30-05-2022  - MCH Presse

Landets lykkeligste håndboldcup indtager atter Jyske Bank Boxen

Landets lykkeligste håndboldcup indtager atter Jyske Bank Boxen

For andet år i træk lægger Jyske Bank Boxen gulv til landets mest festlige håndboldstævne for børn og unge med udviklingshandicap, når LykkeCup 2022 samler rekordmange håndboldglade LykkeLiga-spillere. Foto: Lykkeliga.

Jyske Bank Boxen bliver fyldt med begejstring, fest, highfives og spilleglæde, når rekordmange børn med udviklingshandicap og deres familier runder håndboldsæsonen af med LykkeCup – én stor håndboldfest med kampgejst- og konfettigaranti.

Fakta om LykkeLiga og LykkeCup

  • I januar 2019 modtog LykkeLiga ’Danskernes Idrætspris’ ved DR’s årlige sportsgalla.
  • Rikke Nielsen modtog i januar 2017 prisen som ’Årets Forbillede’ ved DR’s årlige sportsgalla.
  • Der er omtrent 1.200 børn, 78 håndboldklubber samt 450 frivillige trænere registreret i LykkeLiga.
  • LykkeLiga er repræsenteret i hele Danmark og i Grønland samt med to hold på Færøerne.
  • 662 spillere, 265 trænere og 2.700 tilskuere vil være på plads i Jyske Bank Boxen under LykkeCup 2022. Der kommer spillere fra både Færøerne, Grønland, Tyskland og Sverige for at deltage.

Håndboldglæde i en liga for sig er på Jyske Bank Boxen-programmet lørdag 4. juni, når årets store begivenhed for de funklende LykkeLiga-stjerner løber af stablen. Her tørner 662 6-15-årige håndboldglade børn med udviklingshandicap sammen på halgulvet, som såvel kvinde- som herrelandsholdet har spillet slutrunder på, og sætter et flot punktum for LykkeLiga-sæsonen.

Også i 2021 dannede Jyske Bank Boxen rammen om LykkeCup, der ifølge arrangøren bag er de håndboldbegejstrede børns OL, VM-finale og Champions League kogt ind til en bouillonterning af kærlighed og begejstring:

- LykkeCup er med til at sikre vores store fællesskab. Dagen handler om at give spillerne en følelse af at være rigtige håndboldstjerner og gøre forældrene stolte, når deres stjerner marcherer ind i Jyske Bank Boxen. Vi går til håndbold hver uge i de lokale klubber for at vise, hvor store stjerner vi er til LykkeCup. Det er vores OL hvert år, lyder det fra stifter og direktør Rikke Nielsen.

Foruden håndboldkampe i både Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Hernings Hal K byder LykkeCup 2022 på koncert med Hjalmer, konfettikanoner, besøg af prominente gæster, herunder kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, legeland, gallafest og meget mere. Den populære tv-vært Tina Müller har for andet år i træk påtaget sig konferencierrollen under stævnet. 

Håndboldglæde i en liga for sig
LykkeLiga, der på få år er vokset eksplosivt, blev grundlagt i 2017 af tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Nielsen, som har en datter med downs syndrom. LykkeLiga bygger videre på succesen med håndboldholdet Aalborg Kidz, som Rikke Nielsen startede i 2016, da hun manglede et håndboldhold til datteren Magda. Formålet med ligaen er at bringe mere lykke og flere positive oplevelser ind i livet for udviklingshandicappede børn og deres familier.

Herning Kommune har indgået en treårig aftale med det populære arrangement, som også er støttet af MCH, og derfor foregår LykkeCup igen i år og også i 2023 og 2024 i Herning.

LykkeCup 2022 finder sted i Jyske Bank Boxen lørdag 4. juni. Læs mere om håndboldstævnet her.