15-06-2020  - MCH Presse

Herning Kommune og Agromek sikrer hjælp til MCH

Herning Kommune og Agromek sikrer hjælp til MCH

Foto: Finn Byrum

MCH A/S får økonomisk håndsrækning fra ejerkredsen, der køber en del af MCH Arena. Hjælpen er nødvendig efter måneder uden indtægter og med udsigt til en periode af ukendt varighed med restriktioner og uvished.

Herning Kommune overtager tre af de fire tribuner på FC Midtjyllands hjemmebane, MCH Arena. Købsprisen er 51,5 millioner kroner. Derudover køber Agromek, den anden store aktionær i MCH A/S, en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune for 10 millioner kroner. Dermed får MCH A/S, som i øjeblikket ejer stadion, tilført vigtig likviditet på et tidspunkt, hvor selskabet er presset efter måneder uden indtægter og med udsigt til en periode af ukendt varighed med restriktioner og uvished.

- MCH befinder sig i en vanskelig situation. Derfor har vi forhandlet os frem til denne løsning, hvor kommunen køber MCH Arena af MCH med undtagelse af den tribune, hvor de kommercielle aktiviteter foregår, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

Aftalen er mandag 15. juni godkendt i Økonomi- og Erhvervsudvalget, og den er 22. juni på dagsordenen i Herning Byråd.

- Herning Kommune er hovedaktionær i MCH, som har meget stor samfundsmæssig betydning for hele Herning-området. Derfor vil vi gerne hjælpe, hvis vi kan, siger Lars Krarup.

Pengene finder Herning Kommune i den såkaldte udviklingsfond.

Herning Kommune har haft ekstern ekspertbistand fra Deloitte for at sikre, at prisen for tribunerne er den rette, og at alle detaljer overholder gældende lovgivning. Efter kommunalfuldmagten må en kommune gerne drive et fodboldstadion og stille anlægget til rådighed for professionelle fodboldklubber. Det ser man i en lang række danske kommuner, som har superligahold - for eksempel Aarhus, Aalborg, Silkeborg og Esbjerg.

- Det helt afgørende er, at vi handler økonomisk forsvarligt samtidig med, at vi naturligvis overholder alle love og regler på det her område. Det har vi gjort alt for at sikre os, siger Lars Krarup. 

Agromek understreger vigtigheden af MCH
For Agromek har det også været afgørende at finde en løsning.

- MCH er en afgørende brik for Agromek, og som ansvarlig ejer er vi glade for den konstruktive dialog med både MCH og Herning Kommune. Vi er glade for, at det er lykkedes at lande en aftale, som har en fin balance mellem ejerforhold, ejernes interesser i MCH og den likviditet, vi hver især bringer, siger Sten Andersen, bestyrelsesformand i Agromek.

MCH hilser aftalen velkommen
Hos MCH ser bestyrelsesformand Poul Sand positivt på aftalen.

- Det er en dybt ulykkelig situation, som MCH, der ellers er en sund virksomhed, helt uforvarende er kommet i. Vi er rigtig glade for den løsning, som vores to største ejere nu har fundet. Det er en løsning, der gør, at vi nu kan fortsætte det hårde arbejde, siger Poul Sand.