14-03-2016  - MCH Presse

HAIRSPRAY tager anmelderne med storm

HAIRSPRAY tager anmelderne med storm

Foto: Kasper Kristoffersen

Anmelderne er begejstrede over HAIRSPRAY-musicalen, der netop har haft premiere, og som i maj indtager Jylland og Jyske Bank Boxen. Særligt det stærke skuespiller-cast fremhæves som helt unikt.

Torsdag den 10. marts var der premiere på den danske udgave af Broadway-musicalen HAIRSPRAY i Tivolis Koncertsal. Siden er anmeldelse efter anmeldelse poppet op med roser og begejstring over opsætningen og det stjernespækkede ensemble af skuespillere, dansere og musikere. Ifølge anmelderne kan man i HAIRSPRAY vente sig noget lækkert og godt for både øjne, ører og hjerte.

Fem stjerner fra Ekstra Bladet

Ekstra Bladets anmelder giver musical-opsætningen 5 ud af 6 stjerner. Ud over musicalen i sin helhed jubler avisen også over det nye stjerneskud Nanna Rossen i hovedrollen som Tracy Turnblad i anmeldelsen.

”Forestillingen er spækket med stærke sange, imponerende danseoptrin og vitser generøst drysset ud over hele halløjet”, hedder det i Ekstra Bladets anmeldelse, der også skriver, at debutanten Nanna Rossen i rollen som Tracy Turnblad har fået ”et bragende gennembrud”.

Også Martin Brygman som storbarmet mor, Julie Zangenberg som forsmået blondine, Silas Holst som fiks og kæk tv-vært og Caroline Hendersons imponerende stemmepragt fremhæves i anmeldelsen. 

Læs hele anmeldelsen her: Anmeldelse af HAIRSPRAY: En stjerne er født

 

Information: En medrivende oplevelse

Også Information hæfter sig ved debutanten Nanna Rossen, ”der vitterlig tager pusten fra alle med sin imponerende sikre sang, der har kraft og bredde og volumen, som om hun sagtens kunne synge hele Tivolis Koncertsal op uden mikrofon”, skriver avisen og roser derefter musicalens koreografi:

”Danserne er imponerende dynamiske, og særligt korpsdanserne er interessante, fordi de er forskellige af statur, men har ens præcision og indædthed i deres dans”.

Der er også særlige roser til Jesper Lohman og Martin Brygman, der spiller mand og hustru som i deres kamp for kærligheden kaster sig ud i en uforglemmelig inderlig sang og kærlighedserklæring, som Information kalder ”sæsonens mest opløftende kærlighedsduet”.

Endelig beskriver Information Caroline Hendersons sang som ”lækker og fraseret og serveret med det glimt i øret og det knirk i stemmen, som netop hun kan”, mens avisen konkluderer at HAIRSPRAY ganske enkelt er ”en medrivende oplevelse”.

Læs hele anmeldelsen her: Højt hår og uventet kærlighed

 

Berlingske: Stor musical med hjertet på rette sted

Berlingskes anmelder kalder HAIRSPRAY en ”stor forestilling” og ”en musical med hjertet på rette sted med sit budskab om plads til alle, uanset størrelse og hudfarve”.

”Dertil skal naturligvis lægges højt humør, kulørt-excentriske figurer og ikke mindst en lang række melodier – muntre musicaltoner, som for størstedelens vedkommende samtidig parodierer 1960ernes tyggegummipop og smægtende dreng-møder-pige-ballader”, skriver Berlingske, der giver HAIRSPRAY 4 ud af 6 stjerner

Også Berlingske har særligt rosende ord til debutanten Nanna Rossen, der var ”værd at vente på”, med henvisning til, at den hidtil ukendte Nanna Rossen først blev castet til rollen, efter at alle de andre roller i HAIRSPRAY var blevet besat.

Læs hele anmeldelsen her: Højt hår i Tivoli: ”HAIRSPRAY” er en stor forestilling

Fyens Stiftstidende: Iørefaldende og energisk

Fyens Stiftstidende fremhæver musikken, energien og Nanna Rossens præstation i HAIRSPRAY og beskriver hende som ”det unge stortalent, der med sødme, humor og musikalitet spiller Tracy Turnblad”.

Musikken beskrives som ”iørefaldende på den indsmigrende facon, hvor alle strofer lyder som noget, man har hørt før - spillet med stort overskud af et syvmandsorkester med bassisten Lars Danielsson som kapelmester”, og avisen giver sammenfattende HAIRSPRAY 4 ud af 6 stjerner.

Læs hele anmeldelsen her: Velsmurt og lydefri musicalmaskine

Politiken: En fest, der er godt skruet sammen

Politiken kalder HAIRSPRAY for en fest og en musical, der med sin samfundskritik går lidt længere i frækhed end andre musicals som ”Evita”, ”Chess” og ”Billy Elliot”. Ifølge Politiken handler HAIRSPRAY nemlig om kapitalismens evne til at neutralisere al modstand og tjene penge på det.

Politikens anmelder fremhæver som de øvrige anmeldere også Nanna Rossen, som: ”har alt det, der gør en stor musicalperformer: naturlighed, en god sangstemme og en smittende spilleglæde”. Politiken sammenfatter oplevelsen ved at kalde HAIRSPRAY sød, nuttet og ”ret godt skruet sammen, med en fed groovy feel i de soulede og gospelagtige optrin og koreografier tilsat et syv mand stort liveorkester”.

Læs hele anmeldelsen her: HAIRSPRAY er en fest – for de privilegerede

 

Hairspray trækker overskrifter

Talrige aviser og medier har allerede anmeldt HAIRSPRAY-musicalen og anmelderne er ikke i tvivl om, at HAIRSPRAY-musicalen er en forrygende fest og et flot show. Selv den svenske kulturblogger og anmelder Johnny Månsson tog turen til premieren og konkluderede, at HAIRSPRAY er en musical alle burde opleve.

Mens svenskerne må tage til turen til Danmark for at opleve Hairspray kan danskerne derimod både opleve HAIRSPRAY i Tivoli inden forestillingen rykker til Herning fra 18.-22. maj i Jyske Bank Boxen, som eneste opsætning uden for København.

Herunder et overblik over flere af anmeldernes oplevelse af HAIRSPRAY-musicalen.

”En humørfyldt, farverig og strålende fest, som du ikke må gå glip af”

Kulturtid

 

”Forrygende og velsvingende feel-good oplevelse”

Teater 1

 

”Der er dømt show for alle pengene”

BT

 

”De synger fantastisk, de danser lækkert”

Ungt Teaterblod

 

”Wow! Sikken en fest!”

Cph Culture

 

”Ikke så lidt af et kup”

Lolland-Falsters Folketidende

 

”Danmark har fået et nyt musicaltalent”

Berlingske

 

”Motown-rytmerne går lige i fodsålerne”

Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis

 

”Martin Brygmann er pragtfuldt kitschet”

Magasinet KBH.

 

”Drøner derudaf”

XQ28.dk

 

”Velkommen på talenthylden”

GregersDH.dk

 

”Sus i skørterne på den store scene”

Jyllands-Posten

 

”Ufordærvet charme”

Sjællandske

 

”Et gennembrud af dimensioner”

Information

 

”En musikal som alla borde ta del av”

Månssons Kultur

 

HAIRSPRAY spiller i Jyske Bank Boxen den 18. til 22. maj.

Læs mere og køb billet her