28-11-2023  - MCH Presse

Jyske Bank Boxen er klar til håndbold-VM

Jyske Bank Boxen er klar til håndbold-VM

Forhåbentlig får de danske fans masser at juble over, når VM i kvindehåndbold løber af stablen i blandt andet Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

En vaskeægte håndboldfest venter lige om hjørnet, når VM i kvindehåndbold udspiller sig i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023. Jyske Bank Boxen danner blandt andet rammen om alle Danmarks kampe samt turneringens finale, og i fanzonen venter et slaraffenland af aktiviteter.

Verdens bedste kvindelige håndboldspillere indleder lige straks kampen om at blive kåret til verdens bedste håndboldnation - VM står nemlig for døren, og Herning og Jyske Bank Boxen er klar til at favne både stjernerne på gulvet og de tusindvis af fans på tribunerne.

Netop Jyske Bank Boxen lægger gulv til alle Danmarks kampe, kampe fra mellemrunden, kvartfinaler, semifinaler og finale, så der er et decideret overflødighedshorn af tophåndbold i vente. Klapsalver og dannebrogsflag må atter køres i stilling, når de danske helte indtager multiarenaen i bestræbelserne på at gå hele vejen til dette 26. verdensmesterskab.

Danmark kommer første gang i vælten fredag 1. december, hvor Serbien venter, og siden gælder det i gruppespillet Chile søndag 3. december og Rumænien tirsdag 5. december, inden mellemrunden tager over. Første kamp i Jyske Bank Boxen er Tyskland-Japan 30. november.

Fanzone med aktiviteter i lange baner
Sideløbende med udfoldelserne på gulvet i Jyske Bank Boxen kan fans boltre sig i den 10.000 kvadratmeter store fanzone, der er beliggende i den tilstødende Hal M.

Her finder publikum loungeområder, caféer, musik og underholdning samt et væld af aktiviteter såsom bordfodbold, bordtennis og håndbolddart. På hver åbningsdag i fanzonen programsættes spændende aktiviteter og underholdning, og efter Danmarks kampe i Jyske Bank Boxen er der mulighed for at få autografer fra udvalgte landsholdsspillere.

Endelig er der i fanzonen også adskillige muligheder for at stille sulten mellem kampene i Jyske Bank Boxen.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere hér.

Fakta om VM i kvindehåndbold 2023

 • I alt deltager 320 spillere, 130 ledere og trænere, 22 dommerpar, 80 IHF-personer/officials og alene på dansk grund 200 pressefolk. De genererer tilsammen lige over 8.000 overnatninger i Danmark, og dertil kommer naturligvis de mange tilrejsende fans og disses overnatninger.
 • DanskHåndbold får hjælp af i alt 1.000-1.200 frivillige i Herning og Frederikshavn.
 • Mesterskabet er den sjette slutrunde i Jyske Bank Boxen siden indvielsen i 2010.
 • Jyske Bank Boxen er den arena i verden, hvor der er uddelt flest mesterskabsmedaljer de seneste to årtier.
 • Slutrunden er den syvende i MCH - den første var i 1996 (EM for kvinder i den runde Hal B), og den allerførste VM-kamp var i 1978 (herrer, Danmark-Sverige).
 • Gulvet i Herning er det samme gulv, som håndboldherrerne vandt VM-guld på i Stockholm i januar.
 • Fanzonen blev første gang afholdt i forbindelse med EM i herrehåndbold i 2014 og har sat sin helt egen standard for fanengagement i forbindelse med internationale mesterskaber i MCH.
 • Tiltag i forhold til bæredygtighed tæller affaldssortering i fem fraktioner, genbrugskrus udviklet i samarbejde med Tuborg og indsamling af pantflasker til fordel for Julemærkehjem.
 • På danske kampdage er der cirka 300 fra MCH på job: 160-170 personer i køkken og restaurant, 50 personer i drift, 58 eksterne vagter og 20 personer relateret til projektledelse og support.
 • Til finaleweekenden skal der gøres plads til otte tv-studier i Jyske Bank Boxen. Seermæssigt var sidste års EM-finale for kvinder årets mest sete tv-program på dansk tv med et peak på over 1,7 mio. seere. VM-finalen for herrer i 2019 blev set af 2,74 mio. seere (flere end EM-finalen i fodbold i 1992).
 • Danmark har én gang vundet VM i kvindehåndbold, og det skete i 1997. I alt har de danske håndboldkvinder seks VM-medaljer i samlingen.

Se flere billeder