21-03-2018  - MCH Presse

International udstilling af skind i MCH

International udstilling af skind i MCH

For 34. gang kan man se og røre nogle af verdens bedste og smukkeste skind, når Kopenhagen Fur holder Skindudstilling i MCH Messecenter Herning. Foto fra 2017: Tony Brøchner/MCH.

Workshop, præmier og modeshow er nogle af elementerne i Kopenhagen Fur Skindudstilling 2018, som afholdes i Herning.

Fakta om skindproduktion

  • Danmark er verdens største producent af kvalitetsminkskind.
  • Danske minkskind er de dyreste på verdensmarkedet. Det skyldes, at danske skind er efterspurgte, fordi danske minkavlere producerer en bedre skindkvalitet.
  • Den højere kvalitet er blandt andet mulig på grund af vidensdeling, forskning og udvikling i det danske pelsdyrerhverv, som gavner bl.a. det genetiske avlsarbejde og dyrenes velfærd.
  • Danske minkavlere producerer hvert år millioner af minkskind. Derudover produceres et mindre antal chinchillaskind i Danmark. 
  • Andre betydelige minkproducerende lande er Norge, Sverige, Finland, Holland, Polen, Rusland, Kina, Canada og USA.

Kilde: www.kopenhagenfur.com.

Den 22.-24. marts slår MCH Messecenter Herning dørene op til Kopenhagen Fur Skindudstilling 2018. Her kan man opleve udstilling og bedømmelse af skind fra både danske og udenlandske avlere. Desuden udstilles maskiner og udstyr til pelsning og drift af minkfarme, og man kan dermed få en fornemmelse af hele processen omkring fremstilling og bearbejdning af skind. I alt kan man opleve 85 udstillere på de 4.938 m² i MCH’s hal C.

Et varieret program for de tre dage byder ud over selve udstillingen på modeshow, workshoppen ”Sy en smuk pelsbroche eller dekorér et tørklæde med pels” og "Kids DANCE-OFF", hvor børn kan lære at danse med professionelle dansere fra PIVOT Dance Company. Lørdag d. 24. marts klokken 12.30 er der præmieoverrækkelse med ærespræmier til avlere med de bedste skind.

Det er 34. gang, Kopenhagen Fur holder skindudstilling i MCH.

Se programmet for udstillingsdagene her.