19-09-2016  - MCH PRESSE

hi-messen udvides med International Food Contest

hi-messen udvides med International Food Contest

International Food Contest 2015. Foto: Landbrug & Fødevarer.

Fødevarekonkurrencen International Food Contest afholdes fra næste år sammen med hi teknologi- og industrimessen i MCH Messecenter Herning.

International Food Contest

IFC er en videreudvikling af den traditionsrige Landsmejeriudstilling, hvor mejerifolket gennem mere end 100 år har bedømt hinandens produkter med det formål at sikre så høj en kvalitet som muligt. For 11 år siden blev deltagerfeltet udvidet med skandinaviske mejerier. Siden er flere lande kommet med, og på de seneste fem udstillinger har mejeriprodukterne fået selskab af helt andre fødevaregrupper såsom øl, brød, honning, kød, fisk, vin og krydderurter.

Professionelle fagdommere bedømmer hvert eneste af de op mod 2.000 udstillede produkter, hvoraf de bedste præmieres.

www.foodcontest.dk

Den populære fødevarekonkurrence International Food Contest (IFC) bliver fremover at finde på hi teknologi- og industrimessen i MCH. Det står klart, efter at IFC har indgået et nyt samarbejde med MCH Messecenter Herning om at afholde konkurrencen sammen med hi-messen i ulige år, mens konkurrencen fortsat afholdes sammen med FoodTech i de lige år.

- Vi glæder os over, at vores gode og mangeårige samarbejde med komiteen bag International Food Contest udvides til også at omfatte hi-messen. Jeg er overbevist om, at gæster og udstillere på både hi-messen og IFC vil få brugbart og nyttigt udbytte, når de næste år mødes i Herning, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.
 

God synergi mellem brancher
På IFC udstilles og bedømmes mejeriprodukter og andre fødevarer side om side med det nyeste inden for maskiner, emballering og udstyr til levnedsmiddelindustrien. Udstillingen nyder stor udenlandsk popularitet, og den seneste udstilling tiltrak således 1.500 tilmeldte produkter fra 15 forskellige lande.

Hos IFC ser formand og produktionsdirektør hos Arla Foods, Søren Jensen, yderst positivt på den nye samarbejdsaftale:

- IFC får markant flere besøgende og et væld af nye muligheder for at hente inspiration og indgå samarbejde på tværs af brancherne. For os var hi-messen det oplagte samarbejdsvalg i ulige år på grund af både terminer og den oplagte branchesynergi, fastslår IFC-formanden.

Projektchef for hi-messen Mona Jakobsen, MCH, ser også perspektiver og synergi i samarbejdet.

- IFC tiltrækker levnedsmiddelfolk fra hele verden og er således en suveræn mulighed for teknologiproducenter for at komme i kontakt med højtkvalificerede beslutningstagere og nye kundeemner i fødevareindustrien. For mejerister og levnedsmiddelfolk er hi-messen et sandt mekka af teknologier, der kan bruges på tværs af brancher. De kommer og netværker og sparrer med hinanden om blandt andet nye produktionsmetoder og -teknologier, derfor ser vi hi og IFC som værende et godt match med perspektiver for alle, siger Mona Jakobsen.

Næste gang IFC kan opleves bliver 1.-3. november 2016, hvor konkurrencen afholdes sammen med FoodTech-messen i MCH Messecenter Herning.