15-03-2016  - MCH Presse

Herning Horse Show forvandler MCH til hestemekka

Herning Horse Show forvandler MCH til hestemekka

Hesteinteresserede valfarter til Herning d. 18. – 20. marts 2016 for at opleve Herning Horse Show, der rummer både Dansk Varmblods Hingstekåring samt messen Hest & Rytter med alt hvad heste-hjertet kan begære. (Foto: MCH/Tony Brøchner)

MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen forvandles til et mekka for hesteelskere, når Herning Horse Show finder sted fra 17. til 20. marts. Arrangementet er verdensstørste af sin art.

Fakta:

  • Herning Horse Show finder sted i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra 17.-20. marts og rummer Dansk Varmblods Hingstekåring samt messen Hest & Rytter (18.-20. marts).
  • Arrangementet er den største tilbagevendende begivenhed af sin art i verden.
  • Læs mere på www.herninghorseshow.com, hvor også programmet kan nærstuderes.

Den varme duft af hø og hest vil brede sig fra 17.-20. marts, når Herning Horse Show finder sted. Arrangementet rummer alt fra auktioner og konkurrencer over clinics og talkshows til staldinventar og foder.

- Herning Horse Show byder på noget for alle, som har en passion for de firebenede. I messehallerne sørger 300 udstillere for alt fra stigler til hestetrailere. Her vil være udstyr fra samtlige store mærker på markedet. Samtidig sørger Dansk Varmblods Hingstekåring for spektakulært og professionelt show, konkurrencer og opvisning. Der er virkelig noget at se frem mod, siger administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen.

Herning Horse Show er fællesnavnet for Dansk Varmblods traditionsrige Hingstekåring med 37 år på bagen og den populære messe Hest & Rytter. Tilsammen forventes arrangementerne at tiltrække op mod 60.000 besøgende.

Spækket og lærerigt program
Både Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter byder på spændende aktiviteter. På messen indbyder Dansk Hesteforsikring i samarbejde med MCH til gratis talkshows og foredrag med ridesportens både kendte og nye profiler. De vil sætte fokus på hestetrivsel i hverdagen.

Desuden kan besøgende følge de spændte deltagere i EM og DM for Beslagsmede, som arrangeres af Arbejdsgiverne. Her vil 100 beslagsmede fra Danmark og resten af Europa få armboltene til at synge i kampen om titlerne i det ædle og ældgamle håndværk.

Dansk Varmblod har som altid også et spækket og attraktivt program. Foruden konkurrencer, auktion og to spektakulære gallashows fredag og lørdag kan besøgende suge viden og inspiration til sig fra nogle af de bedste ryttere fra ind- og udland. Blandt andre afholdes en clinic med Isabell Werth, en af verdens mest succesfulde uddannere af Grand Prix-dressurheste. Det er første gang Isabell Werth, som er vinder af hele otte olympiske medaljer, ni verdensmesterskaber og 13 europamesterskaber, giver clinic i Danmark.

Hingstekåring med vokseværk
Første gang, Dansk Varmblods Hingstekåring blev afholdt i Herning, var i 1980, hvor Den Runde Hal B lagde gulv til heste, ryttere og omkring 8.000 tilskuere. Siden har Herning Horse Show haft vokseværk, og gæstes nu årligt af op mod 60.000 besøgende. I år bliver arrangementet endnu større, hvilket betyder, at Hingstekåringen udvider med en tredje opvisningsbane og har dobbelt så mange heste samt hingste som tidligere.

De mange ekstra firebenede skyldes, at arrangementet for første gang gæstes af trestjernede, internationale dressur- og springkonkurrencer. Prinsesse Nathalie af Berleburg er blandt de internationale ryttere, mens hendes mor, H.K.K. Prinsesse Benedikte, som er protektor for Dansk Varmblod, som så ofte tidligere vil være en skattet gæst blandt publikum.

- Vi glæder os til at understrege Jyske Bank Boxens multifunktion. Det er første gang arenaen skal huse stjerner af den firebenede slags, og vi glæder os til at levere rammerne om en endnu mere spektakulær og publikumsvenlig oplevelse sammen med Dansk Varmblod, som er en dygtig og værdsat mangeårig samarbejdsparter, siger Georg Sørensen.

Foruden Jyske Bank Boxen bruges også Hal E og Hal M som opvisningsbaner under Herning Horse Show.


Se flere billeder