04-01-2020  - MCH Presse

Hyldest til de største sportsstjerner i udsolgt Jyske Bank Boxen

Hyldest til de største sportsstjerner i udsolgt Jyske Bank Boxen

Sportens stjerner blev hyldet i en udsolgt Jyske Bank Boxen lørdag 4. januar. Foto: MCH/Tony Brøchner

Traditionen tro bød den første lørdag i det nye år på et storslået prisshow i Jyske Bank Boxen, da sportens stjerner og repræsentanter for dansk idræt for 20. gang blev hyldet for de største præstationer i det forgangne år.

PRISMODTAGERE

 • e-Boks, DIF og DR P4’s Danskernes Idrætspris: Fodboldlinjen Randers
 • B.T. Guld: Håndboldherrerne
 • Toyotas Intet er Umuligt: Rajbek Bisultanov
 • Ørsted og DIF’s Årets Energibundt: Mette Paabøl Rytsel
 • Spillerforeningen og Hessel HiREs Årets Kvindelige Fodboldspiller: Pernille Harder
 • Spillerforeningen og Hessel HiREs Årets Mandlige Fodboldspiller: Kasper Schmeichel
 • Tryg Forsikrings Årets Forbillede: Brian Holm
 • Kulturministerens Parasportspris: Lars Larsen
 • Team Danmark og Salling Groups Trænerpris: Casper Jørgensen
 • BESTSELLERs Olympiske Håb: Tobias Bjerg
 • Danske Spil Årets Detalje: Jakob Fuglsang
 • DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn: Mads Pedersen
 • Årets hyldest: Hall of Fame: Mikkel Kessler

Den gyldne løber var rullet ud, og pressefotografernes kameraer blitzede løs, da sportsatleter, kendisser, ministre, samarbejdspartnere og repræsentanter for dansk idræt ankom til Jyske Bank Boxen forud for det spektakulære prisuddelingsshow Sport 2019.

Kl. 21.00 sad 9.000 gæster og publikummer klar i en udsolgt Jyske Bank Boxen, mens DR’s kameraer stillede skarpt for hele Danmark hjemme i stuerne, og det nye år blev atter skudt i gang med en overvældende hyldest til de største sportshelte.

De to værter Tina Müller og Josefine Høgh ledte publikum gennem showet med overrækkelsen af en række prestigefyldte idrætspriser til årets mest markante præstationer i 2019, der bød på historiske triumfer. Udover de store sportspriser blev der desuden optaget et nyt Hall of Fame-medlem.

Traditionen tro var showet pakket ind i underholdende indslag, rørende interviews og store musikalske øjeblikke ved The Minds of 99, Clara og Lukas Graham. Det hele kulminerede i en sand guldregn i multiarenaen.  

Hyldest til Wozniacki og 12 prestigefyldte priser
I løbet af showet blev 12 priser uddelt, og en af aftenens mest prestigefyldte priser blev overrakt af Caroline Wozniacki, der blev transmitteret direkte fra New Zealand. Forud for prisoverrækkelsen blev tennisspilleren hyldet for sine mange flotte præstationer med et tilbageblik på karrieren, der udløste stående bifald og klapsalver fra salen.

Efterfølgende overrakte en rørt Caroline Wozniacki B.T. Guld til Håndboldherrerne for at tage guldet på hjemmebane i Jyske Bank Boxen i januar. Det var Nikolaj Markussen, der tog imod prisen på vegne af holdet:

- Tak til jer alle og ikke mindst til alle, der var her i januar og skabte en fantastisk stemning her i Jyske Bank Boxen, sagde venstre backen og blev suppleret af Rasmus Lauge og Niklas Landin, som sendte en hilsen fra Frankrig, hvor Håndboldherrerne spiller Golden League:

- Der er mange, der har vundet de allerstørste titler, så vi er utrolig stolte af det. Og som Nikolaj (Nikolaj Markussen, red.) sagde, så havde vi en fantastisk stemning i Jyske Bank Boxen sidste år, og vi håber, I har en fest der lige nu. God aften til jer alle.

Aftenens sidste og helt store pris DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn blev overrakt af statsminister Mette Frederiksen, og prisen gik i år til Mads Pedersen, der i september blev verdensmester i landevejscykling. Det var 29. gang, at Årets Sportsnavn blev uddelt, og Mads Pedersen vandt foran Håndboldherrerne og Anne-Marie Rindom.

Ny stjerne i Hall of Fame
Den tidligere topbokser Mikkel Kessler modtog aftenens største hæder, da han blev optaget som det nyeste medlem af sportens Hall of Fame. Han er dermed det 35. medlem af dansk idræts mest eksklusive klub.  

- Tusind, tusind tak for optagelsen i Hall of Fame. Det er en kæmpe ære, og når man ser, hvem der ellers er med i det fine selskab, så er det svært ikke at blive stolt og en smule rørt, sagde en tårevædet Mikkel Kessler og takkede sin træner, sit team, sin familie og sine fans for den store opbakning gennem karrieren.

Mikkel Kessler begyndte med at bokse som 13-årig og har i sin professionelle karriere vundet 46 ud af 49 kampe, hvilket gør ham til den bedste bokser i Danmark nogensinde. I 2006 blev Mikkel Kessler kåret som Årets Sportsnavn af Danmarks Idrætsforbund, og derudover er bokseren blevet kåret som verdensmester hele fem gange i sin vægtklasse. I 2015 offentliggjorde Mikkel Kessler, at han indstillede sin karriere som professionel bokser.

Sport 2019 blev overværet af i alt 9.000 gæster i Jyske Bank Boxen, mens hele Danmark så med hjemme fra stuerne på DR1. Sportens Prisuddeling blev arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, Sport One Danmark og MCH.


Se flere billeder