05-03-2020  - MCH Presse

Heste i verdensklasse kan opleves i Herning

Heste i verdensklasse kan opleves i Herning

Det er i år 40 år siden, at avlsforbundet Dansk Varmblod første gang afviklede kåring af hingste i Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Det bliver en totaloplevelse uden lige for alle hesteinteresserede, når Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter finder sted i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen - i år prydet af den olympiske flamme.

Der er sadlet op til en oplevelse af de helt store i de kommende dage, hvor MCH danner ramme om verdens største hestearrangement af sin art, nemlig Dansk Varmblods Hingstekåring samt messen Hest & Rytter. Allerede onsdag tyvstartede begivenhederne, der løber frem til 8. marts og tiltrækker såvel professionelle ryttere som hesteinteresserede.

Det er i år 40 år siden, at avlsforbundet Dansk Varmblod første gang afviklede kåring af hingste i Herning. Nu rummer det gigantiske arrangement 900 heste, og både Jyske Bank Boxen og samtlige messehaller er i brug, når besøgende inviteres indenfor til helt ekstraordinære oplevelser med fantastiske shows, store sportsoplevelser og gode messetilbud - og selvfølgelig kåring af avlshingste.

OL i Tokyo præger programmet
I år kan besøgende for første gang opleve et femstjernet dressurstævne som en del af arrangementet. Og det bliver uden tvivl et stort trækplaster, da hele den danske A-trup skal konkurrere i Herning, fortæller den danske landstræner og prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der har udpeget stævnet til at være en vigtig del i udvælgelsen af dressurholdet til OL 2020 i Tokyo.

- Rent sportsligt bliver konkurrencerne i Herning iagttagelsesstævne forud for udtagelsen af holdet til OL. Vi får de potentielle OL-kandidater at se samlet, og det vil gøre konkurrencerne meget interessante. Det bliver et kæmpe event, men Herning og arrangørerne kan rumme det, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Foruden den femstjernede satsning afholdes internationale dressurklasser på trestjernet niveau, hvor publikum har lejlighed til at opleve unge, talentfulde heste give en forsmag på, hvad vi kan vente af dem i fremtiden.

- Vi glæder os enormt til det nye koncept og er helt sikre på, at det danske dressurpublikum kommer til at opleve verdensklasseridning. At de bedste ryttere kommer til start med deres potentielle OL-heste, vil gøre dressurkonkurrencerne helt unikke, udtaler Casper Cassøe, direktør for Dansk Varmblod, som glæder sig over, at satsningen i høj grad har sat Danmark og eventet i Herning på verdenskortet.

OL-temaet præger også weekendens to storslåede gallashows, der finder sted fredag og lørdag aften og har fået overskriften: "Let the Games begin". Her kan deltagerne glæde sig til at se en hestefortolkning af "Guldfireren", synkronsvømning, 100 meter hækkeløb og meget mere. På programmet er også musikalsk underholdning ved blandt andre solist Patrick Dorgan, som er kendt for megahittet 'Marilyn'.

Slaraffenland for hesteelskere, gratis foredrag og DM for smede
I messehallerne står op mod 300 udstillere samtidig klar til hestebranchens største salgsmesse, Hest & Rytter, hvor besøgende kan finde de nyeste produkter og gode tilbud på alt fra hovrensere til hestetransportere i millionklassen. Blandt udstillerne finder man også Tarok Museet og Jørn Laursen, der som kusk førte den legendariske hest Tarok - også kendt som 'Dannebrog på fire ben' - til 105 af hestens 111 sejre.

Besøgende kan også suge spændende viden til sig fra en række gratis foredrag, som fagmagasinet Ridehesten sammen med Hestens Værn står bag. Her vil blandt andre OL-rytter Cathrine Dufour gøre tilhørerne meget klogere på heste.

Arrangementet samler samtidig nogle af landets bedste smede, der dyster i forskellige discipliner for at vinde danmarksmesterskabet i at sko heste. Konkurrencerne er en stor oplevelse for de besøgende, der får et unikt indblik i et gammelt, ædelt håndværk med syngende ambolte og glohede esser, når jern på magisk vis bliver til hestesko. To gange dagligt fra torsdag til lørdag bliver der desuden afholdt clinics med de to tidligere verdensmestre Grant Moon og Jim Blurton, der begge er fra England.

Dansk Varmblods Hingstekåring finder sted 4.-8. marts i Jyske Bank Boxen, mens Hest & Rytter-messen i MCH Messecenter Herning kan besøges 5.-8. marts.