10-04-2017  - MCH Presse

Kom tæt på magien på Kongrescentrets torv

Kom tæt på magien på Kongrescentrets torv

Der bliver oplevelser for alle aldre, når MCH deltager i åbningen af kulturfestivalen Off Road tirsdag den 11. april.

Når hele Herning bymidte danner scenen for åbningen af den store kulturfestival Off Road, som varer næsten fire uger, byder MCH Herning Kongrescenter velkommen til spektakulære opvisninger og spændende aktiviteter for alle på torvet med pyramiden.

Kulturfestivalen Off Road

  • varer fra den 11. april – 6. maj 2017
  • er søsat af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og er støttet af Aarhus 2017.
  • er den fjerde og absolut største af sin slags i Midt- og Vestjylland: I 2005, var titlen ‘Vinden’, I 2009 hed festivalen ‘Mørket’, mens det i 2013 var ‘Bølgen’.
  • åbner med arrangementet ”Tæt på Magien” i Herning den 11. april og byder derefter på 3 ½ uger med over 50 banebrydende oplevelser. I hele det midt- og vestjyske finder du mange forskelligartede oplevelser, der alle tager afsæt i temaet ’Off Road’. Musik, teater, dans, litteratur, kunst og alt derimellem bevæger sig på afveje med spektakulære kulturelle oplevelser under hele festivalen.
  • er arrangeret i et samarbejde mellem 71 kulturinstitutioner og kommunerne Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande.

 

 

Se programmet for hele festivalen her.

Kulturfestival Off Road, som er er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, åbner i Herning tirsdag den 11. april. Under temaet ”Tæt på magien” er hele Herning bymidte scene for åbningsfesten, som består af en stor og farverig vifte af kulturelle tilbud, som alle kan opleve og tage del i. Også på torvet uden for MCH Herning Kongrescenter vil der være spændende og gratis oplevelser for alle aldre.

Magi med elementer og møde med skuespillere

Man kan komme tæt på elementerne ild og vand – i form af is. Cirkus Sort vil opføre et fantastisk ildshow med spektakulære effekter og overraskende indslag. Børn kan prøve at skære skulpturer ud af isblokke, og man kan følge kunstneren Susanne Ahrenkiel, når hun skærer en isskulptur med motorsav.

Man kan møde nogle af de optrædende i MCH’s egenproducerede musicals. Heriblandt verdens stærkeste pige Pippi Langstrømpe og pigen Cosette fra den verdensberømte musical ”Les Misérables”, som opføres i MCH i efteråret i anledning af 25 års jubilæet for MCH’s egne produktioner af musicals. Der vil være ansigtsmaling for børn, inspireret af MCH’s seneste familiemusical ”Dyrene i Hakkebakkeskoven.” Og mon ikke der også vil være balloner og godter til børnene?

Kultur for alle

Kulturfestivalen Off Road tager publikum med på en næsten fire ugers kulturel oplevelsesrejse, fyldt med overraskelser, der bringer dem tættere på kunstens og kulturens magi. Herning åbner festivalen med et lysshow tilsat eksperimentel rytmisk musik. Festivalen byder også på events og kulturhappenings produceret af regionens kunst- og kulturmuseer. Teater, musik, billedkunst, film, design og litteratur vil dukke op, hvor man mindst venter det.

- Vi glæder os over at være en del af den spændende og flotte åbning af Off Road-festivalen og ser frem til, at interesserede - ikke mindst de yngste - kan opleve både is og ild præsenteret på en opsigtsvækkende måde. Samtidig håber vi, at børnene får lyst til at møde Pippi Langstrømpe og lille Cosette fra Les Misérables og opleve børne-aktiviteterne på det lille torv foran MCH Herning Kongrescenter fra 15-tiden. Vi ser frem til en festlig og farverig dag, siger Nicki Quist, leder af Kultur, MCH Messecenter Herning.


PROGRAM: GRATIS AKTIVITETER på MCH Herning Kongrescenters torv

 

Kl. 15.00 - ca. 17.30: ANSIGTSMALING
Bliv malet i ansigtet som de små frække Klatremus, den rare Bamsefar eller måske den snu Mikkel Ræv fra ”Dyrene i Hakkebakkeskoven”.

Kl. 15.30: MCH MUSICAL
Kom og hør nogle af sangene fra MCH’s egenproducerede musicals. Oplev bl.a. Pippi Langstrømpe synge sin sang og hør Lille Cosette synge sin smukke sang fra Les Misérables. 

Kl. 16.00, 17.00 og 18.00: ISKUNST - ICE FOR KIDS

Hug din egen skulptur ud i is.
Ice For Kids er en event for børn, hvor de kan lave deres egen isskulptur. Børnene får en isblok, et sted at arbejde og værktøj til at bearbejde isen med. De får hjælp og vejledning undervejs i, hvordan de gør. Der er altid plads til børn i forskellige aldre. Børn fra 4 til 10 år kan deltage, når de er i selskab med en voksen. Der er ingen øvre aldersgrænse.

Kl. 17.00 - ca. 20.00: SUSANNE AHRENKIEL - PRÆSENTATION
Kunstner Susanne Ahrenkiel udskærer en is-skulptur med motorsav.'

Kl. 19.00 og 20.00 ILDSHOW
Oplev et fantastisk ildshow! Med spektakulære effekter, overraskende indslag og ild i alle varianter viser Cirkus Sort, at de både er for store og små. Der er kamp til stregen, når musikken spiller op til ildgøgl og show. Oplev en intensitet og dynamik, der ikke lader noget tilbage. Underholdningsværdien er i top, og du glemmer sent den fortryllende stemning og eksplosive oplevelse.