07-03-2016  - MCH Presse

Hyldest af talent og økologi på Foodexpo

Hyldest af talent og økologi på Foodexpo

Dag nummer to på Foodexpo 2016 blev præget af travlhed, handel, prisuddelinger og økologisk hyldest. På to dage har knap 20.000 besøgende lagt vejen forbi messen.

Fakta:

  • Foodexpo foregår hvert andet år i MCH Messecenter Herning.
  • Foodexpo 2016 løber af stablen fra 6.-8. marts.
  • Læs mere om messen og de det spændende program på www.foodexpo.dk

Stemningen var intensiv, da kampene om titlerne som Danmarks Bedste Kokkeelev, Tjenerelev, Caterelev og Receptionistelev i dag blev kæmpet i MCH Messecenter Herning.

Publikumsfremmødet ved prisoverrækkelserne, der blev ledt af en veloplagt Tim Vladimir, var stort. Det var hyldesten også, da førstepladsernes ejermænd blev afsløret:
Christian Wellendorf og Christian Nurup fra Kokke- & Tjenerskolen på Selandia løb med titlen som Danmarks Bedste Kokkeelever 2016, mens Danmarks Bedste Tjenerelev hedder Niels Buch Gormsen og Maria Martha Mønster Nielsen fra Tekniskskole i Silkeborg, Danmarks Bedste Caterelever hedder Maria Walander Hansen og Cecilie Walander Hansen fra Svendborg Erhvervsskole og Pernille Pakaci fra Hotel- og Restaurantskolen i København er Danmarks Bedste Receptionistelev.

De talentfyldte elever var ikke de eneste, som blev hyldet på messens anden dag. I ØKO-Hallen blev der også uddelt økologiske spisemærker i både Guld-, Sølv- og Bronze.

1566 spisesteder i Danmark certificeret med et økologisk spisemærke – den forskellige ædelmetal-farve indikerer om spisestedet har 30-60 procent, 60-90 procent eller 90-100 procent økologi på menuen.

Knap 20.000 på to dage
Messen har nu været åben i to ud af tre dage, og allerede nu har knap 20.000 besøgende valgt at suge til sig af inspiration, handel og viden i Herning.

- Vi er på udstillernes og egne vegne utrolig glade for den store tilslutning, Foodexpo oplever fra de mange besøgende. Vi glæder os til endnu en åbningsdag i morgen, tirsdag, hvor aktivitetsprogrammet endnu en gang et fyldt med spændende indslag, siger Foodexpos projektleder, Carina Høgsted Kirkegaard.

På det store aktivitetsprogram for tirsdag den 8. marts er blandt andet Danmarksmesterskaberne i Chokolade, den spændende kamp og udnævnelse af Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener og desuden et spækket foredragsprogram på både Speakers Corner og de øvrige scener, hvor blandt andre kokken Claus Holm, Chili Klaus og pej gruppen i form af Louise Byg Kongsholm kan opleves.

 


Se flere billeder