11-03-2018  - MCH PRESSE

Hestefesten i Herning nåede nye højder

Hestefesten i Herning nåede nye højder

Cathrine Dufour modtog lørdag den ærefulde MCH Varmblodspris 2018 til stående applaus fra tilskuerne i en udsolgt Jyske Bank Boxen. MCH's administrerende direktør Georg Sørensen forestod overrækkelsen sammen med formanden for Dansk Varmblod Jan Pedersen. Foto: Wiegaarden.

Fem dage med forrygende oplevelser for alle hesteglade sluttede søndag i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen. I alt 60.086 besøgende lagde vejen forbi en af verdens største hestebegivenheder, der bød på hingstekåring, imponerende konkurrencer, storslået gallashow, forårsauktion og salgsmesse.

I dagene 7.-11. marts 2018 dannede MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen rammerne om den årligt tilbagevendende Hest & Rytter-messe samt Dansk Varmblods Hingstekåring. Det var 39. gang, at Dansk Varmblods Hingstekåring blev afholdt i MCH - i år med hele 850 deltagende heste. Sammen med Hest & Rytter og op mod 300 passionerede udstillere tiltrak arrangementerne traditionen tro både professionelle ryttere og tusindvis af hesteinteresserede fra primært hele Danmark og fra i alt 21 nationer. I alt 60.086 besøgende overværede, hyldede og gik på opdagelse i det aktivitetsspækkede hesteunivers.

- Det har været en stor fornøjelse atter at byde så mange heste, ryttere og entusiaster fra ind- og udland indenfor i MCH. Vi er taknemmelige over alle de passionerede besøgende, som har bidraget til at skabe en fantastisk stemning i hallerne. Vi takker også de mange udstillere, der har gjort en stor indsats for at skabe en begivenhedsrig messe for de besøgende, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og retter samtidig en særlig tak til samarbejdspartneren Dansk Varmblod: 

- Vi er utrolig glade for vores mangeårige samarbejde med Dansk Varmblod, og der skal lyde en stor tak til DV, deres ansatte og frivillige, som igen i år har formået at skabe et super flot og gennemført program, som har løftet arrangementet til helt nye højder. 

Storstilet gallashow og prestigefyldte priser
Både fredag og lørdag aften blev det traditionsrige gallashow afholdt i Jyske Bank Boxen. Showet med titlen 'Kloden drejer' præsenterede hele 50 heste, otte hunde samt kendte kunstnere som Barbara Moleko og Copenhagen Drummers. Hentet ind fra udlandet blev publikum også topunderholdt af store artister som tyske Rosi Hochegger, den franske hesteartist Lorenzo og amerikanske Christopher og hans dukke-band.

Lørdag aften bød gallashowet også på en storslået prisuddeling. Her modtog Cathrine Dufour MCH's Varmblodspris 2018 til stående klapsalver og velfortjent jubel fra de godt 8.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen.

- Siden 2004 har Georg Sørensen og jeg uddelt MCH's Varmblodspris til en, der har gjort en ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod. Det har aldrig været svært, og heller ikke i år, hvor prismodtageren er Cathrine Dufour, sagde Dansk Varmblods formand Jan Pedersen.

- Hun er en charmerende, naturlig repræsentant for hestesporten, og dermed giver hun noget tilbage til alle os, der elsker heste, sagde Jan Pedersen bl.a. i sin begrundelse for prisen.

Blandt andre priser vandt elitehingsten Fürstenball prisen som Årets Hingst. Prisen gives årligt til den hingst, som har gjort sig særligt bemærket som avlshingst. Fürstenball er ejet af HP Horses v/Lone Bøgh Henriksen samt Hengsthaltung Schockemühle v/Paul Schockemühle.

Lørdag blev konkurrencerne i DM og NM for beslagsmede også afgjort. Her dystede 86 beslagsmede om de ærefulde titler som dansk og nordisk mester. Daniel Sahl blev vinder af begge titler, mens Per Rydberg også vandt begge titler for lærlinge.

Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring vender tilbage 6.-10. marts 2019.


Se flere billeder