28-04-2022  - MCH Presse

Kunstmessen Art Herning er tilbage med hele paletten fuld

Kunstmessen Art Herning er tilbage med hele paletten fuld

Kunstmessen Art Herning er tilbage og udspiller sig som noget nyt i MCH Messecenter Herning og altså ikke i MCH Herning Kongrescenter. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Danmarks førende kunstgallerier glæder sig til igen at kunne give kunstinteresserede fra hele landet inspiration til kunst til hjemmet og arbejdspladsen, når Art Herning løber af stablen 6.-8. maj - i år i helt nye rammer.

  • Art Herning har været en fast årlig begivenhed i kunstverdenen i Danmark siden 1998.
  • Fra 6.- 8. maj 2022 afholdes kunstmessen for 24. gang, denne gang i MCH Messecenter Herning med deltagelse af 44 gallerier.
  • Borgmester Dorthe West åbner messen fredag 6. maj klokken 14.00.
  • "Mød en gallerist": Kom på omvisning på messen med galleriejerne Nils Stærk, Tom Christoffersen og Jørgen Østergård.
  • Find øvrige informationer på artherning.dk.

Efter to års ufrivillig pause på grund af coronapandemien vender den unikke kunstmesse Art Herning nu tilbage. Og det i nye rammer og på et andet tidspunkt end vanligt. I år afholdes messen nemlig i MCH Messecenter Herning 6.-8. maj på grund af en fyldt kalender i MCH Herning Kongrescenter, hvor messen normalt finder sted. Og de nye rammer giver nye, spændende muligheder, lyder det fra messearrangøren:

- Det bliver fantastisk at udstille på 5.000 kvadratmeter og at være samlet i samme hal. Det giver et andet udtryk, og det giver nye muligheder for måden at udstille på. Vi har fra vores galleri for eksempel udvidet vores stand og har flere kunstværker med end normalt - og plads til en kæmpestor krukke, lyder det fra galleriejer og formand for foreningen Danske Gallerier Thorkild NB Nielsen, som er medlem af messeudvalget bag Art Herning.

Og den øgede plads har tiltrukket flere gallerier og kunstnere. Til den seneste Art Herning-messe i 2020 deltog 40 gallerier. Til den kommende er antallet 44. Og der er rig mulighed for at blive inspireret til nye kunstindkøb, for gallerierne medbringer nemlig hundredvis af værker i forskellige prisklasser fra cirka 250 internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Spændvidden i værkerne er stor - både hvad angår prisklasse, genre og udtryk, og alle gallerierne står parat til at fremvise kunst og vejlede de besøgende.

- Det er de største, stærkeste og bedste gallerier i Danmark, der er repræsenteret med de ypperste kunstnere, og vi glæder os til igen at få udstillet vores kunst i et samlet forum. Art Herning er det eneste sted i Danmark, hvor Danske Gallerier har en samlet præsentation af det, vi kan, siger Thorkild NB Nielsen.

Kunstvalg afspejler din personlighed
Ifølge formanden for Danske Gallerier er det vigtigt for mennesker at omgive sig med kunst, fordi kunst er en investering i inspiration og livskvalitet. Han anbefaler, at fascination er afgørende for en investering i kunst:

- Man skal blive fascineret, glad i låget, stødt på manchetterne, udfordret eller undre sig af at kigge på et kunstværk, hvad enten det er en installation, en skulptur, et maleri eller en anden genre. Det er individuelt, hvordan et kunstværk påvirker os. Men man skal følge en fascination. Kunst giver mulighed for at få en pause fra alt det, der sker ude i verden. Kunsten er et frirum, hvor man kan finde ny energi, og dit valg af kunst viser din personlighed. Jeg aflæser selv mennesker ved at se på den kunst, de omgiver sig med, siger Thorkild NB Nielsen.

Også fra scenen er der mulighed for at hente inspiration, som kredser om det personlige - dog her med udgangspunkt i kunstneren. I sceneprogrammet, som bestyres af onlinemagasinet Kunsten.nu og modereres af redaktør Ole Bak Jakobsen, bliver der sat fokus på kunstnere, som skaber kunstværker, der i udtalt grad trækker på personlige erfaringer. Samtalerne fra scenen vil dreje sig om, hvordan den personlige fortælling bliver vedkommende for andre, og om det klassiske slogan, "Det private er politisk", har fået fornyet vægt og relevans i forhold til brændende spørgsmål om køn, identitet og magt.

I MCH glæder man sig til at byde indenfor til Art Herning.

- Det er en stor glæde igen at kunne byde velkommen til Danmarks største kunstmesse. Det personlige møde gør virkelig en forskel i denne branche. Vejledning, smag og ønsker fornemmes bare bedre i samtale mellem gallerist og kunde. Og så bliver det både velkendt og med nye og spændende muligheder at afholde messen, som vi efterhånden har glædet os til meget længe, i nye rammer, siger projektchef i MCH Anders L. Mortensen.

Læs mere og køb billet her.