27-05-2019  - MCH Presse

Håndboldfans brugte 198 millioner kroner i Herning under VM

Håndboldfans brugte 198 millioner kroner i Herning under VM

VM-slutrunden i herrehåndbold, der blev afviklet i Jyske Bank Boxen i januar, var et stort tilløbstykke for såvel danske som udenlandske håndboldfans. Foto: MCH/Lars Møller

Under VM-slutrunden i herrehåndbold i januar skabte håndboldfans samlet set en turismeomsætning i Danmark på over en kvart milliard kroner, hvoraf 198 millioner kroner blev spenderet alene i Herning.

VM i herrehåndbold har været en særdeles god forretning for såvel den danske stat som de to værtskommuner København og Herning. 175.000 VM-tilskuere spenderede samlet set 276 millioner kroner under mesterskabet i januar, hvoraf Herning kunne notere sig for 198 millioner.

Det viser en effektmåling foretaget af Epinion og Visit Denmark for Sport Event Denmark og Dansk Håndbold Forbund.

Rapporten vækker glæde hos Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

- Med VM i herrehåndbold fik vi endnu en gang bekræftet, at Herning Kommunes strategi om at tiltrække de store sportsevents er den rigtige. Rapporten her viser, at det er en god forretning for hele det midtvestjyske område, lyder det fra borgmesteren, som fortsætter:

- Jeg er samtidig overbevist om, at rigtig, rigtig mange indbyggere i Herning Kommune fik en kolossal oplevelse ved at se Danmark blive verdensmestre på hjemmebane, hvad enten de så en af kampene live i Jyske Bank Boxen eller fulgte landsholdet i TV. Den lokale stolthed, som sådan en begivenhed også giver, kan man ikke sætte en pris på, lyder det fra borgmesteren.

Topkarakter fra tilskuerne

Sport Event Denmark, der arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents, jubler tillige over endnu et vellykket stort internationalt mesterskab i Danmark:

- Der er mange interessante pointer i effektanalysen på VM i herrehåndbold. Udover den flotte nationale og internationale turismeomsætning noterer jeg mig blandt andet, at afviklingen og tilskueroplevelsen får topkarakterer, hvilket vi sammen med København, Herning og DHF også kan være meget tilfredse med, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Effektmålingen viser desuden, at alene udenlandske håndboldfans genererede en turismeomsætning på 151 millioner kroner.

Samlet set gav den store turismeomsætning 52 millioner kroner gennem moms, skatter og afgifter til staten og de danske kommuner. Dertil kommer, at de to værtsbyer foruden den direkte målbare værdiskabelse også dagligt fik omtale og blev brandet i nationale og internationale medier i det meste af januar.

Se effektmålingen her