09-11-2018  - MCH Presse

Kæmpe dyreudstilling er åbnet i Herning

Kæmpe dyreudstilling er åbnet i Herning

Willy Littau, udstillingsleder for Europaschau, Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, Gion P. Gross, præsident for EE, og Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, åbner Europaschau. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Besøgende strømmede til, da Europaschau fredag formiddag slog dørene op til tre dage med fuld fokus på 30.000 racefjerkræ, duer, kaniner, hamstere og fugle i MCH Messecenter Herning. Weekenden byder på udstilling af de mange tusinde racedyr, EM i Kaninhop og aktiviteter for store og små.

FAKTA
Hele weekenden fra fredag til søndag forvandler Europaschau MCH Messecenter Herning til et dyremekka med 10.500 høns, 8.100 duer, 8.500 kaniner og 169 marsvin plus hamstere og fugle. Publikum kan hele weekenden opleve de mange dyr, dyrelyde og snakke med passionerede udstillere, der bruger en meget stor del af deres fritid på deres hobby.

Passionerede udstillere fra hele 26 lande er rejst fra nær og fjern, blandt andet fra Italien, Rumænien og Sverige, for at deltage i Europaschau i MCH Messecenter Herning.  Fredag formiddag åbnede Europaschau, der er Europaudstillingen for racefjerkræ, duer, marsvin, kaniner og fugle, efter mange dages intense forberedelser, og allerede på åbningsdagen strømmede besøgende til udstillingen.

Europaschau, der kun foregår hvert tredje år, har ikke fundet sted i Danmark i 33 år, hvor det senest foregik i MCH Messecenter Herning i 1985, så det var en stor og unik begivenhed, der fredag formiddag officielt blev åbnet. Første taler var udstillingsleder for Europaschau, Willy Littau:

- Endelig efter lang tids prøvelse er det lykkedes os at få Europaudstillingen til Danmark – og det sker i disse dage her i MCH Messecenter Herning. Meget forarbejde er gået forud for denne udstilling, og mange mennesker har anstrengt sig meget, for at det skulle lykkedes. Tak for det til jer alle sammen. Vi ønsker alle vore besøgende hjertelig velkommen til Herning og til et alsidigt program, der er med til at give et billede af en stor udstilling, sagde Willy Littau og gav herefter ordet videre til Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Lars Krarup takkede i sin tale arrangørerne samt de mange frivillige og opfordrede herningenserne til at besøge Europaschau i weekenden:

- Det er første gang siden 1958, at udstillingen holdes i Danmark. Jeg håber, at mange lokale borgere vil benytte muligheden og besøge udstillingen og se nogle af de smukkeste dyr i Europa. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke jer for at vælge Herning som vært for Europaschau 2018. Og en særlig tak til de mange hårdtarbejdende frivillige, som har brugt mange timer på at gøre denne udstilling til en realitet. Tak for jeres tid.

Herefter gav Lars Krarup ordet til præsidenten for EE, Den Europæiske Forening for fjerkræ, duer, kaniner, fugle og marsvin, Gion P. Gross:

- Kære æresgæster, kære venner. Siden tirsdag har der lydt kluk, kagl, fløjt, kvidder og mange andre dyrelyde i de fantastiske messehaller i Herning. Og fra frokosttid i dag vil tusindvis af smådyrsentusiaster fra hele Europa valfarte hertil for at beundre og nyde den enestående mangfoldighed af smådyr, der fremvises i MCH Messecenter Herning, sagde Gion P. Gross, inden de tre talere sammen med administrerende direktør i MCH, Georg Sørensen, klippede snoren og åbnede Europaschau.  

Forud for åbningen har dommere fra adskillige lande fra morgen til aften både onsdag og torsdag bedømt samtlige af de 30.000 dyr, som maksimum har opnået en score på 97, og herefter er Europas bedste dyr i hver sine race blevet kåret og hædret.

EM i Kaninhop og andre oplevelser
En af oplevelserne til Europaschau er EM i Kaninhop. Her dyster 534 af Europas bedste hopkaniner i at hoppe længst og højest. Det kan opleves i hal A2, der er omdannet til en stor hoppebane. Verdensrekorden i kaninhop er i højdespring 100 cm mens den i længdespring er 300 cm, så der er i den grad noget for store og små at kigge på.

I et særligt område kan børn og barnlige sjæle få lov at kæle med og røre ved kaniner, marsvin og kyllinger. Der vil også være Hønseskidning alle tre dage, hvor man kan spille på, hvor hønen lægger klatten, og man kan opleve klipning af angorakaniner.

Overvejer man at få høns i haven, er det til Europaschau, de rette eksperter findes – og endda eksperter fra hele Europa, der gerne svarer på spørgsmål om hønseopdræt. Faktisk findes der flere end 100 hønseracer, og nogle racer findes i op mod 30 farver, så er man på jagt efter de helt rigtige høns til sin have, er der masser nyttig viden og inspiration at hente i weekenden. Det vil også være muligt at købe nogle af dyrene til Europaschau.

Om Europaschau igen vender til Danmark på et tidspunkt, er endnu uvist, så vil man opleve det, er det denne weekend, man skal slå til. Næste udgave finder sted om tre år i 2021 i Østrig.

Europaschau kan opleves i MCH Messecenter Herning 9.-11. november 2018.
Læs mere og se programmet her.


Se flere billeder