13-04-2022  - MCH Presse

Landets bedste FIFA-spillere dyster på Gamebox Festival

Landets bedste FIFA-spillere dyster på Gamebox Festival

Frederik Fredberg fra Brøndby IF hører til de mange FIFA-stjerner, der vil være at opleve på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning 22.-24. april 2022. Foto: Carl Johan Dahl, Brøndby IF.

Alle de største stjerner fra eSuperligaen indfinder sig på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning 22.-24. april, hvor de i computerspillet FIFA kæmper om hæder og ære og muligheden for at donere penge til velgørenhed.

Der bliver rig mulighed for at opleve FIFA-tryllerier i verdensklasse, når en lang række af landets bedste spillere gæster Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning 22.-24. april 2022. Danmarks største gamingevent byder således på en ny, stor FIFA-turnering, GameBoks Cup, og det er noget, der vækker begejstring i miljøet:

- FIFA er en stor esportsgren herhjemme, hvor der både er en stor bredde og et stærkt professionelt miljø. Så det er rigtig godt og vigtigt, at esportsgrenen er repræsenteret på Gamebox Festival, hvor den helt naturligt hører hjemme, udtaler Jesper Larsen, head of esport, Brøndby IF, og fortsætter om danskernes niveau:

- De bedste danske FIFA-spillere hører til i den absolutte verdenselite - eksempelvis stiller vi i Brøndby blandt andre op med to spillere, der kvalificerede sig til sidste års desværre aflyste VM, hvor verdens 32 bedste spillere skulle have mødtes.

I det hele taget er mange arrangementer blevet aflyst i de seneste år, og derfor er sulten på turneringer ifølge Jesper Larsen stor blandt FIFA-stjernerne - og af samme grund er opbakningen til GameBoks Cup betydelig med 13 deltagende eSuperligaklubber. Gamebox Festival bliver stedet, hvor fans endelig igen kan opleve deres forbilleder på få meters afstand.

Store udbrud, fejringer og nye taktikker
Festivalgængerne kan altså forvente at møde en perlerække af FIFA-spillere, der længe ikke har haft muligheden for at demonstrere talentet i turneringsregi - og det er noget, man vil kunne fornemme, når først det går løs:

- Spillerne har savnet hinanden og savnet at konkurrere, så der er lagt op til store udbrud, fejringer og afprøvning af nye taktikker. De her drenge er vant til at interagere med publikum og vise sig frem, så jeg tør godt love et godt show. Og så bliver der jo også mulighed for at prøve sine egne evner af mod stjernerne, konstaterer Robert Gertsen, direktør i GameBoks, der producerer mobile spillestationer til konsoller og faciliterer GameBoks Cup.

Stor prestige i at vinde ny turnering
Der er tale om en velgørenhedsturnering, så præmiepengene går ubeskåret til et velgørende formål valgt af turneringens vinder. Motivationen forventes derfor at være i top hele vejen rundt, og det skal ifølge Jesper Larsen fra Brøndby IF også tilskrives, at der er tale om en premiere:

- Først og fremmest er der lagt i ovnen til en god og sjov dag, men turneringen har samtidig stor prestige, fordi det jo altid er fedt at være den første til at vinde et nyt trofæ. Og håbet er selvfølgelig, at turneringen bliver en tilbagevendende begivenhed, udtaler han.

Gamebox Festival finder sted 22.-24. april i MCH Messecenter Herning, og selve FIFA-turneringen udspiller sig 23. april. Det er stadig muligt at købe billet, og det foregår lige her.