11-11-2021  - MCH Presse

Jyske Bank Boxen danner kulissen for kvindernes VM i 2023

Jyske Bank Boxen danner kulissen for kvindernes VM i 2023

Foto: MCH/Lars Møller

Det er nu officielt, at Håndbolddamerne skal spille alle deres kampe i Jyske Bank Boxen, når VM i kvindehåndbold løber af stablen i Danmark, Norge og Sverige i 2023.

Herning og Jyske Bank Boxen bliver atter værter for en stor håndboldfest i Danmark. Jyske Bank Boxen har allerede nu dannet rammerne for et hav af danske landskampe, og den flotte arena var senest i VM-sammenhæng hjemmebane for herrelandsholdet i 2019, mens også kvindelandsholdet havde hjemmebane i Jyske Bank Boxen ved VM i 2015.

Nu er Herning igen klar til at byde kvindelandsholdet og andre nationer velkommen til VM-kampe i byen, hvor der bliver rig mulighed for at støtte Håndbolddamerne ved en eller flere kampe i det midtjyske. Her spilles nemlig både indledende kampe, kampe fra mellemrunden, kvartfinaler, semifinaler og finale – og Jyske Bank Boxen kommer til at lægge gulv til samtlige danske kampe ved mesterskabet. Den konstatering skaber begejstring i Herning:

- Vi er enormt glade for at skulle være værter for VM i kvindehåndbold i 2023, og Jyske Bank Boxen er en fantastisk hjemmebane for Danmark og for det danske landshold. Jeg er utroligt stolt over, at det endnu engang er lykkedes at trække et VM til Herning Kommune. Vi har fortsat et stort fokus på at tiltrække store events til Herning til glæde og gavn for vores by, vores erhvervsliv og vores borgere, siger borgmester i Herning Kommune Dorte West.

Også hos MCH er der stor glæde over nyheden om værtskabet for VM i kvindehåndbold 2023.

- Med den fantastiske nyhed om værtskabet for VM i kvindehåndbold og lanceringen af Danmarks nye gamingevent - Gamebox Festival - er vi dobbeltglade i MCH i dag. Vi glæder os til, at Jyske Bank Boxen for sjette gang lægger gulv til et europa- eller verdensmesterskab i håndbold, og som Hele Danmarks Hjemmebane igen kan samle håndboldfans fra hele landet og udlandet, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen og understreger:

- Det er altid en ganske særlig oplevelse at danne rammen om et internationalt mesterskab, og vi takker for den tillid, som IHF og DHF igen har vist MCH.

Hos Dansk Håndbold Forbund ser man også frem til igen at have Herning som samarbejdspartner ved et mesterskab:

- Herning Kommune og MCH Messecenter Herning har gang på gang været en fantastisk samarbejdspartner for os i Dansk Håndbold Forbund, når vi sammen har arrangeret slutrunder. Vi har med både kvindelandsholdet og herrelandsholdet holdt store håndboldfester i Herning – og nu glæder vi os til igen at kunne byde en masse danske fans velkommen til spændende landskampe ved en VM-slutrunde, siger Henrik M. Jacobsen, der er direktør i Dansk Håndbold Forbund.

Mesterskabet finder sted 30. november til 17. december 2023.