02-04-2024  - MCH Presse

Heste og ryttere i verdensklasse indtager Icehorse Festival

Heste og ryttere i verdensklasse indtager Icehorse Festival

Icehorse Festival finder sted 4.-7. april 2024 i MCH Messecenter Herning. Pressefoto.

4.-7. april deltager flere end 300 islandske heste i den femte udgave af Icehorse Festival, som byder på konkurrencer, shows, shopping og foredrag.

Icehorse Festival er det største indendørs World Ranking-stævne for islandsheste i verden, og denne gang er stævnet vært for flere end 300 islandske heste med ryttere, som over fire dage skal konkurrere i både sport A- og sport B-klasser i MCH Messecenter Herning. Torsdag og fredag afvikles de indledende runder, og lørdag og søndag byder på spændende finaler. Det hele foregår indendørs i Hal M på en 250 m ovalbane – bygget op til formålet.

Udover en masse flotte ridt i sportsklasserne kan besøgende se frem til at blive underholdt af hingstene i årets line-up og blive mødt af suset fra banen, når Futurity-klasserne for unge talenter afvikles. Der bliver også rig mulighed for at shoppe i den tilhørende messedel, ligesom besøgende har mulighed for at suge ny viden til sig fra DI Talks.

Tiltag omkring hestenes velfærd
Arrangørerne bag Icehorse Festival, Lone Bertelsen, Stine Sandahl og Rasmus Møller Jensen, glæder sig meget til at slå dørene op til endnu en begivenhedsrig udgave af festivalen - og i år vil der også være et endnu større fokus på hestenes velfærd under årets store event. Det øgede fokus gælder både under afviklingen af sportsklasserne, under shows og i staldene. Arrangørerne opfordrer blandt andet til, at hestene får ro i stalden. Det betyder, at det i ydertidspunkterne morgen og aften kun er rytterne og hjælpere med specifikke ærinder, der færdes i staldene. Publikum er velkommen i dagtimerne under hensyntagen til hestene.

Icehorse Festival deltager også i Dansk Islandshesteforenings projekt omkring udvidet udstyrskontrol. Der vil derfor også være 100 % udstyrskontrol i løbet af eventet – det gælder både i sportskonkurrencer og i forbindelse med årets shows.

Se program og mere info på: www.icehorsefestival.com