06-03-2018  - MCH PRESSE

Hesteinteresserede valfarter til Herning

Hesteinteresserede valfarter til Herning

Foto: MCH/Tony Brøchner

Op mod 60.000 besøgende forventes i denne uge at lægge vejen forbi Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning til Danmarks største hesteevent; Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen.

Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning forvandles i denne uge til et mekka for hesteelskere, når Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen 7.-11. marts inviterer både professionelle ryttere og hesteinteresserede indenfor til fem dage med hesteoplevelser. Arrangementet, som både byder på salgsmesse, hingstekåring, gallashows og internationale konkurrencer, er en årligt tilbagevendende begivenhed i MCH og tiltrækker hvert år op mod 60.000 besøgende.

Et program i verdensklasse
Dagene byder på et varieret program, hvor besøgende kan opleve hingstekåringens forskellige konkurrenceklasser, unghestechampionatet samt den traditionsrige hingsteauktion, hvor man kan overvære Danmarks største, professionelle hingsteauktion med heste i millionklassen.

Hertil danner Jyske Bank Boxen både fredag og lørdag aften rammen om Dansk Varmblods Gallashow, hvor de besøgende kan se frem til et show spækket med stjerner på både to og fire ben. Banen er kridtet op til en stor og festlig forestilling, der kombinerer musik og dans med smukke hingste, flotte lys- og lydeffekter, specialtrænede hunde og heste samt store internationale entertainere. Trommebandet Copenhagen Drummers vil i selskab med nogle af de allerbedste islandske heste demonstrere islandske naturfænomener, og den populære sangerinde Barbara Moleko spiller op til indianerfest. Hentet ind fra udlandet kan publikum se frem til at opleve Rosi Hochegger, der optræder med dog dancing i verdensklasse samt franske Lorenzo, der er en af de helt store heste-entertainere.

Branchens største salgsmesse og gratis foredrag
I messehallerne står op mod 300 udstillere klar til hestebranchens største salgsmesse, Hest & Rytter, som byder på et sandt salgs- og inspirationsmekka for både ryttere og entusiaster. Hallerne bliver spækket med de nyeste produkter og gode tilbud på alt lige fra rideudstyr og foder til hestetransportere og staldinventar.

Sideløbende med messen inviterer Dansk Hesteforsikring og MCH Messecenter Herning alle til gratis foredrag og workshops. Her vil nye og kendte profiler indenfor ridesporten sætte fokus på blandt andet træningsteknikker samt, hvordan man fremmer hestens trivsel i hverdagen. Alle foredrag foregår i Auditoriet på 1. sal ved Indgang Vest - deltagelse er gratis og kræver ikke tilmelding.

Mesterskab for beslagsmede
Udover den store salgsmesse afholdes NM og DM for beslagsmede. Sidst mesterskabet blev afholdt var på Hest & Rytter 2016, og det bliver derfor et glædeligt gensyn, når smedekonkurrencerne vender tilbage, og 86 beslagsmede skal dyste om de ærefulde titler som nordisk og dansk mester. Mesterskabet er en stor oplevelse for de besøgende, der får en unik mulighed for at komme helt tæt på det ædle, gamle håndværk, lyden af de syngende ambolte og varmen fra de mange glohede esser.

Dansk Varmblods Hingstekåring finder sted 7.-11. marts, mens Hest & Rytter-messen i MCH Messecenter Herning kan besøges 8.-11. marts.

 

Køb billet