04-05-2018  - MCH PRESSE

IIHF Ishockey VM 2018: Royalt besøg og sejr til Danmark

IIHF Ishockey VM 2018: Royalt besøg og sejr til Danmark

H.K.H. Kronprins Frederik foretog den officielle åbning af IIHF Ishockey VM 2018 i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

Fredag 4. maj blev den 82. udgave af IIHF Ishockey VM skudt i gang i en udsolgt Jyske Bank Boxen. H.K.H. Kronprins Frederik foretog den officielle åbning, hvorefter Danmark spillede sig til en 3-2 sejr over Tyskland.

Fredag eftermiddag kulminerede flere års forarbejde, da pucken blev kastet for første gang til en af verdens største sportsbegivenheder, IIHF Ishockey VM 2018. Åbningsdagen blev indledt med et brag af to topkampe i mødet mellem storrivalerne USA og Canada efterfulgt af naboopgøret Danmark mod Tyskland.

Inden aftenens helt store publikumsmagnet, Danmark-Tyskland, blev VM åbnet med prominent besøg af H.K.H. Kronprins Frederik, som sendte en stor tak til aftenens mange fremmødte fans:

- Det er en stor aften for Herning, København og for hele Danmark. Nu er det jer som publikum og de mange milliarder af medieseere, der kan løfte denne her fantastiske sportsbegivenhed. På vegne af IIHF er det mig en stor ære at erklære VM i ishockey 2018 for åben.

Sejr til Danmark
Stemningen var i top, og tribunerne i Jyske Bank Boxen var som klædt i rødt og hvidt, da Danmark skøjtede ind på isen i topopgøret mod Tyskland. Der blev flaget, klappet og jublet fra første færd, men første periode forblev dog uden scoringer. I anden periode bragte Jesper Jensen Danmark foran, men Tyskland pressede på og udlignede allerede efter tre minutter. Anden periode blev en målrig affære, og da Frederik Storm bragte Danmark foran i 35. minut, sikrede han Danmark en 2-1 føring til pausen. I tredje periode udlignede Tyskland med kun ni minutter tilbage, og dermed måtte der tages forlænget spilletid i brug. Kampen skulle dog ud i straffeslagskonkurrence, hvor Frans Nielsen kunne afgøre det hele med scoring til slutresultatet 3-2 til Danmark.

Eftermiddagens åbningskamp USA-Canada var også ude i straffeslagskonkurrence. Her besejrede amerikanerne ærkerivalerne med 5-4.

Hele Danmarks hjemmebane
Jyske Bank Boxen er Danmarks hjemmebane, og under IIHF Ishockey VM 2018 lægger multiarenaen is til i alt 28 gruppespilskampe og to kvartfinaler i gruppe B, der tæller de otte lande Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Letland, Sydkorea og Danmark.

Hos ledelsen i MCH glæder man siger over at lægge hus til den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde:

- Det er stort for Danmark, for regionen og for Herning. Der har været massiv opbakning fra både erhvervslivet og fra befolkningen, og jeg er en stor tak skyldig til dem, der har sikret, at vi har fået IIHF Ishockey VM til Danmark. Det har været værd at vente på, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og glæder sig over aftenens resultat:

- Tillykke til spillerne og til dansk ishockey – og tak til publikum for den fantastiske stemning i Jyske Bank Boxen.

Ægte ishockeyfest og fanstemning
På åbningsdagen slog MCH også dørene op til den 10.000 kvadratmeter store, gratis Fanzone, som var særdeles velbesøgt både før, under og efter kampene. Blandt de mange ishockeygæster og fans var festen allerede godt i gang før kampstarten mellem USA og Canada – men også i tiden imellem og efter de to topopgør emmede området af god stemning.

I Fanzonen vil der under hele VM i ishockey i Herning være dækket op til ægte festivalstemning med mad og drikke samt et væld af aktiviteter, livemusik, underholdning og ’hang out’-områder. Der er også mulighed for at overnatte og leve livet som en ægte fan i Hockey Camp Herning, som ligger blot 200 meter fra Jyske Bank Boxen.

Lørdag spiller Norge-Letland kl. 12.15, Finland-Korea kl. 16.15 og Danmark-USA kl. 20.15.

 

 

Find information om IIHF Ishockey VM 2018 og kampene her

 

Følg med og hold dig opdateret på de sociale medier: 

Jyske Bank Boxens Facebookside

Fanzonen i Herning

IIHF Ishockey VM's Facebookside

#jyskebankboxen

#iihfworlds

#denmark18

 


Se flere billeder