23-11-2020  - MCH PRESSE/DHF

Grønt lys til EM i kvindehåndbold

Grønt lys til EM i kvindehåndbold

Det bliver Herning og Kolding Kommune, der påtager sig opgaven med at huse EM i kvindehåndbold til december. Finaleweekenden spilles i Jyske Bank Boxen i Herning.

Efter nogle meget lange arbejdsdage, hvor alle i Dansk Håndbold Forbund har knoklet for at finde en løsning på afholdelsen af EM, er det endelig faldet på plads, at Danmark kan afvikle hele slutrunden for kvinder, der løber af stablen fra 3. til 20. december.

Herning kommer fortsat til at huse de to grupper A og B, gruppe et i mellemrunden og derudover som noget nyt nu også finaleweekenden, hvor semifinalerne spilles 18. december og finalen og bronzekampen spilles 20. december.

- Vi glæder os sammen med DHF og hele håndbold-Danmark over, at det bliver muligt at gennemføre europamesterskabet i Danmark. DHF står med en meget stor opgave, som kræver en ekstraordinær indsats, som vi naturligvis fortsat vil gøre vores bedste for at hjælpe med, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S. 

Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune, ser frem til endnu et finalespil i Jyske Bank Boxen:

- Vi byder altid gerne gæster velkommen her i Herning Kommune, så vi er glade for, at finalespillet nu rykker til Jyske Bank Boxen. Vi ser frem til at være værter for endnu et internationalt håndboldmesterskab, og vi sætter pris på Dansk Håndbold Forbunds store engagement for at få enderne til at mødes. Jeg er meget tilfreds med, at det kan lykkes at afholde EM i denne mærkelige tid. Jyske Bank Boxen er en fantastisk hjemmebane for det danske landshold, om end det i år bliver en noget anderledes oplevelse.

Derudover er Kolding Kommune og Sydbank Arena trådt til og står klar til at afvikle de to grupper C og D, der skulle have spillet deres kampe i Trondheim. Sydbank Arena, der tidligere har lagt gulv til VM i kvindehåndbold i 2015, bliver også spillested for gruppe to i mellemrunden, hvorefter de resterende hold rykker til Herning og spiller semifinaler og finalekampe.

Jørn Pedersen, der er borgmester i Kolding Kommune, glæder sig til endnu engang at være vært ved at mesterskab, selvom alting er gået lidt stærkt:

- Corona-tider handler om at stå sammen, og det gælder også her. Vi hjælper med glæde, og et EM i håndbold er jo noget af det mest prestigefyldte, der findes. Jeg ved, at både hotel og hal er klar i den hektiske slutfase, hvor afviklingen af EM og byens liv holdes adskilt.

Stor velvilje fra alle
Per Bertelsen, der er formand for Dansk Håndbold Forbund, er benovet over den store velvilje, der har været fra de mange involverede i forhold til at få alle detaljer på plads på rekordtid.

- Normalt er det her noget, der tager både måneder og år at arrangere. Men med hjælp fra gode kræfter er det lykkedes at finde en løsning, så vi kan få afviklet slutrunden på dansk jord. Det er enormt vigtigt både økonomisk og sportsligt for håndbolden, derfor er vi bare så glade for, at vi i Danmark, i den tid vi lever i, kan løse den her situation på forsvarlig vis og med alle de forbehold, det kræves i forhold til coronaen.

Også bemandingen, der pludselig skulle forøges betragteligt, samtidig med at der skulle tages forbehold for nedlukning i Nordjylland, er kommet på plads over de sidste par dage. Også her er Per Bertelsen slået omkuld af de mange tilbud om hjælp, der er kommet fra nær og fjern:

- Der skal lyde en stor tak til alle, der har tilbudt deres hjælp og også alle dem, der nu bliver en del af slutrunden. Det gælder både ansatte og frivillige i Dansk Håndbold Forbund og samarbejdspartnere fra kommuner over haller til hoteller. Derudover er der jo vores mange leverandører og sidst men ikke mindst vores hjælpeklubber og de mange frivillige, der nu træder til og giver en hånd i både Kolding og Herning. Uden dem ville det her ikke kunne lade sig gøre, så de fortjener en kæmpe hyldest.

Afvikling er vigtigt for håndbolden
I Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) er præsidenten Michael Wiederer meget imponeret over, at det med så kort varsel er lykkedes med at finde løsninger, så hele mesterskabet kan afvikles i Danmark:

- De sidste fire dage har været ekstremt udfordrende – og det oven i en i forvejen udfordrende tid. Jeg har ikke ord for, hvor taknemmelig jeg er over den fleksibilitet og den store indsats, som Dansk Håndbold Forbund med Per Bertelsen og Morten Stig Christensen i spidsen har ydet for at få det her til at lykkes. Særligt med tanke på at det med en utrolig kort tidsramme er lykkedes dem at stable et corona-sikkert miljø på benene i Kolding, siger præsidenten og fortsætter:

- Kvindernes EHF EURO er den vigtigste platform til at markedsføre kvindehåndbold I Europa, og nu kan vi heldigvis se frem til, at de 16 bedste hold i Europa til december indtager gulvet i arenaerne i Herning og Kolding.

I Norge, hvor man er ærgerlig over at måtte give slip på mesterskabet, roser håndboldpræsident Kåre Geir Lio ligeledes det danske håndboldforbunds hårde slid med at få alle ender til at mødes.

- Vi vil gerne takke vores danske venner, for at de er lykkedes med at løse denne opgave, men også for et godt samarbejde i krævende tider frem mod denne endelige afgørelse. Nu ser vi frem til et spændende, længe ventet og meget velkomment europamesterskab.[MHL1] 

EM i kvindehåndbold, hvor Sport Event Denmark er partner, arrangeres fortsat med støtte fra det norske håndboldforbund. Slutrunden løber fra 3. til 20. december, hvor 16 lande i fire grupper mødes og dyster om mesterskabstitlen. Du kan finde en oversigt over kampene og følge mesterskabet på www.women2020.ehf-euro.com.
 

Klik her for at komme til arrangementssiden