29-01-2023  - MCH Presse

Jubilæumsudgaven af Art Herning et stort tilløbsstykke

Jubilæumsudgaven af Art Herning et stort tilløbsstykke

Fremmødet var flot på årets udgave af Art Herning, der således var tilbage på 2020-niveau. Foto: MCH/Tony Brøchner.

9.892 kunstglade besøgte i weekenden kunstmessen Art Herning i MCH Herning Kongrescenter, og dermed er messen, der i år fejrer 25-års jubilæum, tilbage på 2020-niveau. Det vækker begejstring hos både arrangører og udstillere, som beretter om en særdeles travl weekend med mange salg og højt humør.

- Nyd nu kunsten i nuet og det at mødes i virkeligheden, lød det fra administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen i forbindelse med fredagens åbning af Art Herning.

Og mange havde i dén grad lyttet til direktørens opfordring - i hvert fald indfandt knap 10.000 kunstinteresserede sig i weekenden i MCH Herning Kongrescenter, hvor 42 af landets førende gallerier stod klar med hundredvis af værker kreeret af internationale, landskendte og nye kunstnere.

- En varm tak og et hjerteligt tillykke til Danske Gallerier og de 42 gallerister med en rigtig flot og vel gennemført jubilæumsudgave af Art Herning. Også en stor tak til de 9.892 kunstglade besøgende fra hele Danmark, der sammen med galleristerne skabte den helt særlige Art Herning-stemning, lyder det fra Georg Sørensen, der fortsætter:

- Vi er meget taknemmelige for igen at have dannet rammen om galleristernes særdeles flotte udstillinger og glæder os over de mange tilbagemeldinger om stor interesse, nysgerrighed og købelyst. Det er meget fortjent. Vi ser nu frem til i fællesskab at udvikle messen frem mod Art Herning 2024.

Arrangør: Fuldstændig overvældende godt
Art Herning-medarrangøren Danske Gallerier kan heller ikke få armene ned oven på den på mange måder udbytterige weekend. Fremmødet og købelysten har ifølge foreningen været i top på årets udgave af Art Herning.

- Det er gået fuldstændig overvældende godt, og vi er helt tilbage på 2020-niveau. Antallet af gæster har været formidabelt, og der har været en rigtig fin interesse for at købe kunst. Så der er mange positive træk ved årets messe, der også har nydt godt af en stor mangfoldighed blandt både gallerister, kunstnere og besøgende, konstaterer ejer af Galleri NB og formand for Danske Gallerier Thorkild NB Nielsen, der fortsætter:

- At en kunstmesse har 25-års jubilæum, er absolut ikke normalt, og det skal naturligvis ikke mindst tilskrives det helt enestående samarbejde mellem Danske Gallerier og MCH. Der er en gensidig glæde, som utvivlsomt kommer til udtryk på messen.

Ung gallerist: En masse gode salg
Hos det nyere Annika Nuttall Gallery, der blot var med på Art Herning for anden gang, var glæden over weekenden også stor. Galleriet og folkene bag fik både flot og brugbar feedback fra de mange besøgende.

- Messen har været virkelig velbesøgt, og det er bare gået rigtig godt. De besøgende har været meget interesserede, og standen har på intet tidspunkt været tom, så jeg er meget begejstret. Derudover har vi haft en masse gode salg, og det er dejligt, jubler Annika Nuttall Gallery-ejer og kunsthistoriker Annika Nuttall, der fortsætter:

- Art Herning er ikke mindst vigtig, fordi messen samler så mange forskellige folk - her er både samlere, museumsfolk og helt almindelige kunstinteresserede. Samtidig er messen en skøn anledning til at mødes med andre gallerier og dyrke branchens kollegaskab.

Art Herning 2023, der traditionen tro blev til i et samarbejde med kunstgallerisammenslutningen Danske Gallerier, fandt sted i MCH Herning Kongrescenter 27.-29. januar og blev besøgt af 9.892 gæster. Kunstmessen vender tilbage 26.-28. januar 2024.


Se flere billeder