05-01-2022  - MCH Presse

Kasper, Jette og Jonathan: MCH Musical tvister klassiker

Kasper, Jette og Jonathan: MCH Musical tvister klassiker

Der er både gamle kendinge og nye ansigter på scenen, når MCH Musical opfører 'Folk og Røvere i Kardemomme By' fra 14. til 20. februar - denne gang med en kvindelig røver på rollelisten.

Kardemomme By i Herning
Folk og Røvere i Kardemomme By har tidligere været opført af MCH Musical i 2007, 2013 og 2018. Første gang med bl.a. Pelle Hebsgaard og Trine Jepsen på rollelisten.

Bogen 'Folk og Røvere i Kardemomme By' er skrevet af norske Thorbjørn Egner i 1955 og oversat til dansk af Halfdan Rasmussen.

Knapt havde Buster begejstret publikum med den sidste tryllekunst i efterårets populære opsætning af 'Busters verden' i MCH Herning Kongrescenter, før holdet bag MCH's familiemusicals gik i gang med at forberede den næste forestilling - nemlig 'Folk og Røvere i Kardemomme By', som opføres i skolernes vinterferie.

Projektleder Rasmus Steenberg, som også stod for musikken, da MCH Musical opførte klassikeren i 2013 og 2018, kender forestillingen særdeles godt, men det er nyt stof for instruktør Louise Rømhild og koreograf Anna Skjærlund, som står bag MCH Musicals seneste musicalsucceser 'Pippi', 'Emil fra Lønneberg' og 'Busters verden'. Sammen har de kigget på forestillingen med nye øjne og gjort sig nogle tanker om, hvordan man fornyr en klassiker - med respekt:

- Vi vil gerne ruske lidt op i den skønne fortælling, da den godt kan blive lidt stereotyp i sit menneskesyn: Mænd roder, og kvinder rydder op. Så vi vil i en vis grad, og med stor respekt, skildre personer frem for køn. Og så fik vi en skøn pige til audition, som vi nøje overvejede, hvor vi skulle placere i forestillingen, fordi hun var så alsidig. Og så endte vi simpelthen med at skabe rollen Jette - som erstatning for Jesper. Men de skal altså stadig hente Tante Sofie og ikke en onkel, fortæller instruktør Louise Rømhild.

MCH Musical samler nye og kendte talenter
MCH Musical har tradition for at samle et talentfuldt hold af medvirkende både på og bag scenen til de mange produktioner. Hver gang består holdet af en god blanding af erfarne MCH Musical-folk og nye talenter, og denne gang bliver ingen undtagelse.

I 2022 kan lokale Jesper Sindberg igen opleves i rollen som Politimester Bastian. Han spillede rollen med bravur i 2013 og 2018 og er desuden kendt fra rollen som Politimester Javert i MCH's jubilæumsopsætning af Les Misérables i 2017. I det daglige arbejder Jesper Sindberg i øvrigt som kriminalassistent.

De tre røvere, der lister sig afsted på tå, spilles af Michael Teglborg, som er gammel i MCH-gårde, herningensiske Rebekka Sand, som altså skal spille røveren Jette, samt Jesper Teddy Lønstrup Nielsen fra Viborg, som udgør den ene halvdel af komikerduoen 'For 117. gang' og er en af lederne hos teaterskolen Trako i Skive. Jesper Teddy Lønstrup Nielsen spillede også med i 'Pippi' og 'Emil fra Lønneberg'.

Som Tante Sofie får de selskab af Jasmin Gauguin, som netop er vendt hjem fra en uddannelse som musicalperformer på New York Film Academy, hvor hun blandt andet spillede Ilse i 'Spring Awakening' på American Theatre of Actors i 2014, hun var en del af dansetruppen 'Army On Its Toes' og spillede morderisk cabaretsanger i kortfilmen 'Life In Free Fall'. Det er dermed en Tante Sofie med forskelligartet erfaring i håndtasken, der indtager scenen i Herning.

'Folk og Røvere i Kardemomme By' kan opleves fra mandag til søndag i uge 7 i MCH Herning Kongrescenter, samt den efterfølgende weekend i Aalborg. Billetter kan købes via mch.dk