11-03-2016  - MCH Presse

Herlige Hairspray glæder sig til Jylland

Herlige Hairspray glæder sig til Jylland

Jylland kan roligt glæde sig til, at den stjernebesatte Broadwaymusical Hairspray kommer til Jyske Bank Boxen. Det står klart efter Silas Holst, Martin Brygmann og co. torsdag aften leverede en storslået gallapremiere i Tivoli i København.

FAKTA:

  • Forestillingen spiller syv gange i dagene den 18.-22. maj i Jyske Bank Boxen i Herning som det eneste sted udenfor hovedstaden.
  • I hovedrollerne ses bl.a. Silas Holst, Martin Brygmann, Julie Zangenberg, Lene Nystrøm, Johannes Nymark, Jesper Lohmann og det nye stjernefrø Nanna Rossen.


PRESSEN SKRIVER:

Ekstra Bladet (5 stjerner): ”Forestillingen er spækket med stærke sange, imponerende danseoptrin og vitser generøst drysset ud over hele halløjet”

Jyske Bank Boxen får særdeles fornemt besøg, når et sandt stjernecast af Danmarks bedste skuespillere brager ud over scenekanten med Broadwaymusicalen Hairspray. Torsdag aften var der gallapremiere i Tivolis Koncertsal, hvor Silas Holst, Martin Brygmann og alle de andre skuespillere satte en fed streg under, at det jyske publikum kan forvente intet mindre end en fantastisk oplevelse, når Hairspray-musicalen rykker videre til Jylland og Jyske Bank Boxen i Herning 18.-22. maj 2016.

Stående bifald
Fra start til slut var forestillingen fængende og medrivende med et fantastisk sceneshow. Flotte rullende kulisser dannede det ene øjeblik rammen om et tv-studie og det næste øjeblik et skolebal på Patterson High School i Baltimore, hvor historien om den buttede Tracy Turnblad, der drømmer om at danse i et tv-show, udspiller sig. Stærke skuespilpræstationer af både Silas Holst som den tjekkede tv-vært Corny Collins, og en storspillende hovedrolledebutant i Nanna Rossen som Tracy Turnblad, der foldede sit enorme sang- og dansetalent ud, udløste stående og bragende bifald efter en formidabel premiere i Tivolis Koncertsal.

Dog modtog fænomenale Martin Brygmann i rollen som moderen Edna Turnblad aftenen igennem de største bifald, når han gang på gang fejede benene væk under publikum med en fantastisk skuespilpræstation, som både bød på vittige jokes, skønsang og fantastiske kjoler, der plantede solide grin og begejstring i den tætpakkede koncertsal.

Jyderne kan godt begynde at tælle ned til dagen i maj, når skuespillerne entrerer de skrå brædder i Jyske Bank Boxen. Der er en sand fest i vente.

- Jyderne kan forvente en forestilling fuld af godt humør og energi. Man går glad fra forestillingen fordi der er så mange farver og så meget knald på. Musikken er så fed. Det er jo rigtig soul, rigtig jazz og alt det fede fra 60’erne, fortæller en begejstret Martin Brygmann efter premieren.

Ser frem til mødet med jyderne
Selvom der endnu er to måneder og 60 forestillinger i København til Hairspray rammer Jylland, så er skuespillerne tændte og ser allerede nu frem til mødet med de tusindvis forventningsfulde jyske publikummer.

- Det bliver rigtig rigtig fedt. Der er noget skønt ved at spille ét sted, rykke teltpælene op og starte forfra et andet sted. Forestillingen får et helt nyt liv og en helt ny energi. Og så er det jo Boxen. Der har jeg aldrig spillet før, så det bliver kæmpe stort, fortæller Silas Holst, der er glad for at det jyske publikum også får muligheden for at opleve Hairspray.

- Det er fedt at få lov at lave så stor en produktion, som det jo er her i Tivoli, og så få mulighed for at rykke det til Jylland. Det er egentligt sjældent at man kan det, uden at det skal formindskes til en turné-udgave. Det synes jeg er en gave for os og især også for jyderne. Det er vildt fedt, at vi kan invitere dem ind også, siger Johannes Nymark, der spiller den lækre Link Larkin, der får pigehjerterne til at bløde.

Velsmurt maskine
Skulle man frygte, at Silas Holst, Johannes Nymark og Martin Brygmann er trætte efter en lang række af forestillinger i hovedstaden, så kan jyderne godt pakke alle bekymringer væk. Producenten lover en velsmurt og måske endnu mere hårrejsende udgave af Hairspray i Herning.

- Det er en ære for os at komme til Jyske Bank Boxen. Det er jo en langt større scene, og vi skal møde et endnu større publikum – så i Boxen er der virkelig mulighed for at oparbejde en helt fantastisk stemning og skabe en endnu større fest, siger producent Thomas Langkjær.

Også Martin Brygmann forsikrer, at Hairspray er mindst lige så god – hvis ikke bedre – når han sammen med alle de andre lander i Herning til maj. Den folkekære skuespiller garanterer en topmotiveret trup af skuespillere, dansere og musikere.

- Jeg elsker at spille i Jylland. Jeg glæder mig til at se, hvordan jyderne tager imod forestillingen. Det er trods alt et andet folkefærd end københavnerne. Jeg synes, de giver den mere gas i Jylland, men det må du ikke fortælle til københavnerne, slutter Martin Brygmann med et stort smil.