17-03-2016  - MCH Presse

Herning Horse Show overgår sig selv

Herning Horse Show overgår sig selv

Fotos: Tony Brøchner/MCH

300 udstillere, flere hundrede hingste og heste, 122 konkurrerende beslagsmede og op mod 60.000 besøgende. Herning Horse Show 2016 er i fuld gang i MCH Messecenter Herning. Arrangementet er det største af sin art i verden.

Fakta:

  • Herning Horse Show findes sted i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra 17.-20. marts 2016.
  • Arrangementet er verdens største af sin art.
  • Læs mere på www.herninghorseshow.dk

Strigler, foder, trailere og staldinventar. Hingstekåring, gallashow samt internationale dressur- og springkonkurrencer. Herning Horse Show 2016 rummer alt, hvad hjertet kan begære, hvis hjertet vel og mærke rummer en passion for heste og hingste.

I år byder det årligt tilbagevendende arrangement på flere firebenede stjerner, flere udstillere og flere opvisningsbaner end tidligere.

- Vi glæder os over det stærke felt af udstillere, som besøgende kan møde på Hest & Rytter. I år er der 300 udstillere, hvilket er rekord. Samtidig leverer Dansk Varmblod som altid et spektakulært program. I år besøger de internationale dressur- og springkonkurrencer for første gang Herning. Det betyder, at der er dobbelt så mange heste og hingste at opleve. I samarbejde med Dansk Varmblod glæder vi os til at byde hele den hesteinteresserede del af Danmark indenfor over de næste dage, siger projektchef Anders Ladefoged Mortensen, MCH Messecenter Herning.

Hest & Rytter-messen samt Dansk Varmblods Hingstekåring går under det fælles navn Herning Horse Show. Arrangementet varer til og med søndag den 20. marts.

Uddeling af flotte priser
Under Herning Horse Show uddeles flere priser. Dansk Varmblod udnævner ”Årets Hingst”, som har sat sit positive præg på avlen og sporten igennem sit talentfulde afkom. Desuden uddeler MCH’s administrerende direktør, Georg Sørensen, ”MCHs Varmblodspris” til en person, som har gjort ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod eksempelvis inden for avl, velfærd eller ridesport.

Desuden vil lyden af syngende armbolte vidne om endnu en pris, der kæmpes om under Herning Horse Show. 122 beslagsmede fra Danmark og resten af Europa mødes nemlig for at afvikle de danske og europæiske mesterskaber i det ædle håndværk under arrangementet, siger Anders Ladefoged Mortensen.

Wafande synger for gallagæster
I år er det 37 år siden, Dansk Varmblod for første gang arrangerede Hingstekåring i Herning. Siden har samarbejdet mellem MCH og Dansk Varmblod vokset sig større og stærkere år for år. I år indtager hingstekåringen for første Danmarks multifleksible arena, Jyske Bank Boxen. Dermed bliver der tre frem for tidligere to opvisningsbaner, mens publikumsforholdene bliver mærkbart bedre og der sættes endnu en streg under Jyske Bank Boxens multifunktion.

Fredag og lørdag afholdes Dansk Varmblods Gallashow i Boxen. Showet, som varer tre timer, byder på smuk opvisning på hesteryg. Musikken sørger den danske reggae- og soulsanger, Wafande, samt vinderen af Danmark har Talent, beatboxeren Thor Mikkelsen, for.

Foruden de spektakulære gallashow er der også flere andre inspirerende aktiviteter på både Hest & Rytter og Hingstekåring. Dansk Hesteforsikring inviterer til foredrag om hestevelfærd, Dansk Varmblod afholder clinics blandt andre med Isabell Werth, en levende dressurlegende, der er auktion og selvfølgelig er der selve hingstekåringen, hvor op mod 100 hingste præsenteres.


Se flere billeder