12-03-2017  - MCH PRESSE/mhl

Herning Horse Show bød på et væld af oplevelser

Herning Horse Show bød på et væld af oplevelser

Handelslysten var stor på Hest & Rytter-messen, som fyldte syv haller i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Verdens største heste-arrangement, Herning Horse Show, sluttede søndag i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen. Arrangementet bød på et væld af stolte traditioner og flotte priser.

Efter fire begivenhedsrige dage med blandt andet hingstekåring, gallashows, nationale- og internationale konkurrencer, unghestechampionat, forårsauktion og Hest & Rytter-messen sluttede Herning Horse Show søndag eftermiddag.

Herning Horse Show, som er fællesnavnet for Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen, er verdens største arrangement af sin art. I år var det 38. gang, at hingstekåringen blev afholdt i MCH Messecenter Herning, og i selskab med de 272 udstillere på Hest & Rytter-messen tiltrak arrangementerne traditionen tro mange besøgende. I alt lagde 58.543 hesteinteresserede vejen forbi Herning.

- Jeg glæder mig over de mange positive tilbagemeldinger fra både udstillere og besøgende, og er taknemmelig for, at vores mange passionerede udstillere endnu en gang havde gjort sig umage med at skabe en spændende messe for de mange besøgende, der havde afsat tid til at besøge Herning Horse Show, sagde Anders Ladefoged Mortensen, projektchef på Hest & Rytter, og rettede samtidig en stor tak til den mangeårige samarbejdspartner Dansk Varmblod:

- Igen i år har Dansk Varmblod leveret et spektakulært program, og vi skylder derfor deres ansatte og mange frivillige en stor tak for atter at løfte Herning Horse Show til nye højder.
 

Gallashows og prisuddelinger
Både fredag og lørdag aften blev det traditionsrige gallashow afholdt i Jyske Bank Boxen, hvor der med dette års "Four Seasons"-tema ikke blev sparet på de fortryllende indslag. Med hjælp fra nogle af de bedste varmblodsheste, islandske heste og hunde blev publikum ledt gennem de fire årstider - akkompagneret af sangerinde Julie Berthelsen, komiker Uffe Holm og violinisten Kim Sjøgren.

Under gallashowet lørdag aften blev MCH's Varmblodspris overrakt til paradressurrytter Stinna Tange, som kort forinden havde givet opvisning med sin hest Smarties. Stinna Tange, som er født uden ben, og har vundet flere medaljer ved EM og VM og to bronzemedaljer ved de Paralympiske Lege i 2016, fik overrakt MCH's Varmblodspris til bragende bifald fra Jyske Bank Boxen.

- Det er sportslige resultater, der taler for sig selv. Hendes resultater smitter også af på Dansk Varmblod, da Stinnas partner er DV-hesten Horsebo Smarties. Stinnas ualmindelige positive sind og umiddelbare charme er en inspiration for alle, lød det blandt andet fra Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod, der i samarbejde med projektchef i MCH, Anders Ladefoged Mortensen, overrakte prisen.

Blandt de andre eftertragtede priser blev Årets Hingst også kåret i weekenden. Her blev den 21. modtager af den prestigefulde pris elitehingsten Favorit Ask, som blev hyldet i selskab med berider Søren Møller Rohde fra Stutteri Ask og hingstens ejer Kjeld Kirk Kristiansen, som flere gange har vundet prisen med sine hingste fra Stutteri Ask og Blue Hors.

Herning Horse Show vender tilbage 7.-11. marts 2018.


Se flere billeder