19-01-2017  - MCH PRESSE

Her er de 10 solister, der dyster i Melodi Grand Prix

Her er de 10 solister, der dyster i Melodi Grand Prix

Foto: DR/Agnete Schlichtkrull

De 10 solister, der deltager i Melodi Grand Prix 2017 i Jyske Bank Boxen i Herning, er nu offentliggjort. Seerne kan glæde sig til nye og erfarne stemmer fra både ind- og udland.

Spændingen er udløst, og det er ikke længere en hemmelighed, hvilke 10 solister der kommer til at kæmpe om sejren i Melodi Grand Prix 2017 og dermed også få den danske billet til Eurovision Song Contest i Ukraine.

De 10 solister spænder vidt i både alder og geografi – men de har det tilfælles, at de med deres stærke stemmer kan synge sig rent ind i seerne og publikums hjerter, når de står på scenen den 25. februar i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Det bliver et helt suverænt show. Med de 10 sange, der skal dyste i år, har vi en vifte af kompositioner og solister, der i højere grad end nogensinde før har internationalt format. Dén sang, der går videre til Eurovision Song Contest, kommer til at klare sig rigtig godt – det er jeg ganske sikker på. Jyske Bank Boxen er desuden en perfekt ramme for Melodi Grand Prix, og med Johannes Nymark og Annette Heick i front tør jeg godt love, at det bliver både topprofessionelt og stærkt underholdende, fortæller Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef i DR.
 

Solister fra nær og fjern
Der skal et verdenskort til, hvis man vil sætte en knappenål i alle solisternes hjembyer. Der er nemlig adskillige solister, der har etableret sig og har karrierer i internationale storbyer som London, Miami og Sydney.

Sada Vidoo, der bor i London, er kendt fra den britiske udgave af ’X Factor’, hvor hun med sin imponerende audition blæste både Simon Cowell og 2,5 millioner YouTube-seere bagover. Københavnske Thomas Ring og Anthony, der har bosat sig i Miami, har begge vundet ’X Factor’ herhjemme – sidstnævnte som en del af duoen Anthony Jasmin.

Anja, der er født og opvokset i Sydney, fik en flot andenplads ved sidste års Melodi Grand Prix, og hun har desuden vundet den australske version af ’The Voice’, og med Johanna Beijbom er der tale om en sand Melodi Grand Prix-veteran, da hun har deltaget hele fire gange før – dog altid som korpige. Jeanette Bonde står ligeledes på egne ben for første gang efter en imponerende karriere som korpige for blandt andre Simon Kvamm, Agnes Obel og Gulddreng.

René Machon var også med i Melodi Grand Prix for to år siden – dengang som en del af duoen Tina & René, men nu deltager han som solist. Jeppe Norup og Joel Peters udgør duoen Calling Mercury, som kun har optrådt offentligt sammen én gang før - og endelig byder dette års Melodi Grand Prix også på to helt unge og uskrevne blade i form af Rikke Skytte og Ida Una, som er henholdsvis 18 og 19 år gamle, og som begge har skabt røre om sig selv via YouTube.
 

Tredje gang i Herning
I år bliver Melodi Grand Prix for tredje gang afholdt i Herning. Sidste gang, det var tilfældet, var i 2013, hvor Emmelie de Forest vandt i Jyske Bank Boxen med ’Only Teardrops’ – sangen, der bragte Danmark til sejr ved Eurovision Song Contest i Malmö samme år.

- Melodi Grand Prix er en af de største musikbegivenheder i Danmark, og derfor prioriterer vi også, at showet bliver sendt fra forskellige danske byer, hvormed så mange danskere som muligt får mulighed for at deltage i festen. Vi har senest været i Horsens, Aalborg og Odense, men det er klart, at med Emmelies sejr i Herning i 2013 er der noget vinderstøv, vi håber at kunne genfinde igen i år – for vi vil simpelthen så gerne nå i finalen i Eurovision, forklarer Jan Lagermand Lundme.

I Herning Kommune ser man frem til besøget fra de 10 solister.

- Det er et meget spændende og varieret felt af musikere, som DR nu præsenterer. Vi ser frem til at skabe en stor Melodi Grand Prix-fest for dem og for alle tilskuerne i Herning Kommune. Jeg ved, at rigtig mange borgere allerede nu glæder sig til den 25. februar, og med Jyske Bank Boxen som ramme bliver det et brag af en aften, fortæller Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

 

 

Fakta: Sangene, solisterne og sangskriverne

 

Sang nummer 1: ’One’

Solist: Ida Una (19 år, Aarhus)

Tekst og musik: Peter Bjørnskov og Lene Dissing

 

Sang nummer 2: ’Vesterbro’

Solist: Thomas Ring (36 år, København)

Tekst og musik: Thomas Ring

 

Sang nummer 3: ’Color My World’

Solist: Rikke Skytte (18 år, Aalborg)

Tekst og musik: Mads Løkkegaard, Joël Pagiël MacDonald, Mohamed Alitou og Laura Kloos

 

Sang nummer 4: ’Where I Am’

Solist: Anja (21 år, Sydney, Australien)

Tekst og musik: Anja Nissen, Michael D’Arcy og Angel Tupai

 

Sang nummer 5: ’Big Little Lies’

Solist: Calling Mercury (Jeppe Norup og Joel Peters, begge 25 år, København)

Tekst og musik: Thomas Sardorf, Rune Braager og Martin Luke Brown

 

Sang nummer 6: ’Smoke In My Eyes’

Solist: Anthony (22 år, Miami, USA)

Tekst og musik: Kim Nowak-Zorde, Kasper Larsen, Hans Petersen, Ollie Marland og Phil Plested

 

Sang nummer 7: ’Warriors’

Solist: René Machon (42 år, Valby)

Tekst og musik: Astrid Cordes, Alexander Grandjean, Hans Petersen og Lars Andersen

 

Sang nummer 8: ’Northern Lights’

Solist: Sada Vidoo (39 år, London, Storbritannien)

Tekst og musik: Christoffer Lauridsen, Andreas Öhrn og Alessandra Günthardt

 

Sang nummer 9: ’Hurricane’

Solist: Jeanette Bonde (30 år, Aarhus)

Tekst og musik: Jeanette Bonde, Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen og Nermin Harambasic

 

Sang nummer 10: ’A.S.A.P.’

Solist: Johanna Beijbom (29 år, Skövde, Sverige)

Tekst og musik: Peter Wallevik, Daniel Heløy Davidsen, Patrick Devine, Dimitri Stassos og Freja Jonsson Blomberg

 

Køb billet her