10-01-2019  - MCH Presse

Jyske Bank Boxen er klar til håndboldfest

Jyske Bank Boxen er klar til håndboldfest

Om få dage indtager flere tusinde håndboldfans Jyske Bank Boxen, som er hele Danmarks hjemmebane under VM i Herrehåndbold. Pressefoto, DHF.

IHF Håndbold VM 2019 kastes om få dage i gang i Jyske Bank Boxen. Der venter et brag af en håndboldfest på det danske herrelandsholds hjemmebane i Herning, som byder på en række storslåede kampe og en 10.000 m2 stor fanzone.

For første gang i mere end 40 år lægger Danmark gulv til et verdensmesterskab i herrehåndbold, og de danske fans kan nu for alvor tælle ned til, at VM i Herrehåndbold går i gang 10. januar. Mikkel Hansen, Niklas Landin og resten af det danske landshold får med Nikolaj Jacobsen i spidsen dansk hjemmebane i Jyske Bank Boxen, og de mange danske fans kan se frem til en række intense håndbolddage i Herning, der starter 12. januar, når Danmark møder Tunesien. Den store håndboldarena med plads til flere tusinde tilskuere skal stå klar dagen før 11. januar, hvor kampen Saudi-Arabien - Østrig åbner festen i Herning, og samme aften spiller Tunesien mod Norge.

Masser af VM-håndbold i Herning
IHF Håndbold VM 2019 er blandt verdens største sportsbegivenheder, og den 26. udgave afholdes i et tæt værtssamarbejde mellem to af verdens største håndboldnationer - Danmark og Tyskland. Som værter har både Danmark og Tyskland automatisk kvalificeret sig til VM, og de danske håndboldherrer spiller i gruppe C, hvor Danmark møder Chile, Tunesien, Saudi-Arabien, Østrig og Norge i den indledende runde.

Jyske Bank Boxen danner også rammerne for gruppe to i mellemrunden samt for både bronzekampen og den store finale, der begge spilles 27. januar. Når Danmark forhåbentligt går videre til mellemrunden, er det besluttet, at Danmark og Tyskland som værtslande vil spille deres kampe 19., 21. og 23. januar, hvor Danmarks kampe spilles i Jyske Bank Boxen.

Oplev stemningen i fanzonen
I forbindelse med VM forvandles hal M i MCH Messecenter Herning til en fanzone på 10.000 m2, hvor gæster med en håndboldbillet kan komme i den helt rette stemning under håndboldfesten i Jyske Bank Boxen. Fanzonen byder på loungeområder, cafeer, musik og underholdning samt et væld af aktiviteter som bordfodbold, bordtennis og meget mere. Efter de danske kampe vil der også være mulighed for, at fans kan få autografer fra nogle af håndboldstjernerne i fanzonen.

 

FAKTA: Håndbold-historik i Herning

I år spilles herrernes VM i håndbold blandt andet i Jyske Bank Boxen i Herning. Tidligere i håndboldens historie er der blevet spillet mesterskaber i verdensklasse i MCH, når Danmark har været værtsland ved forskellige håndboldslutrunder - også længe før Jyske Bank Boxen blev indviet i oktober 2010.

Faktisk har MCH håndbold i sit fundament og dna. Den første hal i centrum af Herning der, hvor MCH Herning Kongrescenter i dag ligger, blev bygget til at rumme messer - og sport, blandt andet håndbold. Så mange kampe på forskellige niveauer er det blevet til i MCH's historie og forskellige faciliteter.

Få overblikket over store håndboldslutrunder i Herning her:

- Januar-februar 1978: VM for mænd. Det niende (indendørs) VM i håndbold og det første på dansk jord. Mesterskabet blev spillet i 23 forskellige byer fordelt over næsten hele landet, heriblandt Herning, hvor kampene blev spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning.

- December 1996: EM for kvinder. Blev spillet i fire danske byer. Blandt andet blev semifinaler, placeringskampe og finalen spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning. Her vandt Danmark over Norge.

- December 2010: EM for kvinder. Delt værtskab mellem Norge og Danmark, hvor kampene blev spillet i tre byer. Mellemrunde (gruppe 1), semifinaler, bronzekamp og finalen, hvor Norge slog Sverige, blev spillet i den nybyggede Jyske Bank Boxen.

- Januar 2014: EM for mænd. Blev spillet i fire danske byer, heriblandt Herning, som var hjemmebane for Danmarks kampe i den indledende runde og i mellemrunden. Også semifinalerne og finalen, hvor Frankrig slog Danmark, blev spillet i Jyske Bank Boxen.

- December 2015: VM for kvinder. Kampene blev spillet i fire danske byer. Danmarks kampe og finalestævnet blev spillet i Jyske Bank Boxen, hvor Norge vandt over Holland i finalen.

- Januar 2019: VM for mænd. Delt værtskab mellem Tyskland og Danmark. Jyske Bank Boxen bliver vært for 14 af de 15 kampe i Danmarks indledende gruppe, herunder fire af Danmarks fem kampe samt alle ni kampe i den danske mellemrundegruppe, placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen samt bronzekampen og finalen.

Kilder: DHF og EHF.