16-10-2018  - MCH PRESSE

Hestesport i verdensklasse i efterårsferien

Hestesport i verdensklasse i efterårsferien

World Cup Herning afholdes 17.-21. oktober i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Lars Møller.

Dansk ridesport inviterer i uge 42 indenfor i Jyske Bank Boxen til World Cup Herning, der byder på dressur og spring i verdensklasse.

Der er lagt op til den helt store hestefest i Herning i efterårsferien, når Jyske Bank Boxen fyldes med heste, ryttere og besøgende til det store World Cup-stævne 17.-21. oktober.

Det er 12. gang, at World Cup finder sted i Danmark, og verdensklasseryttere som Cathrine Dufour, Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Daniel Bachmann Andersen og Betina Jæger Jensen kaster stjernestøv over Herning i World Cup-kvalifikationen.

- Vi får besøg af flere end 650 heste og ryttere. Så World Cup Herning bliver fire intense dage, og det bliver uden tvivl en storslået og imponerende oplevelse, når nogle af de største navne viser deres evner. Besøgende kan følge med i de mange konkurrencer, der spænder fra juniorklasser til internationale professionelle klasser, fortæller Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH.

Dufour til start i stjernespækket dressur
Sidste års World Cup-vinder fra World Cup Herning, Cathrine Dufour, er klar til at begejstre publikum i Jyske Bank Boxen igen. I år stiller hun til start i den store trestjernede dressur med hendes upcoming stjerne Bohemian. Sejren er dog på ingen måde givet for Danmarks stærkeste dressurrytter, for Dufour og Bohemian er oppe mod modstandere som landsholdskollegaen Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio, samt hollandske Adelinde Cornelissen, tyskerne Kathleen Keller og Helen Langenhagenberg samt den svenske VM- og OL-rytter Juliette Ramel.

Gratis oplevelser i Hal M 
Under World Cup Herning vil der alle dage være fri entré i Hal M i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende opleve diverse springklasser i højder op til 140 cm samt juniorspringning og dressur på højt plan på Nathalie Horse Care Arena. Det er også i Hal M, at man finder World Cup-messen - alt til hest og rytter, hvor besøgende kan gå på jagt blandt nyheder og tilbud på produkter, der spænder fra foder og staldinventar til tøj og hestetrailere.

Fredag vil der for første gang være DWB World Cup Auction, som er arrangeret af World Cup Herning og Dansk Varmblod og foregår i Hal M. Her svinger auktionarius hammeren over topføl, der vil være en blanding af spring- og dressurbetonede og udelukkende DV-registrerede føl, og primært de sent fødte føl, som ikke har været under hammeren på Dansk Varmblods Elitefølauktion i august.

Show Night i Jyske Bank Boxen
Lørdag aften er der Show Night i Jyske Bank Boxen, og aftenen byder på et væld af festlige indslag. Publikum kan glæde sig til at opleve den danske R&B-sangerinde Ericka Jane og så vil franske Clémence Faivre, som er Haute Ecole-træner (højere klassisk dressur) og specialist i frihedsarbejde, sammen med sine heste forbløffe publikum med sit nye show Fuego.

World Cup-kvalifikationen krydres også med Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur samt et stort internationalt springstævne med CSI***og CSI*. Det store stævne byder også på finale i ponyspring-turneringen Nord-Vest Box Stil Cup.