19-01-2017  - MCH PRESSE/Lea Schøler Christensen

Kom med på tur i Hakkebakkeskoven i vinterferien

Kom med på tur i Hakkebakkeskoven i vinterferien

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Der er store forventninger til årets børnemusical i MCH Herning Kongrescenter. Prøverne er i fuld gang, og udover medrivende skuespil kan publikum se frem til masser af sjove aktiviteter for hele familien.

Dyrene i Hakkebakkeskoven

  • Manuskript og sange: Thorbjørn Egner
  • Instruktør: Kim Harris
  • Instruktørassistent: Jeanett Hollænder Larsen
  • Kapelmester: Rasmus Steenberg
  • Scenograf: Per Steenberg
  • Kostumier: Leila Steenberg
  • Projektleder: Stina Tang Frandsen

Børn i alle aldre kender og elsker historien om alle dyrene i Hakkebakkeskoven. Og dem, der endnu ikke gør, kan lære den at kende, når den bliver levendegjort som musical i MCH Herning Kongrescenter den 11.-16. februar, hvor rigtig mange skolebørn har vinterferie. Kongrescentrets teatersal er forvandlet til en skov, og her bor Klatremusen, Mikkel Ræv, Bamsefar og alle de andre dyr fra den norske forfatter Thorbjørn Egners forunderlige univers. Mange kan synge med på ”Hip Hurra for Bamsefar” og ”Når en peberkagebager bager peberkager..”, og der bliver sjov og spas, men også noget at tænke over, for hvorfor er det egentlig, at skovens dyr behøver at spise hinanden, som Mille Skovmus funderer over. Medmenneskelighed og tolerance er nøgleord i klassikeren om dyrene i skoven.
 

Dygtige midt- og vestjyske skuespillere på scenen
”Dyrene i Hakkebakkeskoven” er en MCH-egenproduktion, ligesom Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg tidligere har været det. Kim Harris er instruktør, og børn og voksne fra Midt- og Vestjylland optræder på de skrå brædder. Mark Schedler fra Aarhus spiller Mikkel Ræv, og Julie Stahl Hansen fra Viby J spiller Klatremusen. Hun har tilmed sin bedstemor med i kulisserne som sminkør. 10-årige Carla Kastrup fra Videbæk, som skal spille egernbarn, er allerede en erfaren musical-skuespiller. Hun spillede den yngste Fiona i musicalen om Shrek i efteråret 2016 og skal også være med i MCH’s jubilæumsforestilling Les Misérables i efteråret 2017. Også 13-årige Samuel Dietz fra Holstebro, som skal spille Brumlemand, har musical-erfaring, nemlig fra MCH’s Pippi-musical. 52-årige Johan Haarup fra Bjerringbro, som skal spille Bamsefar, er erfaren i netop den rolle. Han spillede Bamsefar i ”SHREK – The Musical” og har tidligere spillet Bamsefar i ”Dyrene i Hakkebakkeskoven” to gange. Bagerdrengen spilles af en pige, nemlig Sofie Fjord Lauridsen fra Holstebro, og 16-årige Lucca Olivia Duff fra Herning skal spille Køkkenmus, når MCH byder indenfor i skoven.

- Vi er meget begejstrede for vores medvirkende til denne musical. Der er masser af talent og god stemning i skuespillergruppen, og det skrider rigtig godt fremad med prøverne. Vi håber, rigtig mange familier vil komme og se musicalen, for der er masser at glæde sig til – både for dem, der kender historien og for nybegyndere i Hakkebakkeskovens univers, siger Stina Tang Frandsen, projektleder i MCH musicals.
 

Masser af vinterferieaktiviteter i foyeren
Før forestillingen kan børn i alle aldre hygge sig med gratis aktiviteter og konkurrencer i kongrescentrets foyer. Man kan bygge sin yndlingsfigur i LEGO og blive malet i ansigtet som sin yndlingsfigur fra Hakkebakkeskoven. Der vil være tegnekonkurrence, forhindringsbane à la Hakkebakkeskoven og skattejagt. Hver dag præmieres vinderne af de forskellige konkurrencer.

Dyrene i Hakkebakkeskoven spiller i MCH Herning Kongrescenter fra den 11.-16. februar.

Køb billetter her