10-03-2024  - MCH Presse

Herlig hestefest i Herning samlede 62.169 gæster

Herlig hestefest i Herning samlede 62.169 gæster

Årets tema til gallashowet under Dansk Varmblods Hingstekåring i Jyske Bank Boxen havde fokus på filmens verden. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Dansk Varmblods 44. Hingstekåring og messen Hest & Rytter tiltrak 62.169 gæster til MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen. Det vidtfavnende udbud af udstyr og de utallige mangefacetterede aktiviteter og shows begejstrede de mange hesteglade gæster fra både ind- og udland, der igen skabte en hestefest i Herning.

Udvalgte prismodtagere ved Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter 2024:

 • H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie: Blue Hors Zack, redet af Nanna Skodborg Merrald og ejet af Kjeld Kirk Kristiansen
 • MCH’s Varmblodspris: Banebygger Bo Bak Andersen
 • Årets Hingst: Ci Ci Senjor Ask redet af Søren Møller Rohde, og ejet af Kjeld Kirk Kristiansen
 • Aage Ravns Vandrepræmie: Straight Horse Leonardo opdrættet af Straight Horse ApS og ejet af Helgstrand Dressage
 • ECCO Five Star Dressage/Nordentoft Grand Prix: Cathrine Laudrup-Dufour/Mount St. John Freestyle
 • ECCO Five Star Dressage/ECCO Grand Prix Special: Cathrine Laudrup-Dufour/Mount St. John Freestyle
 • Stutteri Ask Grand Prix in memory of Bo Bak Andersen: Philip Rüping/Baloutaire PS – GER
 • Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat: Flair Ask/Karen Møller Rohde
 • Blue Hors Unghestechampionat: Slangerupgaards Saffron/Anne Troensegaard
 • Hestens Værns Fremvisningspris: Bettina Møller Jensen
 • Danmarks bedste beslagsmed: Daniel Sahl

MCH dannede 6.-10. marts 2024 igen rammen om Dansk Varmblods Hingstekåring og de mange gæster fra ind- og udland kunne gå på opdagelse blandt ride- og hesteudstyr og blandt andet opleve verdensklasse dressur og springning, spektakulære gallashows, kåring af forbundets avlshingste og prestigefyldte prisoverrækkelser.

- Efter igen og for 44. gang at have begejstret og tiltrukket hesteinteresserede i alle aldre fra hele Danmark og udlandet, skal der lyde en meget varm tak og et hjerteligt tillykke til alle i Dansk Varmblod og deres mange frivillige ildsjæle for endnu en imponerende flot hestefest i Herning, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der samtidig glæder sig over de mange besøgende og deres købelyst på Hest & Rytter-messen.

- En hjertelig tak til alle 62.169 besøgende, de 228 udstillere og de mange ryttere og frivillige, der tilsammen igen har skabt den helt særlige og velkendte atmosfære i både Jyske Bank Boxen og i vores messehaller med den helt rigtige stemning, slutter Georg Sørensen.

Dansk Varmblod glæder sig over opbakningen
Publikum mødte talstærkt op til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og besøgstallet på 62.169 er det næsthøjeste i forbundets historie - kun overgået i jubilæumsåret 2019.

- Vi er yderst tilfredse. Det glæder mig meget, at vi har fået dagsprogrammet med avl og sport til at være lige så populært som vores gallashows fredag og lørdag aften, indleder Casper Cassøe Krüth, direktør for DV-Event, og fortsætter:

- At opleve den opbakning fra heste-Danmark og den vilje til fortsat at mødes og glædes over at være sammen om vores fantastisk heste, det glæder mig meget. Alene lørdag havde vi 20.000 besøgende til Hingstekåringen og helt fyldt i Jyske Bank Boxen til ECCO Five Star Dressage. Branchen fik virkelig vist, at vi gerne vil se fremad sammen og udvikle os, så vi kan fortsætte med at dyrke vores fantastiske sport.

Direktøren suppleres af Dansk Varmblods formand Jan Pedersen:

- Jeg elsker at se, når MCH er fyldt med mennesker, og det summer overalt, og der er en god stemning. Og det har der været. Jeg må sige, at vi alle var lidt usikre på, hvad det negative fokus på vores sprt ville komme til at betyde for Hingstekåringen. Vi kan glæde os ekstra over så mange tilskuere og en rigtig god stemning, siger Jan Pedersen, der også glæder sig over landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersens åbne test af heste i Blue Hors Unghestechampionat.

- Jeg glæder mig over, hvor meget fokus der er kommet på hestevelfærd. Alt, det vi gør, er gennemsyret af et ønske om, at hestene skal trives. Daniel Bachmann sendte så mange gode budskaber, som ligger helt i tråd med vores ønske om at øge fokus på hestevelfærden. Jeg sidder tilbage med en rigtig god følelse, og jeg er meget glad, når jeg kører hjem, fastslår formanden.

Gode handler og glade kunder
Samtidig med Dansk Varmblods Hingstekåring kunne hesteglade besøgende lægge vejen forbi Hest & Rytter-messen i MCH Messecenter Herning, hvor 228 udstillere stod klar med alt i udstyr til både hest og rytter. Købelysten var stor, og udstilleren Polaris udtrykker stor tilfredshed med udbyttet af messen:

En meget stor del af vores omsætning er relateret til hesteverdenen, og derfor har Hest & Rytter altid været meget, meget vigtig for os. Over halvdelen af vores omsætning ligger i den her kategori, og det er Hest & Rytter en meget stor del af. Det er her, vi stort set møder alle de kunder, som vi skal ud at besøge bagefter, og derfor betyder det meget for os at være på Hest & Rytter, fortæller Stig Møller, salgschef hos Polaris

Helle Kristiansen, indehaver af Nathalie Horse Care, er også yderst tilfreds med Hest & Rytter-messen:

Det er altid en fest at være herovre, for der er glade kunder alle vegne. Det første år vi var her, hvor vi havde bland selv-shampoo med, der hverken spiste eller drak vi i tre dage, fordi vi havde så travlt. Her er altid en mega god stemning og glade kunder.

Det betyder virkeligt meget for os at være på Hest & Rytter. Det er branding, som vi ikke kan betale os fra med annoncer, og for os er det bare vigtigt at komme ud og møde kunderne, få en dialog og dermed en værdifuld feedback til at kunne forbedre vores produktion.

Under Hest & Rytter blev danmarksmesterskabet for beslagsmede også afholdt. Konkurrencen har eksisteret i mere end 30 år - og endnu en gang blev det Daniel Sahl, som for fjerde gang kunne bryste sig af titlen som Danmarks bedste beslagsmed. Han vandt selvsamme konkurrence i både 2018, 2019 og 2023.

MCH's Varmblodspris blev lørdag aften overrakt posthumt til den afdøde banebygger Bo Bak Andersen, der har designet springbaner til Hingstekåringen gennem de seneste 40 år. Prisen blev modtaget af hans hustru Vibeke Degn Andersen og søn Lars Bak Andersen.

Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring 2024 blev afholdt i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen 6.-10. marts. Næste udgave af arrangementet finder sted 5.-9. marts 2025.


Se flere billeder