19-05-2016  - MCH Presse

HAIRSPRAY berusede Jyske Bank Boxen

HAIRSPRAY berusede Jyske Bank Boxen

Foto: Tony Brøchner / MCH

HAIRSPRAY forvandlede Jyske Bank Boxen til en hyggelig musical-arena, da den fortryllende og stjernebesatte 60’er-musical onsdag aften spillede for en fyldt sal til premieren.

HAIRSPRAY væltede taget på Jyske Bank Boxen og tog publikum med storm til premieren på Broadway-musicalen. ’Hamrende dygtige’. Sådan sagde publikum om skuespillerne efter den udsolgte premiere onsdag aften i Jyske Bank Boxen.

Intim og vellykket premiere
Hairspray bød publikum velkommen til 1960érne med moderne franskbrødshår, sprudlende kjoler og farverige kulisser. Forestillingen igennem emmede musicalen af overskud med det fænomenale hold af skuespillere, og Jyske Bank Boxen var fortryllet og omdannet til de glade 60’ere, da Danmarks største musicalstjerner betrådte de skrå brædder til premieren på Broadway-klassikeren. Begejstringen over at spille i Jyske Bank Boxen var stor blandt skuespillerne efter premieren.

- Jeg tror, at hele crewet omme bag ved er lige så høje, som jeg er. Det var simpelthen så fedt at spille i Boxen. Det er virkelig vellavet. Jeg følte, det var meget intimt, og at folk på de bagerste rækker var med. Det var enormt fedt. Totalt rush, sagde en glad Julie Zangenberg lige efter premieren. HAIRSPRAY er Julie Zangenbergs første musicaloptræden.

60érnes HAIRSPRAY indtog Jyske Bank Boxen
Farvestrålende og rullende kulisser dannede det ene øjeblik rammen om et tv-studie og det næste øjeblik et skolebal på Patterson High School i Baltimore, hvor historien om den buttede Tracy Turnblad med stort hår, der drømmer om at danse i et tv-show, udspiller sig. Der blev undervejs i musicalen grinet højlydt blandt publikum, og Edna Turnblad, der spilles af Martin Brygmann, strøg sig bogstaveligt talt ind i hjerterne på publikum i sit hjemmevaskeri ’Ednas vask og stryg’ med sin runde kvindekrop, vittige jokes og vilde dansemoves.

- Det var helt fantastisk. Hold da op, hvor publikum var med. Det var dejligt. Det var en fantastisk sal. Der sidder knap 3.500 mennesker, og det er intimt alligevel. Det er ret vildt, og det er godt løst af Boxen at lave forestillingen i en af enderne og lave en bue af publikummer. Det er ligesom et gammeldags teater. Det er rigtig hyggeligt, fortalte en begejstret Martin Brygmann lige efter premieren.

Hamrende dygtige skuespillere
Hairspray er en livsbekræftende og humørfyldt historie med svedige dansenumre og energifyldte og glade sange, og publikum i Jyske Bank Boxen var betagede fra første minut. Storslåede skuespilpræstationer udløste bragende bifald blandt publikum efter premieren i Jyske Bank Boxen.  

- De er virkelig dygtige alle skuespillerne. De gør det godt, sagde Torben Madsen, Grindsted.

Hans kone Susanne Madsen supplerede:

- De er hamrende dygtige.

Silas Holst slog sig løs i rollen som den tjekkede tv-vært Corny Collins. Drømmecastet rummer også Lene Nystrøm, Caroline Henderson, Julie Zangenberg, Jesper Lohmann og Johannes Nymark. Debutanten Nanna Rossen slog med sin bedårende stemme fast, at en ny musicalstjerne er født. Hun fik rosende ord fra premierepublikummet:

- Hun kommer ind på scenen og brænder så meget igennem. Det er meget fantastisk. Hun har så flot en stemme, sagde Pia Christensen, Brande.

Nanna Rossen spiller rollen som den unge, overvægtige Tracy Turnblad med stort hår og et endnu større hjerte i 60’ernes USA.

Fremragende Feel-good fortælling
Tracy elsker at danse, og hun har én drøm. Hun vil være med i Baltimores danseprogram på tv. Hun nægter at lade sin størrelse komme i vejen, for hun er født til at danse, og det gør hun med bravour forstilingen igennem. Musicalen har hjertet på rette sted med budskabet om plads til alle, uanset størrelse og hudfarve.

 

HAIRSPRAY er en musical for alle musicalelskere. Musicalen spiller i Jyske Bank Boxen frem til og med søndag den 22. maj.

Køb billetter til HAIRSPRAY her

 

Se billeder fra premieren på HAIRSPRAY