26-10-2016  - MCH PRESSE

Herning-stjerne hentet hjem til hovedrolle i jubilæumsmusical

Herning-stjerne hentet hjem til hovedrolle i jubilæumsmusical

Adm. direktør i MCH A/S Georg Sørensen og musicalstjernen Jesper Lundgaard glæder sig til MCH's jubilæumsforestilling Les Misérables. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Når MCH Herning Kongrescenter næste år fejrer 25 års musicaljubilæum med en storstilet opsætning af den verdensberømte musical Les Misérables, bliver det med musicalstjernen Jesper Lundgaard i hovedrollen.

Les Misérables

Sted: MCH Herning Kongrescenter

Tid: 13. september til 21. oktober 2017

Instruktør: Kim Harris

 

Les Misérables er et drama, der udspiller sig omkring den franske revolution, som foregik i 1789-1799. Gennem hovedpersonerne Jean Valjean, Javert, Fantine, Cosette og Marius oplever man historien om forskellige kampe for overlevelse, accept og kærlighed.

Tekst: Alain Boublil og Jean-Marc Natel (på fransk) og Herbert Kretzmer (på engelsk). Oversættes af kapelmester Rasmus Steenberg til dansk til MCH’s jubilæumsforestilling. Musik: Claude-Michel Schönberg.

"Bring him home!".

Sådan lyder den berømte titelsang i den berømte stor-musical Les Misérables. Og det er netop, hvad MCH gør, når musicalen næste år bliver sat op i en storstilet jubilæumsudgave i MCH Herning Kongrescenter.

I hovedrollen som Jean Valjean kan publikum nemlig glæde sig til at opleve musicalstjerne, sanger og Herning-dreng Jesper Lundgaard, der havde sin musicaldebut i Kongrescentret i 1994. Og den kendte entertainer glæder sig til at vende hjem.

- Musicalopsætningen i Herning er noget ganske særligt. Det var her, det hele startede for mig, og jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af det fantastiske set-up igen. Og så glæder jeg mig til Les Misérables, der med sine temaer er eviggyldig og nærværende: den lille mands kamp, oprør, unge menneskers kærlighed, umulig kærlighed, fattigdom og de helt store følelser. Og så er musikken storslået, siger Jesper Lundgaard.
 

Jubilæum med manér
Siden Sommer i Tyrol i 1992 har op imod en halv million gæster oplevet storslåede og uforglemmelige øjeblikke i kongrescentrets teatersal. MCH's egne opsætninger har budt på en lang række af de allerstørste titler som eksempelvis My Fair Lady, Miss Saigon og Cats samt senest den grønne succes Shrek.

Valget af Les Misérables som jubilæumstitel i 2017 er på ingen måder tilfældigt. Udover at være en af de mest berømte musicals nogensinde på verdensplan, er Les Misérables også den største musical-succes i MCH's historie. Flere end 30.000 så forestillingen, da musicalen i 1999 spillede i MCH Herning Kongrescenter.

- Vi tror på, at MCH's egne musicals er centrale for byens kulturliv, både som populære publikumsoplevelser og som talentudvikling af fremtidens stjerner. Det ønsker vi at fejre med denne storstilede genopførelse af Les Misérables. Og så er det altid en stor fornøjelse for os at opleve engagementet fra de frivillige i samarbejde med MCH's ansatte og ligeledes samspillet mellem de mange spirende talenter og professionelle skuespillere, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.
 

Unik talentudvikling
MCH glæder sig til den storstilede jubilæumsopsætning. Det er nemlig ønsket både at fejre MCH musicalens betydning for byens kulturliv samt at hylde de talenter, der er blevet udklækket gennem årene i MCH's musicals. Det sidste er netop Jesper Lundgaard et eksempel på.

- Det er en særlig glæde at kunne præsentere et gensyn med Jesper Lundgaard, der selv er udsprunget af MCH's musicals. Vi er sikre på, at der venter en stor oplevelse, og vi håber, at rigtig mange vil fejre jubilæet sammen med os, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen.

MCH sætter snart navne på flere roller i jubilæumsmusicalen, som har premiere i september 2017. Der er auditions i MCH Herning Kongrescenter den 12. og 13. november.