31-08-2023  - MCH Presse

HI-messen indviede pressen i nye tiltag og områder

HI-messen indviede pressen i nye tiltag og områder

På HI-messens presse-kickoff blev det afsløret, hvem der er nomineret til årets HI Sustainable Development Award. Foto: MCH/Lars Møller.

Pressen var torsdag 31. august inviteret til HI-messens såkaldte presse-kickoff, hvor samarbejdspartnere og repræsentanter fra messen præsenterede en række af de nyheder, der er i vente, når messen atter samler industrien i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. Derudover blev sløret løftet for de nominerede til bæredygtighedsprisen HI Sustainable Development Award 2023.

Innovation er i højsædet på HI Tech & Industry Scandinavia, der med de fem sektorer automation og robotter, maskiner, svejsning og produktionsudstyr, intern logistik, underleverandører samt fødevareteknologi samler industrien og har fokus på fremtiden. Og på messens presse-kickoff stod det klart, at der traditionen tro bliver nok at gå på opdagelse i, når messen atter udspiller sig i starten af oktober. Ingeniørforeningen, IDA, dannede rammen om mødet, der tydeligt demonstrerede, at messen om noget kigger fremad og beskæftiger sig med grøn omstilling.

I sin velkomsttale berørte administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen messens fulde titel, HI Tech & Industry Scandinavia, der afspejler globaliseringen og den fortsatte teknologiske udvikling. En udvikling, der ifølge Georg Sørensen stiller stadig større krav til os alle, fordrer, at vi konstant søger ny viden og inspiration og en udvikling, der tydeliggør messemediets styrker.

- Styrker i form af den unikke sammensætning af udstillere, der præsenterer tidsaktuelle løsninger og produkter samlet på ét sted. Og styrker i form af et righoldigt aktivitetsprogram, der både inspirerer og gør os klogere, lød det således fra Georg Sørensen, der har beskæftiget sig med HI-messen i 40 år som først sælger, siden projektleder og direktør.

Han glædede sig over gensynet med de fremmødte samarbejdspartnere, udstillere og repræsentanter fra pressen og så frem til et par indholdsrige timer med et tæt og spændende program.

Nyheder og udbyggede universer
Og på programmet var rigtig nok et sandt overflødighedshorn af interessante oplægsholdere, der tilsammen tegnede et grundigt billede af årets udgave af HI-messen.

Også Jørgen Stenberg, Senior Advisor i Hans Følsgaard og formand for HI-messekomitéen, og projektleder i MCH A/S Sisse Merrild Nielsen bød velkommen, og derfra gik det slag i slag med talere, der repræsenterede hver deres område på messen – alt sammen bundet kyndigt sammen af journalist og TV-vært Cecilie Beck, der var dagens moderator og løbende interviewede oplægsholderne.

Charlotte Juul Bisserup Bechfeldt, chef for Public Affairs & Kommunikation i DI Produktion, gjorde forsamlingen klogere på DI Produktions nye, 500 kvadratmeter store område, der sætter fokus på grøn omstilling, arbejdskraft i verdensklasse og digitalisering/automatisering.

3D TECH-området, der blandt meget andet byder på DM i 3D-print, blev gennemgået af Palle Demant fra Videncenter for Håndværk – Design & Arkitektur og projektsælger i MCH A/S Casper Bach Knudsen.

Fremtidsuniverset Technomania, der i år skabes i et nyt samarbejde mellem IDA og Green Power Denmark, blev grundigt berørt af Lene Christensen, direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA, og Anders Mika Dalegaard, afdelingschef i Green Power Denmark – Technomania skruer i år yderligere op for aktiviteterne og vil som noget nyt kunne opleves alle tre dage, messen varer.

Derudover sørgede chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Lars Johannes Nielsen for en introduktion til IFC – International Food Contest, der som altid trakterer med mejeriprodukter i bogstavelig talt lange baner og tæller deltagere fra en lang række lande.

Tre bejlere til eftertragtet bæredygtighedspris
På presse-kickoff’et blev sløret desuden løftet for de tre virksomheder, der er nomineret til den prestigefyldte bæredygtighedspris HI Sustainable Development Award, som tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Laura Klitgaard, formand for IDA, fortalte om feltet og de modtagne indstillinger og blev siden flankeret af Charlotte Juul Bisserup Bechfeldt fra DI Produktion, der er sponsor for prisen.

Herefter skulle spændingen forløses, og de nominerede viste sig at være Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal, Xtellio fra Aalborg og Neurospace fra Hørning, der på skift indfandt sig på scenen til både fotografering og uddybende ord.

Eilersen Calibration Solutions har udviklet et produkt, der via hydraulisk kalibrering sikrer præcise og vandbesparende målinger af væsker og kemi i forbindelse med medicin- og vaccineproduktion.

Xtellio har længe udviklet IoT-produkter og har nu udviklet et nyt dataopsamlingskoncept, der gør det enkelt og nemt for virksomheder at skabe og tilgå de data, som efterspørges.

Og endelig udvikler Neurospace maskinlæring og kunstig intelligens til infrastruktur og industrien og har desuden udviklet 'AI Campen' til at vurdere virksomheders potentiale for at benytte data i produktionen og transformere den.

HI Tech & Industry Scandinavia, der blandt meget andet også byder på Svejsebrancheklubben, DIRA Automatiseringsprisen og The Smart Company, finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. Læs mere hér.


Se flere billeder