03-10-2023  - MCH Presse

HI-messen åbnet med fokus på viden samarbejder og nye løsninger

HI-messen åbnet med fokus på viden samarbejder og nye løsninger

Her ses fra venstre; direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen, administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island Mette Kaagaard, administrerende direktør i Norlys Niels Duedahl, formand for Ingeniørforeningen, IDA, Laura Klitgaard og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der alle talte i forbindelse med åbningen af Technomania på HI-messen. Foto: MCH/Lars Møller.

Hele industriens mødested, HI-messen, blev åbnet tirsdag morgen, og nu venter tre dage med relationer, vidensdeling og idéudveksling i højsædet. Messen, der i år har 60-års jubilæum og byder på flere end 600 udstillere og 125 events og aktiviteter, finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.

Fremtiden er nær på HI Tech & Industry Scandinavia 2023, og det fornemmede man tydeligt i forbindelse med åbningen tirsdag morgen, hvor sløret eksempelvis blev løftet for det fremsynede eventområde Technomania, der indledningsvis dannede ramme om taler ved formand for Ingeniørforeningen, IDA, Laura Klitgaard og direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen.

Også administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen var på talerstolen, og han berørte tre af messemediets helt unikke kvaliteter.

- Vi er i en tid, der udfordrer på flere parametre, og som betyder, at netop messemediets styrker kommer endnu mere til udtryk. Styrker i form af 600 udstillere, der meget tidseffektivt præsenterer de nyeste løsninger og produkter på ét sted, styrker i form af flere end 125 aktiviteter og konferencer, der både inspirerer og gør os klogere, og styrker i form af både de planlagte og de uventede møder, som begge skaber mulighederne for både forretning og for samarbejde, lød det fra Georg Sørensen.

Han fastslog, at HI-messen af nævnte årsager fortsat er både relevant og vigtig som platform og som industriens mødested for repræsentanter fra flere end 6.000 virksomheder - og at det er, når vi mødes fagligt og personligt, at vi bliver klogere på fremtiden.
 

Produkter, der forandrer verden
Det omfattende fremtidsunivers Technomania har fokus på grøn energi, elektrificering, bæredygtighed, fremtidsteknologi, digitalisering, cybersikkerhed, ledelse og startup. Området, der breder sig over knap 3.500 kvadratmeter, er skabt af IDA og Green Power Denmark i fællesskab, og som noget nyt er det en del af messen alle tre dage.

Laura Klitgaard, der er formand for IDA, hæftede sig i sin åbningstale ved, at de besøgende præsenteres for konkrete løsninger - at der er mulighed for at se og røre nye produkter og tale med opfinderne bag. Hun gav samtidig udtryk for, at man her får nye perspektiver og nye kontakter og ikke mindst kan opleve state of the art-teknologier på egen krop.

Direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen konstaterede i sin tale, at grøn omstilling hører til vores mest presserende udfordringer, og at der er brug for både idéer, kloge hoveder og stærke hænder, hvis vi fortsat skal være forrest i udviklingen af de nye teknologier - og at messen inspirerer, samler erhvervslivet og giver mulighed for at opleve produkter, der forandrer verden.

Ved den efterfølgende åbningssession talte også administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island Mette Kaagaard og administrerende direktør i Norlys Niels Duedahl og debatterede med panelet om kunstig intelligens, grønne teknologier og de menneskelige kompetencer, der er nødvendige for, at Danmark fortsat kan være pionerer inden for grøn omstilling.
 

Et overflødighedshorn af innovation
HI-messen breder sig over 12 haller og er som altid et overflødighedshorn af innovation og fremsynede udstillere såvel som events og aktiviteter inden for de fem sektorer 'automation og robotter', 'maskiner, svejsning og produktionsudstyr', 'intern logistik', 'underleverandører' og 'fødevareteknologi'.

Svejsebrancheklubben står klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres højaktuelle program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed. Andetsteds bygger The Smart Company videre på den digitaliserede virkelighed og giver de besøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af messen, der således samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Og som noget nyt er DI Produktion på pletten med en 500 kvadratmeter stor stand, hvor den står på både netværk, inspiration og faglige indlæg.

Grønne løsninger er et gennemgående tema på messen, hvilket eksempelvis HI Sustainable Development Award er et vidnesbyrd om - prisen hædrer således de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling. Også DIRA Automatiseringsprisen skal uddeles på messen, ligesom vinderen af DM i 3D-print skal findes - i øvrigt i eventområdet 3D TECH, der samler alt det ypperste inden for 3D-teknologi.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. 


Se flere billeder