22-06-2016  - MCH Presse / Maria Lange

Heavy-legender fyrede den af i Jyske Bank Boxen

Heavy-legender fyrede den af i Jyske Bank Boxen

Forsanger i Iron Maiden, Bruce Dickinson, leverede et spektakulært show i Jyske Bank Boxen. Foto: Tony Brøchner/MCH.

Iron Maiden tog Herning med storm, da de tirsdag aften leverede et show i absolut topklasse for 12.500 fans i Jyske Bank Boxen

Setliste

 

 • If Eternity Should Fail
 • Speed of Light
 • Children of the Damned
 • Tears of a Clown
 • The Red and the Black
 • The Trooper
 • Powerslave
 • Death or Glory
 • The Book of Souls
 • Hallowed Be Thy Name
 • Fear of the Dark
 • Iron Maiden

 

Ekstranumre:

 • The Number of the Beast
 • Blood Brothers
 • Wasted Years

”Scream for me, Denmark!”


Lyden bragede ud over salen, da heavy-ikonerne fra Iron Maiden slog tonerne an til storhittet "If Eternity Should Fail", mens flammer, røg og en kulisse, der førte tankerne tilbage til Maya-indianernes ruiner, dannede rammerne om en aften i rockens tegn. 


Den 57-årige forsanger i Iron Maiden, Bruce Dickinson, var mere end veloplagt, da han som en anden teenager hoppede rundt på scenen i Jyske Bank Boxen sammen med de øvrige medlemmer af det engelske heavy metal-band. Der blev kastet med både mikrofonstativer og guitarer, mens publikum hoppede i takt til musikken i en sådan grad, at det kunne mærkes op på stolerækkerne. 

 

Formidabelt sceneshow
Aftenen bød på en lang række kendte Maiden-hits som "Speed Of Light", "Children Of The Damned", "Fear Of The Dark" og "The Trooper", som sammen med op til flere fænomenale guitarsoloer satte en nærmest euforisk stemning i gang i Jyske Bank Boxen.


Der var dømt show for alle pengene, og publikum kunne således opleve en knap tre meter høj figur af maskotten Eddie, som gik rundt på scenen, inden den til sidst fik rykket sit hjerte ud af Dickinson – som til stor jubel fra salen kastede det ud til fansene. 


Den kække Bruce Dickinson underholdt mellem numrene med sin britiske humor, hvor han flere gange kom ind på, at bandet og flere af deres fans ikke ligefrem tilhører den yngste generation, og der faldt da også en enkelt kommentar om, at ”Dette (Herning, red) er ’in the middle of fuckin’ nowhere’, men det har været en velsignelse at spille her”, hvorefter han roste bandets fans for deres kærlighed til musikken. 

 

Også flere af anmelderne var begejstrede for Iron Maidens koncert:

 

GAFFA (6 stjerner): 

"Visuelt var der gjort meget ud af at sikre publikum en optimal oplevelse. Skiftende scenetæpper, anvendelsen af kostumer og masker samt virkelig tjekket kameraarbejde, der via storskærm betød, at selv de bagerst placerede kunne følge med. Og hvis man ville kunne man ovenikøbet aflure de tre musketerer, Adrian Smith, Jannick Gers og Dave Murrays, guitartricks. Så tæt på kom man."

 

Læs hele anmeldelsen her

 

BT:

"Specielt ”Speed Of Light” og den mesterklasse i musikalitet, ”The Red And The Black” tirsdag fremstod som, foldede sig ud og viste et veloplagt og åbenlyst stadig vitalt Iron Maiden med en Bruce Dickinson i front så velsyngende som sjældent tidligere. Faktisk lidt af et mirakel – taget i betragtning at manden kæmpede mod kræft i halsen for få år siden."


Læs hele anmeldelsen her  

 

Herning Folkeblad/AOH

”Hvis man tror, at heavyrockere er dovne knægte, der kommer sovende til deres succes, så skulle man unde sig selv at opleve musikere, der har fingerfærdighed, der ville gøre tryllekunstnere misundelige. Og herligt med hele tre guitarister, som leverede soloer, der smøg sig rundt mellem hinanden som slanger i løbetid. Iron Maidens numre var som klassisk musik, altså bortset fra de 125 decibel guitar, der bragede ud - som sædvanlig i en fremragende lyd i Boxen.”

 

Læs hele anmeldelsen her


Se flere billeder