08-02-2022  - MCH Presse

Herning bliver atter vært for LykkeCup

Herning bliver atter vært for LykkeCup

Lørdag 4. juni er der lagt op til én stor håndboldfest i Jyske Bank Boxen, når de funklende LykkeLiga-stjerner indtager halgulvet til LykkeCup. Foto: LykkeLiga.

Jyske Bank Boxen skal igen danne ramme om Danmarks lykkeligste håndboldcup, når stjernerne fra LykkeLiga indtager arenaen 4. juni. Også i 2023 og 2024 har Herning værtskabet for LykkeCup.

LykkeCup bliver i både 2022, 2023 og 2024 afviklet i Herning. Herning Kommune har nemlig indgået en tre-årig aftale med det populære arrangement, som også er støttet af MCH:

- Vi glæder os meget til at byde LykkeCup velkommen tilbage til MCH og Jyske Bank Boxen. Vi elsker håndbold, vi elsker børn, og vi elsker at have gæster. Derfor er LykkeCup noget helt særligt for os, og vi vil gøre os umage med at skabe de bedste rammer for både stjernerne på banen, publikum og de, som står bag holdene, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, der bakkes op af borgmester i Herning Kommune Dorte West (V):

- LykkeCup er en dejlig, livsbekræftende event, som vi er stolte over at have sikret i Herning de kommende år.

Arrangementet i Herning i 2021 blev en stor succes, selvom det blev gennemført i en coronatid. I alt deltog 500 børn, og da mange af dem havde familie og venner med, blev deltagerantallet trods alt mere end 2.000.

- Når stævnet afvikles i Herning, tilfører det samtidig en ekstra dimension, fordi deltagerne oplever at spille i den multiarena, hvor vores håndboldlandshold for både mænd og kvinder ofte spiller slutrunder. Det skaber ekstra glæde og begejstring. Også af den grund synes vi, Herning og Jyske Bank Boxen er det helt rigtige sted at afvikle LykkeCup, siger Dorte West.

Tidligere landsholdsspiller bag LykkeCup
Bag initiativet står den tidligere danske landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen, som selv har en datter med Downs syndrom.

- Vi kan slet ikke få armene ned. LykkeCup har fået en fast base i Herning de næste år, hvor vi for alvor kan hylde vores håndboldhelte på den helt store klinge. Vores spillere fortjener samme fejring, som håndboldherrerne fik, da de vandt VM-guld i 2019, og det ved vi, at Herning kan være med til at skabe, siger Rikke Nielsen.

- Vores stjerner drømmer stadig om konfetti-eksplosionen fra LykkeCup 2021 i Jyske Bank Boxen, og sammen med Herning Kommune kan vi garantere, at det bliver mindst lige så lykkeligt de næste par år.

Stævnet er en udspringer af LykkeLiga, som har 77 hold over hele landet med cirka 1.200 håndboldspillere. I år ventes 700-800 børn og omkring 2.500 tilskuere til stævnet, som afvikles lørdag 4. juni. Læs mere om LykkeCup her.