01-12-2020  - MCH Presse

Jyske Bank Boxen er klar til EM i kvindehåndbold

Jyske Bank Boxen er klar til EM i kvindehåndbold

Jyske Bank Boxen er lyst op i rødt og hvidt og står klar til at tage imod Danmarks håndbolddamer til EM i kvindehåndbold, der løber fra 3. til 20. december 2020. Foto: MCH.

Der kommer atter liv i Jyske Bank Boxen, når kvindehåndboldens europamesterskab fløjtes i gang 3. december 2020. Det er femte gang, at multiarenaen lægger gulv til et internationalt håndboldmesterskab, men denne gang venter der en anderledes slutrunde.

Torsdag 3. december kastes EM i kvindehåndbold 2020 i gang i Jyske Bank Boxen. Det er det første officielle arrangement i multiarenaen siden nedlukningen for otte måneder siden – og set i lyset af corona-situationen og myndighedernes restriktioner på maksimum 500 personer til sportsbegivenheder, bliver det et anderledes mesterskab med øget fokus på sikkerhed samt uden folkefest på lægterne og i byen.

De mange danske fans kan dog se frem til at heppe med hjemme fra stuerne, når kvindelandsholdet med landstræner Jesper Jensen i spidsen møder Slovenien på Danmarks hjemmebane i Jyske Bank Boxen 4. december. Det er Rusland og Spanien, der aftenen forinden åbner europamesterskabet i Herning – og senere samme aften spiller Sverige og Tjekkiet.

Masser af håndbold hjemme i stuerne
EM i kvindehåndbold 2020, som bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering, spilles i Kolding og Herning. Herning og Jyske Bank Boxen skal huse gruppe A og B samt gruppe 1 i mellemrunden, mens Kolding og Sydbank Arena står klar til at huse gruppe C og D, der skulle have spillet deres kampe i Trondheim. Jyske Bank Boxen danner også ramme om finaleweekenden, hvor semifinalerne spilles 18. december og finalen og bronzekampen spilles 20. december.

De danske håndbolddamer spiller i gruppe A, hvor Danmark møder Slovenien, Montenegro og Frankrig i den indledende runde. 

Corona-protokol skal skabe et corona-sikkert miljø
Grundet corona-situationen er der skærpede krav til sikkerheden, og Dansk Håndbold Forbund har arbejdet i døgndrift på at stable et corona-sikkert miljø på benene. Der er for eksempel udarbejdet en omfattende corona-protokol, der blandt andet opererer med såkaldte ’bobler’, hvor deltagerne er isolerede fra kontakt med andre end dem, som er i boblen.

Derudover indebærer protokollen også, at alle deltagerne ved indrejse skal fremvise en negativ covid-19-test, og igen skal testes ved ankomst til Billund lufthavn. Efter ankomst testes alle i boblen hver tredje dag. Alle tests foregår i privat regi og belaster således ikke det offentlige sundhedsvæsen.

EM i kvindehåndbold løber fra 3. til 20. december, hvor 16 lande i fire grupper mødes og dyster om mesterskabstitlen. Jyske Bank Boxen har tidligere lagt gulv til EM i kvindehåndbold i 2010, EM i herrehåndbold 2014, VM i kvindehåndbold 2015 samt VM i herrehåndbold 2019 – og EM i kvindehåndbold 2020 bliver således den femte internationale slutrunde i multiarenaen.

Du kan læse mere om kampene og følge mesterskabet her og på håndbolddamerne.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer