22-10-2018  - MCH Presse

Hestefest i verdensklasse i Herning

Hestefest i verdensklasse i Herning

Daniel Bachmann Andersen vandt med hesten Blue Hors Zack til FEI World Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk ridesport inviterede i uge 42 indenfor til FEI World Cup Herning, der bød på dressur og spring i verdensklasse i Jyske Bank Boxen. På hjemmebanen i Herning red Daniel Bachmann Andersen sig til World Cup-sejr i dressur foran et begejstret publikum.

Verdensklasseryttere som Cathrine Dufour, Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Daniel Bachmann Andersen og Betina Jæger Jensen kastede stjernestøv over Jyske Bank Boxen 18.-21. oktober, da der blev afholdt FEI World Cup Herning. Daniel Bachmann Andersen løb med den helt store ære, da han og hesten Blue Hors Zack, der er blind på det ene øje, vandt i Grand Prix Freestyle-klassen, også kendt som kür. Den 28-årige rytter kaldte det selv for sit bedste ridt nogensinde på hesten Zack, hvor han vandt med en score på 83,375.

- Det var kæmpestort at blive klappet ned ad midterlinjen, og det er noget, jeg aldrig vil glemme. Jyske Bank Boxen er en helt speciel arena at ride i. Der er utrolig god lyd, og det betyder, at hestene ikke bliver bange for larmen og aktiviteten på tribunerne, og så er publikum bare fantastiske, siger Daniel Bachmann Andersen om sejren. 

Hestefest i Herning
19.781 gæster deltog i begivenhederne til FEI World Cup Herning, og arrangøren glæder sig over fire vellykkede dage, der bød på 650 heste med tilhørende ryttere, Show Night, springkonkurrencer og sideløbende en messe for hesteglade i Hal M i MCH Messecenter Herning.
 
- Det har været nogle rigtig gode dage. Der har været flere gæster end sidste år, også i Hal M hvor der var rideudstyrsmesse og en mindre ridebane. Vi er glade for, at der altid bliver leveret topsport her i Herning, og så betyder det rigtig meget for dansk dressursport, at vi får en dansk sejr på hjemmebane i dag, siger Jens Trabjerg, Sport Director, World Cup Herning.

Glæde over vellykket World Cup
Hos samarbejdspartnerne Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH Messecenter Herning er der også glæde og taknemlighed efter et veloverstået FEI World Cup Herning:

- Det er en fornøjelse at være vært for så stort et ridesportsevent, som FEI Dressage World Cup er, og jeg er både stolt over og meget tilfreds med afviklingen. Jeg er glad for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune, og takker MCH og Sport Event Denmark for samarbejdet. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - og holde fri, og det synes jeg, vi lykkes med, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

- Fra MCH skal der lyde både tak og tillykke. Tillykke med hele arrangementet og publikumsfremgangen til arrangørerne Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund, der i samarbejde har præsenteret hestesport i verdensklasse. Vi takker arrangørerne for tilliden til MCH og retter samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange tusind gæster, der har besøgt FEI World Cup i MCH de seneste dage. På glædeligt gensyn til alle, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

- Det er det lange, seje ridt, der har gjort World Cuppen i dressur til et fast indslag i efterårsferien i Herning. Også i år var der flotte resultater og masser af god underholdning i Jyske Bank Boxen. Vi får knapt nok sadlet af, før Danmark igen inviterer ind i både Jyske Bank Boxen og Royal Arena - denne gang til VM i herrehåndbold til januar, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

FEI World Cup Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning.