27-09-2023  - MCH Presse

'Her kommer Pippi Langstrømpe': Ultrapopulær forestilling tager form

'Her kommer Pippi Langstrømpe': Ultrapopulær forestilling tager form

Musicalens Pippi, Alberte Linnea Borup, til arrangementet 'Musicalintro i børnehøjde' i selskab med forestillingens betjent Kling, spillet af Frederik Veis. Foto: MCH/ KN film. 

Der er sjov og ballade i vente, når verdens stærkeste pige er i nærheden. Det bliver også tilfældet, når musicalen 'Pippi' spiller i MCH Herning Kongrescenter i uge 42. Og hesten Lille Gubben bliver et syn værd.

Musicalen ’Pippi’

  • Skrevet af Staffan Götestam på baggrund af Astrid Lindgrens verdenskendte klassiker.
  • Musik og sangtekster: Sebastian.
  • Instruktører: Jens Frausing og Louise Rømhild.
  • Koreograf: Anna Skjærlund.
  • Efter spilleperioden i Herning 14.-19. oktober spiller forestillingen i Aalborg og Ringsted.


Historien om Pippi skabte postyr – og blev verdensberømt

  • Da bogen ’Pippi Langstrømpe’ udkom i 1945, medførte den et vældigt postyr. Det var uhørt, at et barn skulle opføre sig som Pippi. Man brød sig ikke om, at hun boede og klarede sig uden forældre, og at hun satte spørgsmålstegn ved alle samfundsautoriteter som for eksempel politiet og skolen.
  • Selvom bøgerne om Pippi udkom i 1940’erne, er de stadig nogle af verdens mest læste børnebøger. Bøgerne er oversat til 90 sprog, så alle verdens børn læser med.

Det knaldrøde hår flettes. De nye kulisser står skarpt. Musikken af legendariske Sebastian og de festlige dansetrin er peppet op og ligger på rygsøjlen, klar til premieren på musicalen 'Pippi' 14. oktober. Aben er frisk på løjer og hesten - ja, hesten! En venlig sjæl gjorde MCH Musical opmærksom på, at der gik en vaskeægte knabstrupperhest rundt på en mark uden for Herning, der ville være perfekt til at udfylde rollen som Pippis hest, Lille Gubben. Men det fristende forslag blev lige krævende nok.

I stedet har man anskaffet sig et hestekostume, der betjenes af én person. Hesten levendegøres af aalborgenseren Christian Rønnest, som kommer til at gå på korte stylter på både hænder og fødder og bære hestens hoved på en hjelm - en rolle, der kræver god fysisk form og stærke nakkemuskler. Mens han dedikeret træner i at gå på hove, er MCH's syersker i gang med at ombetrække kostumet, så det kommer til at ligne Lille Gubben med de klassiske sorte prikker.

Stor interesse og allerede fire udsolgte forestillinger
Historien om den frække, opfindsomme og godhjertede Pippi Langstrømpe er højt elsket verden over, og Herning er ingen undtagelse. MCH Musical har to gange tidligere spillet forestillingen om den rødhårede heltinde for fulde huse, og det helt nye hold bag denne produktion glæder sig ustyrligt til at opføre musicalen for publikum.

- Vi har spillet 'Pippi' to gange før for udsolgte sale, og det ser ikke ud til at ændre sig denne gang. Vi oplever en enorm interesse for at se musicalen, og vi lægger os virkelig i selen for at give publikum en stor oplevelse. Vi har tilført små optimeringer, justeringer og nye idéer. Og så er jeg sikker på, at det nye cast med Alberte Linea Borup i spidsen som Pippi kommer til at lægge salen ned, lyder det fra den begejstrede kapelmester og projektleder af MCH Musical, Rasmus Steenberg.

Svensk klassiker med midtjysk islæt - og kapelmester som standin
Den frie fugl Pippi, hendes artige venner Tommy og Annika, den regelrette Frøken Prysselius og alle de andre spilles af skuespillere fra hele landet, som det ofte er tilfældet i MCH's musicalopsætninger. Der er også lokale talenter på scenen, nemlig herningensiske Celine Hald og Laura Bugtrup Jespersen, som begge spiller tanter og andre biroller. Jimmi Fyhn, der også bor i Herning, spiller Kaptajn Langstrømpe, som sejler på de syv verdenshave og er meget stolt over sin selvstændige datter, der fylder Villa Villekulla med godt humør og deler ud af sin (idé)rigdom til dem, der trænger.

Alle børn, deres forældre og bedsteforældre kan se frem til en herlig oplevelse i MCH Herning Kongrescenter i skolernes efterårsferie. Før og efter forestillingen kan man hygge sig med tegnekonkurrence, skattejagt og kagepyntning, ligesom man kan købe en Pippi-paryk.

- Men man skal skynde sig at købe billet, for der er tæt på udsolgt alle tre steder, lyder det fra Rasmus Steenberg, som for en sjælden gangs skyld kommer til at optræde på scenen som standin til en enkelt forestilling.

Der er nemlig sket det, at struerboen Sofus Uhrbrand, der skal spille røveren Blom, er blevet udvalgt til at være gæst til Hans Kongelige Højhed Prins Christians fødselsdagstaffel 15. oktober.

'Pippi' spilles i perioden 14.-19. oktober i MCH Herning Kongrescenter, og det er fortsat muligt at få billetter til forestillingerne 15., 17. og 18. oktober via mch.dk.