Rieu sig i dén grad gældende: Hans YouTube-videoer har nået langt over en milliard visninger, og ni millioner fans følger ham på Facebook. Dertil kommer, at han har solgt over 40 millioner albums på verdensplan.

André Rieu gæster Jyske Bank Boxen 17. juni 2023. Billetsalget begynder 10. oktober klokken 10 lige hér.

Næste koncert i Jyske Bank Boxen er Volbeat 18. oktober, og inden det atter bliver André Rieus tur, gæstes multiarenaen i det nye år af Robbie Williams 26. februar, Michael Bublé 15. marts og Andrea Bocelli 26. marts.