04-05-2021  - MCH Presse

Grønt lys til messeaktivitet

Grønt lys til messeaktivitet

Dansk erhvervsliv kan igen mødes fagligt og personligt i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Folketingets partier nåede i nat til enighed om en yderligere genåbning af samfundet, der betyder, at dansk erhvervsliv igen kan mødes fagligt og personligt i MCH Messecenter Herning.

Fagmesser i efteråret

  • Formland Autumn 19.-22. august
  • EOT - Electronics of Tomorrow 31. august-2. september
  • E&H - Entreprenør & Håndværk 16. september-18. september
  • Transport og Persontransport 16.-18. september
  • DiaLabXpo 21.-23. september (København)
  • hi Tech & Industry Scandinavia 5.-7. oktober

Efter 14 måneder præget af aflysninger, udsættelser og senest tvangslukning siden slutningen af november kan MCH atter invitere dansk erhvervsliv indenfor til messer i Herning. Det sker på baggrund af en politisk blåstempling af ekspertgruppens anbefalinger til modeller for sundhedsforsvarlig gennemførelse af blandt andet messer og konferencer.

Interiør- og designmessen Formland genåbner således messehallerne 19. august, og udsigten til liv i MCH efter en lang nedlukning glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:

- Vi hilser den politiske aftale meget velkommen. Store arrangementer stiller store krav til planlægningen, og nu kan vi med afklaring og vished sammen med vores gode samarbejdspartnere planlægge og tilrettelægge messerne i efteråret og fremefter, siger Georg Sørensen og fortsætter:

- Efter mange måneder med digitale alternativer glæder det mig, at tiden igen er blevet til det trygge, faglige, fysiske og personlige møde, så gode forretninger, idéer og samarbejder kan fastholdes og udvikles til gavn for dansk erhvervsliv.

Retningslinjerne for messeaktivitet indeholder krav om coronapas samt et arealkrav på 4 kvadratmeter, ligesom messearrangøren skal udarbejde en sundhedsplan. Derudover læner ordningen for messer sig op ad retningslinjerne for detailhandlen, herunder krav om værnemidler og smitteforebyggende tiltag, og vil blive lempet i takt med retningslinjerne for detailhandlen.

Formland indleder messerækken efterfulgt af elektronik- og teknologimessen EOT – Electronics of Tomorrow, messen for entreprenører og håndværkere E&H, Transport-messen, life science-messen DiaLabXpo og teknologi- og industrimessen hi Tech & Industry Scandinavia.

Også for MCH-koncernens øvrige forretningsområder var genåbningsaftalen godt nyt. Således bliver der nu mulighed for at genåbne inden for kulturområdet, hvor MCH Herning Kongrescenter allerede på torsdag 6. maj byder velkommen til Rune Klan, og herefter kan publikum opleve blandt andet TV-2, Hella Joof og Dizzy Mizz Lizzy. For kulturområdet gælder blandt andet et arealkrav på 2 kvadratmeter pr. person og opdelinger i sektioner á 500 personer samt coronapas.