700 udstillere stod klar, da Skandinaviens største teknologi- og industrimesse, hi Tech & Industry Scandinavia 2019, tirsdag bød inden for til tre inspirerende messedage, hvor besøgende kan gå på opdagelse blandt et væld af moderne, industrielle løsninger og samtidig opleve det største event- og aktivitetsprogram nogensinde.
Ved messens officielle åbning tirsdag morgen benyttede Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, sin velkomsttale til at takke udstillere, samarbejdspartnere og messekomitéen for deres store bidrag til udviklingen af dette års hi-messe.
- Messen har udviklet sig meget siden begyndelsen, og det er netop dét en messe skal for at blive prioriteret som den foretrukne, professionelle markedsplads. Her viser I på ét sted både bredden og dybden i alt det bedste, dansk industri har at byde på. Det er unikt, og det er vigtigt for Danmark. Tak til jer alle, fordi I har skabt en messe, der byder på mere end nogensinde, lød det fra Georg Sørensen, der tilføjede:
- Med 1,8 mio. fagfolk siden første hi-messe i 1963 vil jeg mene, at industrien til stadighed har brug for et personligt mødested på en faglig platform.
Personlig dialog skaber unikke løsninger
Det store aktivitetsprogram indebærer i år begivenheder som Technomania, Wind Energy Denmark, The Smart Company, Production Denmark, 3D TECH og International FOOD Contest. De stærke events blev tirsdag morgen gennemgået af Ole Krabbe, medlem af messekomitéen og koncerndirektør for AVN Group.
Han fremhævede ligesom Georg Sørensen desuden vigtigheden af det personlige møde:
- Man kan efterhånden købe stort set alle produkter online disse dage, men på messer kommer man i dialog med en række dygtige fagspecialister, som – kombineret med produkter og netværk – kan skabe unikke løsninger til gavn for virksomheder, arbejdspladser, klima og miljø – ikke kun i Danmark, men i hele verden, sagde Ole Krabbe.
Handelsnationen Danmark
Globalisering var også et centralt emne i messens officielle åbningstale, som den internationalt anerkendte erhvervskvinde Lone Fønss Schrøder stod bag. Ifølge Lone Fønss Schrøder er Danmark et af verdens rigeste samfund og hører samtidig til blandt de bedste i Europa til at sælge unikke produkter. Hun håber dog, at messen kan gøre endnu flere bekendte med eksportens DNA:
- Lad de virksomheder, der deltager på messen, inspirere og gøre os klogere på succeserne og dermed bidrage til at løfte udfordringen med at øge dansk eksport. Messen er en hyldest til de virksomheder, der gør det godt, og et inspirationskatalog for virksomheder, der står foran et eksporteventyr, sagde hun og tilføjede:
- Hi-messen viser handelsnationen Danmark set inde fra maskinrummet.
Uddeling af priser
Lone Fønss Schrøder stod også for at overrække den prestigefyldte DIRA Automatiseringsprisen 2019, der hædrer nytænkning inden for automation og robotteknologi. Prisen gik til Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital for implementeringen af robotter og avanceret teknologi i afdelingens arbejde.
Efterfølgende uddelte Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen IDA, hi-messens nystiftede hi Sustainable Development Award 2019 som en hyldest af den bæredygtige omstilling i industrien. Prisen blev givet til den aarhusianske virksomhed VisBlue for udviklingen af en batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra vedvarende energikilder.
Foruden de mange udstillere og rækken af events byder hi Tech & Industry Scandinavia 2019 på unik vidensdeling gennem et væld af konferencer fordelt på messen, der finder sted 1.-3. oktober i MCH Messecenter Herning.