07-11-2016  - MCH Presse

Hundeudstilling gav pote

Hundeudstilling gav pote

Foto: Kristine Ulsø Olsen

Weekenden i MCH Messecenter Herning bød på en særdeles velbesøgt hundeudstilling. Stor besøgsfremgang – både blandt de tobenede og de firbenede deltagere.

Den 5.-6. november afholdt Dansk Kennel Klub (DKK) International Dobbeltudstilling i MCH Messecenter Herning. Og der var logren og bjæffen som sjældent før i messehallerne på Vardevej. Et rekordstort tilmeldingstal på over 12.200 hunde i alt, 44 % flere end på udstillingen i 2015, betød, at man kunne opleve cirka 6.200 hunde lørdag og cirka 6.000 søndag. Omkring 20.000 hundeejere og øvrige besøgende lagde vejen forbi udstillingen for at betragte de mange flotte eksemplarer af menneskets bedste ven.

- Weekendens hundeudstilling har været en stor succes. Det er en fornøjelse, når vi har så mange gæster i MCH, og weekenden har budt på god stemning blandt de tobenede gæster og eksemplarisk opførsel og optræden fra de firbenede, siger projektchef i MCH Anders L. Mortensen.

Sejr til snemand Frost
Weekenden rummede diverse konkurrencer, og de ekstraordinært mange tilmeldte hunde betød, at der var inviteret ni ekstra dommere fra forskellige europæiske lande. Og der var travlhed for såvel dyr som dommere. Der blev konkurreret i 77 ringe, før de endelige vindere blev kåret i Store Ring.

Lørdag vandt Frosty Snowman, en knap toårig grand basset griffon vendeen fra Holland den internationale udstilling. Hunden ejes af Gwen Huikeshoven, der driver kennel Tum-Tum's Vriendjes. Frosty Snowman har allerede flere imponerende titler på sit CV. Tidligere i år vandt han sin gruppe til European Dog Show i Belgien, og han fik en flot placering til Hound Show i England som Reserve Best in Show.

Ejeren kalder ham en rigtig showhund, der elsker at være i rampelyset, og hun har derfor givet ham tilnavnet ”Showman”. Men hun er alligevel overrasket over weekendens sejr:

– Jeg er forbløffet – jeg havde overhovedet ikke regnet med denne placering, udtaler hun til hunden.dk.


På udstillingen blev der desuden kåret en dansk vinder (DKV), en dansk juniorvinder (DKJV) en dansk veteranvinder (DKVV), en nordisk vinder (NORDV), en nordisk juniorvinder (NORDJV) og en nordisk veteranvinder (NORDVV). Alle vindere kan ses på hunden.dk, hvor man også kan læse flere nyheder fra weekendens hundeudstilling.

Næste DKK-hundeudstilling i MCH Messecenter Herning er den 4.-5. november 2017.


Se flere billeder