08-04-2019  - MCH Presse

Islandske heste blev fejret i MCH under Icehorse Festival

Islandske heste blev fejret i MCH under Icehorse Festival

Icehorse Festival blev afholdt i MCH Messecenter Herning 4.-7. april 2019. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Icehorse Festival 2019 bød på et begivenhedsrigt program med alt fra spændende konkurrencer til faglige foredrag og et stort handelsområde for såvel ryttere som de tusindvis af besøgende. Arrangementet fandt sted i MCH Messecenter Herning fra 4.-7. april.

I alt 340 heste og ryttere fra otte forskellige lande deltog, da Icehorse Festival for andet år i træk blev afholdt i Herning. Fra 4.-7. april slog MCH Messecenter Herning dørene op til et stort aktivitetsprogram med imponerende konkurrencer i forskellige sværhedsgrader.

Også i år var godt 10.000 besøgende gennem tælleapparatet, mens flere hundrede fulgte begivenhederne fra Europa via ZibraSports livestream.

Festivalen fejrer den islandske hesterace, som ifølge medarrangør Rasmus Møller Jensen omfavner såvel bredden som eliten, idet den både kan være en god familiehest og en topsportshest. Det var de besøgende igen i år vidne til under Icehorse Festival, der emmede af messestemning og samtidig bød på konkurrencer fra morgen til aften.

Det særligt interessante ved konkurrencerne er, at juniorer, ungryttere og seniorer starter side om side i klasserne og dermed i princippet konkurrerer på lige fod. Det gav igen i år de unge en helt speciel mulighed for at opleve stemningen på det professionelle plan sammen med deres idoler, fortæller Rasmus Møller Jensen.

Shopping og inspirerende foredrag

Foruden de spændende konkurrencer gav Icehorse Festival under overskriften "DI Talks" fri adgang til en lang række foredrag arrangeret af Dansk Islandshesteforening. Der var noget for såvel baneryttere som naturryttere samt for elite- og bredderyttere med foredrag om alt fra naturstier i landskabet til reproduktion, Alrid og Trec.

Samtidig var der stor aktivitet i handelsområdet, hvor flere end 50 forretninger udbød alt fra keramik, hudcremer og fodtøj til forskelligt udstyr til både heste og ryttere.

Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH, takker for den store interesse og glæder sig allerede til at byde velkommen i 2020.

- Det var en stor glæde at byde så mange islandske heste, ryttere og entusiaster inden for i MCH til årets festival. Der skal lyde en stor tak til Icehorse Festival og de mange frivillige, som alle var med til at skabe en sand hestefest i fællesskab med det store antal besøgende, der lagde vejen forbi Herning, siger han.

Læs mere og se alle vinderne på www.icehorsefestival.com