18-12-2020  - MCH Presse

Godt kæmpet Danmark! Nu gælder det kampen om EM-bronze

Godt kæmpet Danmark! Nu gælder det kampen om EM-bronze

Foto: MCH/Lars Møller.

Selvom de danske håndbolddamer kæmpede bravt i semifinalen fredag aften, måtte Jesper Jensens tropper desværre se sig slået med 27-24 mod Norge. Nu gælder det kampen om bronze, når Danmark møder Kroatien på søndag i Jyske Bank Boxen.

Der var i den grad lagt op til et seværdigt og nervepirrende naboopgør, da EM-semifinalekampen mellem Danmark og Norge fredag aften blev fløjtet i gang i Jyske Bank Boxen. Trods en tæt duel og en stærk dansk start slukkede Norge desværre lyset for en rød-hvid sejr og Danmarks chance for en plads i finalen. Dog lever håbet om EM-medaljer fortsat, når de danske håndbolddamer søndag møder Kroatien i en vigtig bronzekamp.

Danmark spillede en imponerende første halvleg. Trods et jævnbyrdigt opgør de første fem minutter med solide forsvarspræstationer fra begge hold kom Danmark godt fra start. Med tre mål på stribe bragte en storspillende Mia Rej Danmark foran 3-2 efter otte minutters spil. De danske håndbolddamer fik lukket totalt for den norske kontrafase, og med en flyvende Sandra Toft i målet samt et stærkt dansk forsvar kunne Danmark gå til pause med oprejst pande og en tremålsføring på 13-10.

I anden halvleg fik Norge hurtigt spillet sig op og igangsat kontraspillet. Med tre mål i streg udlignede nordmændene til 14-14 og tog føringen efter 38 minutters spil. Anden halvleg udviklede sig ligeledes til et dramatisk og tæt opgør mellem rivalerne med flere udligninger og danske såvel som norske føringer. Men Norge udbyggede til sidst føringen, og de sidste 10 minutter blev afgørende for et dansk nederlag, hvor Danmark måtte se sig besejret med 27-24 til det norske landshold.

Bronze- og finalekamp i Jyske Bank Boxen  
Søndag 20. december danner Jyske Bank Boxen ramme om bronze- og finalekampen. Danmark spiller om bronze på hjemmebane kl. 15.30, og her venter Kroatien, som tabte sin semifinale til Frankrig med 30-19. Det bliver således Norge og Frankrig, der skal kæmpe om EM-guldet på søndag kl. 18.00.

FØLG MED OG HOLD DIG OPDATERET PÅ DE SOCIALE MEDIER

Jyske Bank Boxens facebook og Instagram
Håndbolddamernes facebook og Instagram

#jyskebankboxen
#håndbolddamerne
#ehfeuro2020
#handballispassion