01-12-2020  - MCH Presse

Jyske Bank Boxen er klar til EM i kvindehåndbold

Jyske Bank Boxen er klar til EM i kvindehåndbold

Jyske Bank Boxen er lyst op i rødt og hvidt og står klar til at tage imod Danmarks håndbolddamer til EM i kvindehåndbold, der løber fra 3. til 20. december 2020. Foto: MCH.

Der kommer atter liv i Jyske Bank Boxen, når kvindehåndboldens europamesterskab fløjtes i gang 3. december 2020. Det er femte gang, at multiarenaen lægger gulv til et internationalt håndboldmesterskab, men denne gang venter der en anderledes slutrunde.

Torsdag 3. december kastes EM i kvindehåndbold 2020 i gang i Jyske Bank Boxen. Det er det første officielle arrangement i multiarenaen siden nedlukningen for otte måneder siden – og set i lyset af corona-situationen og myndighedernes restriktioner på maksimum 500 personer til sportsbegivenheder, bliver det et anderledes mesterskab med øget fokus på sikkerhed samt uden folkefest på lægterne og i byen.

De mange danske fans kan dog se frem til at heppe med hjemme fra stuerne, når kvindelandsholdet med landstræner Jesper Jensen i spidsen møder Slovenien på Danmarks hjemmebane i Jyske Bank Boxen 4. december. Det er Rusland og Spanien, der aftenen forinden åbner europamesterskabet i Herning – og senere samme aften spiller Sverige og Tjekkiet.

Masser af håndbold hjemme i stuerne
EM i kvindehåndbold 2020, som bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering, spilles i Kolding og Herning. Herning og Jyske Bank Boxen skal huse gruppe A og B samt gruppe 1 i mellemrunden, mens Kolding og Sydbank Arena står klar til at huse gruppe C og D, der skulle have spillet deres kampe i Trondheim. Jyske Bank Boxen danner også ramme om finaleweekenden, hvor semifinalerne spilles 18. december og finalen og bronzekampen spilles 20. december.

De danske håndbolddamer spiller i gruppe A, hvor Danmark møder Slovenien, Montenegro og Frankrig i den indledende runde. 

Corona-protokol skal skabe et corona-sikkert miljø
Grundet corona-situationen er der skærpede krav til sikkerheden, og Dansk Håndbold Forbund har arbejdet i døgndrift på at stable et corona-sikkert miljø på benene. Der er for eksempel udarbejdet en omfattende corona-protokol, der blandt andet opererer med såkaldte ’bobler’, hvor deltagerne er isolerede fra kontakt med andre end dem, som er i boblen.

Derudover indebærer protokollen også, at alle deltagerne ved indrejse skal fremvise en negativ covid-19-test, og igen skal testes ved ankomst til Billund lufthavn. Efter ankomst testes alle i boblen hver tredje dag. Alle tests foregår i privat regi og belaster således ikke det offentlige sundhedsvæsen.

EM i kvindehåndbold løber fra 3. til 20. december, hvor 16 lande i fire grupper mødes og dyster om mesterskabstitlen. Jyske Bank Boxen har tidligere lagt gulv til EM i kvindehåndbold i 2010, EM i herrehåndbold 2014, VM i kvindehåndbold 2015 samt VM i herrehåndbold 2019 – og EM i kvindehåndbold 2020 bliver således den femte internationale slutrunde i multiarenaen.

Du kan læse mere om kampene og følge mesterskabet her og på håndbolddamerne.dk